Huawei P10 Plus: Cameră duală Leica 2.0 cu captură low light excelentă, upgrade clar faţă de P9 Plus

1.538 ori
<b>Huawei P10 Plus: Cameră duală Leica 2.0 cu captură low light excelentă, upgrade clar faţă de P9 Plus</b>Oricât de bune ar fi fost Huawei P9 sau P9 Plus, acestea erau modele experimentale, primele din generaţia Huawei + Leica. Huawei P10 Plus trece la Leica 2.0 şi face şi un upgrade faţă de P10, oferind lentile Summilux în lor celor Summarit de pe P10.

Oricât de bune ar fi fost Huawei P9 sau P9 Plus, acestea erau modele experimentale, primele din generaţia Huawei + Leica. Huawei P10 Plus trece la Leica 2.0 şi face şi un upgrade faţă de P10, oferind lentile Summilux în locul celor Summarit de pe P10. Camera păstrează totuşi datele problemei: senzor de 20 MP monocrom plus senzor RGB de 12 MP, dar acum cu deschidere F/1.8.

Primim şi stabilizare optică, PDAF, CAF şi telemetru laser, plus zoom hibrid până la 2X. Există şi blitz dual tone în spatele terminalului, iar trecând în față găsim o cameră de 8 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi (din nou) optica Leica. Interfaţa aduce cu cea de pe Huawei Mate 9, iar aplicaţia Camera porneşte rapid. Şi fotografiile se realizează rapid, iar focalizarea a fost foarte promptă.

Zoomul e fâşneţ până la 2X, apoi devine mai lent puţin. Revenind la interfaţă, primim aici efecte, moduri de culoare (Standard, Vivid, Smooth), plus funcţia cea nouă Portrait, care blurează fundalul pentru a scoate în evidenţă faţa unei persoane. Primim şi reglaje de deschidere, cu funcţia wide aperture, care dă naştere şi funcţionalităţii Bokeh. Practic reglăm focalizarea pe un subiect (prim plan, fundal, unde dorim noi) după realizarea capturii sau înainte.

Telefonul oferă şi un mod de captură Pro, cu reglaje pentru balans de alb, focalizare, expunere, shutter, ISO şi metering. În ce priveşte lista de moduri principale de captură, ea arată astfel:

  • Monochrome
  • HDR
  • Panorama
  • Night Shot
  • Light Painting
  • Time Lapse
  • Slow Motion
  • Watermark
  • Audio Note
  • Document Scan

Avem şi alte opţiuni precum rezoluţie, captura RAW, grilă, level, timer, object racking, saturare, contrast şi luminozitate. P10 Plus filmează în 4K şi Full HD la 30 sau 60 FPS. Galeria de cadre realizate cu acest model include fotografii făcute la mijloc de martie, pe o vreme cu nori şi soare, dar şi vânt destul de puternic. Claritatea a fost în general bună, am avut şi un HDR reuşit şi o textură bună a obiectelor.

Prim planurile au arătat bine, iar captura landscape a avut suficiente detalii. Din când în când mai apare nişte oversharpening, iar nuanţele de verde sunt exagerat de săturate. La testul de zoom in detaliile rămân intacte până la 2 sau 3X, dar după apare şi ceva grain. Selfie-urile cu mod Portrait activat sunt excelente, fața subiectului ieşind total în evidenţă, iar textura şi nuanţa pielii arată foarte bine.

De remarcat totuşi că softul are nevoie de ceva fine tuning, pentru că identifica drept "fața mea" şi copaci sau obiecte foarte apropiate de capul meu. Felul în care softul reda ochii umani mi s-a părut de asemenea foarte reuşit. Panorama are o rezoluţie bună de 11520 x 3072 pixeli şi imaginea este clară şi detaliată. Capturile alb/negru sunt foarte artistice, prind o grămadă de lumină şi reglează perfect expunerea.

