S-a mai dus o săptămână de vară şi iată-ne cu încă o recapitulare a săptămânii, cu dezbateri pentru voi şi răspunsuri la întrebări. A fost o săptămână ultra light aş zice, cu doar 3 telefoane lansate şi fără prea mari noutăţi în rest. Au fost scăpări mari de ASUS ROG Phone III, inclusiv video hands on şi am văzut România amendând Google pentru gluma cu modificarea numelui Catedralei Mântuirii Neamului.
Am avut un articol despre întârzierea licitaţiei 5G, scăpări de ochelari AR/VR Apple şi perspectiva schimbării de nume pentru iOS în iPhone OS. Au apărut şi telefoane HTC şi Huawei noi şi am avut din nou giveaway şi un telefon Huawei accesibil analizat. Am dezbătut pe tema Rockeri versus Manelişti şi la final aţi aflat impresiile mele despre jocul The Last of Us Part II.
Iată dezbaterea săptămânii:
Am ales un subiect mai uşurel, mai pueril, mai de liceu, "Rockeri versus Manelişti". Am făcut o sumă a prejudecăţilor din ambele tabere şi nu cred că ader decât la 2 din 10. Vă invit şi pe voi în comentarii la acest articol şi pe YouTube să demontăm sau întărim aceste prejudecăţi cu exemple concrete din viaţa voastră.
Iată prejudecăţile legate de manelişti:
- Au IQ mic, nu au cultură, nu au şcoală
- Dau mereu muzica prea tare
- Au avut probleme cu legea, sunt interlopi sau aspiră la asta
- Nu ştiu ce e muzica adevărată
- Suferă de sindromul cocalar: haine de firmă, maşini de fițe, tot timpul se audă cu ele şi cu "valoarea"
Şi prejudecăţile legate de rockeri:
- Sunt nespălaţi, în special pletele
- Sunt satanişti
- Se cred superiori tuturor celor care ascultă altceva (sunt parţial de acord aici)
- Se droghează sau beau excesiv
- Au probleme psihice, traume ascunse
Ca de obicei mă aştept la răspunsuri şi dezbateri civilizate şi cerebrale pe această temă. Atenție, eu nu am prejudecățile de mai sus, doar le-am redat pe cele mai comune. Fiecare asculta ce vrea!
Şi iată şi ştirile săptămânii:
1. HTC a revenit cu un telefon nou, modelul HTC Desire 20 Pro, cu dotări similare cu ale lui Moto G8 Power, dar mai scump.
2. HTC a mai lansat şi un model 5G, HTC U20 5G, care are dotări ceva mai bune, în frunte cu procesorul Snapdragon 765G, dar designul rămâne entry level.
3. Se discută în continuare despre amânarea lansării 5G în România şi a licitaţiei de spectru, în lipsa unor legi de securitate cibernetică inspirate de memorandumul semnat cu SUA.
4. Apple a pregătit o a doua jumătate a anului foarte ocupată, cu multe lansări de produse hardware, de la iPad Air 4, la 4 noi iPhone-uri, un iPad accesibil, iMac-uri, Airtag-uri şi un posibil Apple Watch nou.
5. Au scăpat şi detalii din culisele proiectului AR/VR Apple, care implică o cască de gaming şi o pereche de ochelari cu AR, dar şi un scandal cu Jony Ive.
6.Huawei Enjoy 20 Pro devine oficial şi este încă un telefon 5G accesibil cu o cameră tripla în spate şi design arătos. Are procesor MediaTek Dimensity 800, care apare tot mai des pe telefoane în ultima vreme.
7. Vestea şoc a săptămânii trecute e că iOS ar putea să îşi schimbe numele în iPhone OS, cum era la început
8. Între timp ASUS ROG Phone III a avut multe scăpări, inclusiv fotografii hands on, video hands on şi specificaţii. Bateria rămâne de 6000 mAh.
9. Huawei Y5p a fost oferit de noi la Giveaway şi prezentat pe site, ca un prim telefon atractiv pentru juniori, la doar 399 lei.
10.România a amendat Google pentru că a lăsat atât de mult timp "Catedrala Prostirii Neamului" pe Google Maps. Discutăm pe această temă şi de ce sunt de acord cu amendă.
Întrebări:
Am avut doar o singură întrebare pe Forum, una cu 3 segmente. Un cititor a vrut să îşi un telefon şi alege între LG G8s ThinQ şi Realme X2 Pro, dar şi alte modele de maxim 2500 de lei. Am vorbit despre situaţia LG şi când vine Realme la noi. Pe YouTube am fost întrebat dacă merită tableta Galaxy Tab S5e sau Tab S6 Lite şi care e mai bun la poze dintre Galaxy S10 Lite, Galaxy A71 şi Huawei P30. V-am spus şi cine este Ervin, în cazul în care nu ştiaţi deja.
Am avut şi un băiat care mă tot asaltează cu întrebări legate de televizorul său OLED cu probleme, dar şi o curiozitate legată de Huawei P Smart Pro şi Google Play. Am amintit şi de o comparaţie între OnePlus 8 şi 7 Pro, ca răspuns la o întrebare de acum 2 episoade, unde nu am lămurit omul. Tind spre OnePlus 7 Pro pentru cameră şi OnePlus 8 pentru gaming şi baterie.
Diverse:
Pe 19 iunie a debutat The Last of Us Part 2, care are toate şansele să fie "Jocul Anului 2020". E exclusiv pe PS4, vine de la Naughty Dog şi costă 299 lei. Spune povestea lui Ellie şi Joel, la 5 ani distanţă de primul joc, cel din 2013. Am avut şi o promovare locală a jocului, prin lansarea unui cover după o piesă din soundtrack, în varianta muzică populară realizată de Surorile Osoianu.
The Last of Us Part II ni-i arată pe Ellie şi Joel într-o comunitate liniştită, rurală din SUA, dar ceva intervine în viaţa lor post apocaliptică. Ellie e forţată să plece la drum cu iubita sa, Dina, în Washington pentru a se răzbuna pe o grupare de oameni cruzi. Va avea de-a face cu zombii, puzzle-uri infernale şi multe provocări şi drame sângeroase. Personajul Abby, care pare iniţial inocent devine un villain foarte interesant pe parcursul jocului.
Mergem pe cal, provocăm explozii, înjunghiem zombii, alunecăm în zăpadă şi escaladăm zgârie nori prăbuşiţi. Atmosfera e mereu tensionată şi jocul mi-a provocat greaţă şi rău de mişcare în prima fază, iar ulterior am umblat la setări pentru a scăpa de ele. Face mişcări prea bruşte şi motion blur şi zoom out, încât îţi induce ochii şi creierul în confuzie.
Atenţia la detalii e înnebunitoare în cel mai bun sens, de la textura sângelui pe zăpadă, la o veveriţă care aleargă prin cadru sau un ştecher cu bec de aprins să repari o armă. Poţi face crafting, rezolva puzzle-uri, dialogurile sunt scrise cu cap şi în acest Mobicast v-am propus şi câţiva actori buni pentru serialul "The Last of Us", care se pregăteşte la HBO, realizat de omul din spatele lui "Chernobyl".
Acesta a fost Mobicast 315 şi ne reauzim după WWDC 2020! Ne mai găsiţi şi pe iTunes, Spotify, Google Podcasts, Anchor.fm.