Mobicast #321: Dezbatere TikTok interzis, impresii despre seria Note 20, lansare Xiaomi Mi 10 Ultra, Pixel 4a şi Barcelona-Bayern 2-8

1.429 ori
<b>Mobicast #321: Dezbatere TikTok interzis, impresii despre seria Note 20, lansare Xiaomi Mi 10 Ultra, Pixel 4a şi Barcelona-Bayern 2-8</b>După un concediu am revenit şi suntem gata de un nou Mobicast, podcast şi videocast săptămânal, ajuns la ediţia #321. Au fost două săptămâni pline de lansări, de la Pixel 4a la Galaxy Note 20 şi Galaxy Note 20 Ultra

După un concediu am revenit şi suntem gata de un nou Mobicast, podcast şi videocast săptămânal, ajuns la ediţia #321. Au fost două săptămâni pline de lansări, de la Pixel 4a la Galaxy Note 20 şi Galaxy Note 20 Ultra. A apărut şi Galaxy Watch 3, a venit şi tableta Tab S7 şi avem şi un Galaxy Z Fold 2. Am apucat să văd ecosistemul Huawei la lucru şi am aflat că TikTok e scoasă la mezat... sau interzisă.

A mai sosit şi Xiaomi Mi 10 Ultra, iar Fortnite a fost scos din Play Store şi App Store. Despre toate acestea vorbim în acest Mobicast, dar avem şi dezbatere pe tema interzicerii lui TikTok, apoi răspundem la întrebări şi la Diverse abordăm mega meciul Barcelona - Bayern, dar şi jocul Marvel Avengers de pe PS4, muzică şi filme.

Iată dezbaterea momentului

TikTok este pe cale de a fi interzis în SUA, iar Trump i-a dat întâi 45 de zile să fie vândut, apoi 90 de zile. Microsoft și Twitter ar dori sa cumpere TikTok SUA. Nu e singura aplicaţie chineză în această poziţie, iar Trump acuză ByteDance, compania mamă TikTok de colectare date, spionaj, legături cu Partidul Comunist Chinez. Între timp Instagram a lansat Reels, un rival TikTok similar ca funcții.

Am decis să punem de o dezbatere pe tema interzicerii TikTok şi mai jos aveţi argumente Pro şi Contra. Evident puteţi posta şi voi părerea voastră în comentarii sau pe YouTube.

Pro:

  • distruge mintea generaţiei tinere
  • preia date ale utilizatorilor şi adrese MAC
  • cenzurează content legat de Hong Kong/ China
  • spionează utilizatorii
  • are susţinerea guvernului chinez deci fonduri nelimitate

Contra:

  • concurența pentru Facebook şi orice altă reţea este bună
  • nu e bună imixtiunea statului în privat
  • laşi pe dinafară sute de milioane de utilizatori
  • lumea are ce face pe pandemie, mai aduci un zâmbet pe buze
  • influencerii de pe TikTok rămân fără venituri

A mai fost un subiect fierbinte, cel al legislaţiei de implementare 5G în România, abordat pe repede-înainte de autorităţile de la noi, într-un mod care ar defavoriza firmele din China, mai ales Huawei. Avem aici în articolele următoare toate detaliile:

Iată şi ştirile ultimelor 2 săptămâni

1. Am realizat un hands on cu Samsung Galaxy Z Flip 5G, care aduce 3 lucruri noi faţă de Galaxy Z Flip cel clasic: procesor nou, 5G, nuanţă nouă. 

2. Am avut ocazia să petrec şi ceva timp cu Huawei P40 Lite E, un telefon de doar 700 lei, model cu dotări entry level şi cameră triplă. 

3. De fapt am văzut la treabă cele mai interesante produse din ecosistemul Huawei, în frunte cu un router WiFi 6 de doar 400 lei, o boxă cu acustică Devialet şi laptop-uri Huawei. 

4. OnePlus Nord a primit un unboxing de la noi pe format complet nou şi am reflectat pe tema alegerilor şi compromisurilor OnePlus. 

5. Google Pixel 4a a debutat oficial, având o cameră singulară în spate de 12.2 MP, cea de pe Pixel 4. Costă cu 50 de dolari mai puţin decât iPhone SE (2020). 

6. Odată cu debutul lui Samsung Galaxy Note 20, v-am oferit primele impresii despre el aici. Plasticul din spate nu e aşa rău cum vă aşteptaţi, dar lipsa de slot microSD, latență mai mare la stylus, ecranul de 60 Hz FHD sunt probleme la preţul plătit. 

7. Am văzut la treabă şi Samsung Galaxy Watch 3, în sfârşit un purtabil maturizat suficient încât să unifice eleganta şi sportivitatea pe ceasurile Samsung, concurând mai eficient cu Apple Watch. M-am învăţat repede cu marginea rotativă. 