Focalizarea este excelentă şi mă refer aici şi la jocul de focalizare între prim plan şi fundal (în special la acele flori galbene). Nu am avut nici un eşec la acest capitol, indiferent de situaţie şi oricât ne-am jucat cu Bokeh/Wide aperture. La jucăriile din parc spre finalul galeriei am simţit că acel roşu nu e bine reprezentat, deci iarăşi culorile sunt suprasaturate.

Cu toate acestea aş zice că depăşim Huawei P9 Plus şi Mate 8 la calitate a capturii, dar rămânem sub Mate 9 puţin. Huawei P10 Plus se poate duela cu LG G5 şi iPhone 7 Plus, dar este sub Galaxy S8 de exemplu. Captura indoor a destul de bună şi mă refer aici la o serie de cadre cu HTC U Ultra ca subiect când tocmai ne sosise telefonul.  Trecând la fotografierea low light, abia aici se dezlănţuie telefonul Huawei.

Are un blitz perfect ca luminozitate, generează texturi superbe şi modul Light Painting permite realizarea unor fotografii foarte arătoase. Subliniez că iluminarea e excelentă, fără vreun cotlon care să nu fie randat cum trebuie. Claritatea este bună şi halourile luminilor stradale arata OK că dimensiuni. Nu apare vreo problemă cu nuanţele violet sau albastre, aşa cum şi unele telefoane cu pretenţii mai generează uneori.

E interesant să vezi un telefon performând astfel noaptea, după ce ziua ai avut câteva obiecţii. Întrece Xperia-urile de anul trecut şi pe iPhone 7 Plus la captura low light şi l-am putea plasa la egal cu Mate 9. Este clar peste Huawei P9 Plus şi în top 5 sau chiar top 3 la captura nocturnă foto. Şi acum să vedem cum stăm cu filmarea!

Huawei P10 Plus realizează captura în Full HD la 30 sau 60 FPS, în format MP4 şi la 17 sau 34 Mbps. Din păcate stabilizarea nu este prea bună şi asta pentru că apare un flicker în vreme ce ne mişcăm şi filmăm. Sunt şi unele pierderi de focalizare când mergem, dar nu ca la iPhone 7 Plus totuşi. Ar exista potenţial la filmarea din mişcare, fără acel flicker. Cine ştie, poate cu un update dispare.

Suntem sub ceea ce poate face un Xperia XZ cu Steadyshot, asta e clar. La filmarea normală am avut parte de claritate bună, iar clipul 4K a arătat perfect la culori, claritate şi saturare. Din păcate restul filmărilor nu au fost la fel de bune la culori, existând o suprasaturare clară, mai ales la nuanţele de verde sau roşu. Lumina capturată a fost OK, iar la testul de zoom in am avut o pierdere minoră de detalii.

Rămânem cu claritatea şi detaliile bune, în vreme ce culorile şi stabilizarea sunt puncte slabe. Cumva camera frontală stă mai bine la stabilizarea imaginii, sau aşa mi-a lăsat impresia, deci vloggerii vor fi fericiţi. Am apreciat şi textura feţei la acea filmare cu camera selfie. La filmarea pe timp de zi trebuie spus că ne aflăm sub Huawei Mate 9, dar există totuşi upgrade faţă de P9 Plus.

La captura video nocturnă am înregistrat o claritate bună şi iluminarea a fost şi ea în grafic, ca şi la fotografierea low light de altfel. Se pierd detalii la zoom, asta e sigur, dar măcar culorile sunt ceva mai bine calibrate (toate pisicile sunt negre noaptea). Microfonul şi-a făcut treaba bine şi am avut şi object tracking bun. Halourile luminilor stradale sunt ceva mai mari de această dată şi din fericire nu ne-am lovit de blur sau nuanţe aiurea.

Aş spune că P10 Plus filmează bine, dar doar bine şi atât noaptea, fără să doboare recorduri şi să munte munţii din loc. Rămâne cu avantajul luminii capturate, dar per total e sub Google Pixel XL la acest capitol.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×