CUBOT Rainbow 2: Cameră duală deloc rea, dar nu cel mai bun Bokeh

628 ori
<b>CUBOT Rainbow 2: Cameră duală deloc rea, dar nu cel mai bun Bokeh</b>Simt nevoia la fiecare secţiune a acestei recenzii să vă reamintesc că acest telefon costa cât o pereche de adidaşi. Şi nu din cei trendy, nu Vans sau Nike, ci ceva din colecţia Skechers de anul trecut. De aceea anumite compromisuri trebuie făcute.

Simt nevoia la fiecare secţiune a acestei recenzii să vă reamintesc că acest telefon costă cât o pereche de adidaşi. Şi nu din cei trendy, nu Vans sau Nike, ci ceva din colecţia Skechers de anul trecut. De aceea anumite compromisuri trebuie făcute. Camera rămâne totuşi una duală, cu senzor de 13 + 2 MP în spate, deschidere F/2.0 şi blitz LED.

Interfață grafică camera foto CUBOT Rainbow 2

Avem parte şi de cameră selfie de 5 MP, cu propriul său blitz LED. Interfaţa camerei e foarte simplă şi old school, dar are şi ceva lag, mai ales la fotografiere. Captura foto se realizează lent, focalizarea e lentă şi zoomul e sacadat. Primim funcţii clasice, că Panorama sau HDR, dar şi Bokeh, mai bine zis un pseudo Bokeh. E mai mult un efect de blurare a fundalului, care nu acoperă chiar perfect zona din spate, pentru a o scoate în evidenţă pe cea din prim plan.

Putem alterna focalizarea şi să ne jucăm cu blur-ul, dar nu se compară cu Bokeh-ul "clasic", văzut la telefoanele Huawei, iPhone 7 Plus şi alte modele. Opţiunile foto includ GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb, anti flicker, zero shutter delay, rezoluţie, ISO şi stabilizare electronică. Trecem la galerie, cu o serie de cadre realizate într-o zi însorită de final de aprilie.

Ne-am jucat cu Bokeh şi la interior, cu acele cadre cu ursuleţul şi rața, fiind neimpresionați spre toleranţi cu această funcţie. În ce priveşte captura pe timp de zi, am avut claritate OK, ceva arderea a imaginii totuşi, dar culorile au fost OK. Detaliile sunt la nivel acceptabil şi pot spune ca prim planurile arată excelent. Aş fi mai mulţumit de Bokeh, dacă acel blur ar acoperi fix cât trebuie din fundal.

Arată bine textura păunilor fotografiaţi şi trecând peste optimism am avut nişte selfie-uri cam neclare şi nu mulţumitoare, chiar şi la acest preţ. Culorile sunt OK calibrate şi am apreciat textura jeturilor de apă de la fântâna din IOR. Simt nevoia să revin la selfie-uri, care pe lângă faptul că sunt neclare, fac şi faţa să pară de plastic. Panorama e modestă, cu rezoluţia de 3488 x 480 pixeli.

Cu toate neajunsurile (Bokeh imprecis şi selfie), camera e totuşi OK pentru zona entry level şi zic că se poate lupta cu Bluboo Picasso 4G, mai ales că l-am şi testat recent şi navighează pe acelaşi palier. Cine îşi lasă prejudecăţile acasă va aprecia acest pachet optic. La captura low light am avut halouri uriaşe ale luminilor stradale, ceva nuanţa violet şi calitatea nu a fost acolo, era plecată în vacanţă.

Blitzul e rezonabil şi trebuie spus că Bluboo şi Nubia sunt superioare noaptea. Avem mult grain, culori ireale şi detalii slabe. Chiar şi la acest preţ, zona low light nu impresionează, dar având în vedere că acest CUBOT e programat să fie folosit ca al doilea sau al treilea telefon, avem oricum backup. Captura video se realizează în format 3GPP, la rezoluţie Full HD şi un curios frame rate de 32 FPS, plus bitrate chiar bun de până la 25 Mbps.

Rezultatul e o filmare grainy, arsă, cu zoom sacadat şi în paşi. Vestea bună e că stabilizarea electronică nu e foarte rea, iar culorile sunt aşa şi aşa. Microfonul nu e rău şi mi-a plăcut cum a fost prins acel păun în mişcare. Ultimul clip suferă rău de oversharpen şi pare că obiectele sunt fabricate din plastic. Cu toate acestea defectele nu sunt la nivel de dealbreaker, ci de first world problems, aşa că aş spune că filmează tolerabil.

Măcar nu tremura imaginea şi microfonul e bun. Iar dacă nu avem soare puternic, o să arate bine şi culorile. Noaptea am filmat la 18 FPS, 720p şi 8 Mbps, cu halouri mari, neclaritate şi probleme cu vântul la microfon. Am dat zoom in şi am pierdut detalii, iar imaginea a tremurat serios atunci când mergeam. Adăugăm peste o porţie de ceaţă, nuanţa gălbuie şi violet şi puteţi uita să filmaţi la concerte nocturne sau pisica de la geam la 12 noaptea.

Simt că mă repet, dar toate cele de mai sus, cu bune şi cu rele constituie un pachet acceptabil la 300 de lei.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×