UHANS S1: Cameră numai bună de poze de Facebook, cu stabilizare bunicică

877 ori
<b>UHANS S1: Cameră numai bună de poze de Facebook, cu stabilizare bunicică</b>UHANS S1 se prezintă în faţa noastră cu un senzor foarte familiar şi anume Sony IMX214, integrat în camera de 13 MP cu Phase Detection Autofocus. E vorba despre un senzor de 1/3.06 inch, cu deschidere F/2.2 şi care apărea şi pe HTC One A9, OnePlus One..

UHANS S1 se prezintă în faţa noastră cu un senzor foarte familiar şi anume Sony IMX214, integrat în camera de 13 MP cu Phase Detection Autofocus. E vorba despre un senzor de 1/3.06 inch, cu deschidere F/2.2 şi care apărea şi pe HTC One A9, OnePlus One şi Oppo Find 7. Aceasta e camera principală, iar cea secundară are o rezoluţie de 5 MP.

Interfata camera UHANS S1

Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar are un zoom cam lent şi focalizarea e tot lentă. Viteza realizării capturilor foto e rezonabilă. Interfaţa camerei include opţiuni pentru blitz, timer şi cu un swipe în sus activăm modurile principale de captură: Night, Large Mode, Panorama, Watermark şi Beauty. Putem regla şi rezoluţia şi crea chiar interpolare, prin cadre de 16 MP cu camera principală şi 8 MP cu cea frontală.

Captură video e oferită la pachet cu slow motion, Beauty Video şi ni se permite să instalăm şi noi moduri de captură dintr-o zonă dedicată. Am realizat fotografiile într-o zi însorită de vară şi am remarcat că atunci când avem lumină puternică în fundal şi o zonă mai întunecată în prim plan apar şi problemele cu dynamic range-ul.

Culorile arată OK şi există o uşoară ceaţă peste anumite cadre. Prim planurile arată bine şi atunci când am dat zoom in pe fotografii pe PC am observat că se pierd serios detalii. Panorama are o rezoluţie mică, de 5472 x 560 pixeli, dar măcar e clară şi nu e arsă. Am apreciat modul în care arata acea ţâşnitoare, mai ales că textura şi claritate.

Selfie-urile au fost arse, dar au avut culori OK, iar revenind la camera principală, fotografiile landscape au probleme cu lipsa de claritate pe planul de la distanţă. Florile fotografiate au o textură plăcută şi privind acele neajunsuri cu iluminarea puternică, parcă şi OnePlus One avea aceeaşi problema, deci se confirma identitatea senzorului. Găsiți toate fotografiile realizate de noi pe timp de zi aici.

Aş spune că avem o cameră destul de OK pe partea foto pentru un preţ sub 150 de dolari şi per total calitatea e puţin sub cea a lui Vernee Thor. Prim planurile rămân bune, deci fotografiile pot ajunge fără probleme pe Facebook. În condiţii low light am avut numai cadre întunecate, pline de ceaţă, halouri mari ale luminilor stradale, cadre blurate, culori ciudate precum mult violet în câteva fotografii.

Măcar textura clădirilor şi monumentelor a fost rezonabilă... şi cam atât. Captura video e realizată în format 3GPP, la rezoluţie Full HD, în 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Culorile arată rezonabil, stabilizarea e bună şi am avut o pierdere a calităţii destul de mare la zoom. Există şi ceva probleme cu microfonul, puţină refocalizare şi imagine arsă.

Se pare şi că această cameră nu face faţă cu brio unei zile foarte însorite. În condiţii low light am realizat captura video cu o nuanţă violet, neclară şi cu o uşoară "ceaţă" în jurul luminilor stradale. Culmea e că stabilizarea digitală a fost bună şi ziua şi noaptea. Practic dacă tragem linie vom reţine la această cameră doar că stabilizează rezonabil imaginea şi că are prim planuri bune.

Filmează totuşi sub un UMi Touch de exemplu.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×