8. Evident v-am oferit şi primele impresii despre Samsung Galaxy Note 20 Ultra, care aduce 5 noi gesturi pentru stylus, latență de doar 9 ms pentru S-Pen, cameră cu periscop şi ecran cu refresh rate adaptiv de 120 Hz. Costă de la 6299 lei în sus. 

9. Am şi scos din cutie telefonul şi încă mă întreb dacă în varianta finală primim cleştişor şi vârfuri de schimb pentru S-Pen sau nu.  

10. Au sosit şi căştile Galaxy Buds Live, care mi se par cam incomode în ureche, dar au un bas excepţional. Nici autonomia nu sună rău pe hârtie. 

11. Tabletele Galaxy Tab S7 au sosit la acelaşi eveniment Unpacked şi se remarcă prin talia ultrasubțire şi baterii uriaşe. Nu strică nici procesorul Snapdragon cel excelent de la interior şi S-Pen cel ataşat pe spate. 

12. A mai debutat şi Galaxy Z Fold 2, care creşte diagonala şi pentru ecranul interior pliabil şi pentru cel exterior. Camera principală are un design în stil Galaxy Note 20, iar preţul e încă necunoscut. 

13.Xiaomi Mi 10 Ultra a devenit oficial la aniversarea Xiaomi de 10 ani şi a inaugurat camera cu zoom digital 120X. Are şi ecran cu refresh rate de 120 Hz, încărcare foarte rapidă şi o variantă cu spate transparent. 

14. A mai sosit şi Redmi K30 Ultra, un Redmi K30 Pro cu câteva modificări şi care aduce procesor Dimensity 1000+ şi ecran de 120 Hz la doar 244 euro. 

15. Fortnite a fost banat în Play Store şi App Store pentru că Epic Games a încercat să facă un ban separat de aceste magazine, oferind o alternativă la tranzacţiile clasice in game. 

Întrebări

Am ajuns şi la întrebări şi am avut un cititor curios se afle dacă sunt pasionat de muzică la căşti şi ce căşti aş recomanda over the ear. Am fost întrebat şi ce folie este aplicată pe ecranele telefoanelor de către aparatele speciale din mall, iar un cititor a fost curios care e metoda ideală pentru a face un reset unui smartphone. Cineva a fost curios dacă exclusivitatea lui Xiaomi Mi 10 Ultra în China poate însemna o prefaţare a unei rupturi faţă de piaţa internaţională.

Acestea au fost întrebările de pe Forum, iar trecând la YouTube, am văzut o persoană nemulţumită de dotările lui Note 20, câteva exemple de telefoane cu ecran mic (Google Pixel 3, 3a, 4), am fost întrebat cât costă ASUS ROG Phone 3 şi când testăm Galaxy M-uri. Cineva a vrut să ştie dacă mai merită iPhone XS în 2020 şi ce carcasă folosesc la iPhone.

Diverse

1. Am văzut sezonul 2 al serialului Netflix "The Umbrella Academy", un fel de X-Men dacă nu s-ar lua în serios. A fost parcă mai bun sezonul 2 decât primul şi totul este centrat pe călătorie în timp şi încercarea de a preveni asasinarea lui JFK şi sfârşitul lumii. Personajul Klaus rămâne carismatic, iar Five este genial pentru cât de mic este actorul ca vârstă. Chimia dintre cele 7 personaje este fantastică, dar nu îmi place deloc "tatăl" lor. Văd că au băgat şi ceva cu politically correct, cu proteste rasiale şi 2 povești gay de dragoste. O parte din aceste sub-povești par puţin forţate. Villain-ul feminin parcă se chinuie prea mult să fie rău. 

2. Am văzut dezastrul, hecatomba, Barcelona - Bayern 2 la 8. Sincer mă aşteptam la aşa ceva de când a început meciul şi fundaşul Bayern care şi-a dat autogolul de 1-1 râdea în hohote. Messi şi ai lui au fost la pământ, mai ales apărarea şi portarul. Bayern nici nu s-a întrebuinţat foarte tare, parcă era la antrenament. Cea mai mare ruşine din istoria Barcelonei va aduce multe schimbări în echipă. Deja a plecat antrenorul şi Pique a dat semne că e momentul pentru un refresh. Se zvoneşte că Messi pleacă la Inter. Meciul a fost spectaculos mai degrabă la început, ultimele 4 goluri au fost ruşinoase, de cascadorii râsului. 

3. Am descoperit o formaţie nouă, Dance Gavin Dance, o trupă de rock progresiv în stil Coheed and Cambria şi Mars Volta. Au şi un element funky în muzică şi cântă pe mai multe voci, nu au doar un solist. Şi videoclipurile sunt jucăuşe şi haioase. Merită o ascultare, mai ales că au album nou 2020. 

4. Am încercat şi beta-ul lui Marvel's Avengers pe PS4 şi mi se pare cam haotic şi on the rails la prima vedere. E cam pentru copii, are prea multe meniuri complicate inutil, dar e destul de cinematic încât să te facă să crezi că eşti parte a unui film Avengers. Povestea nu e chiar rea şi Hulk e cel mai plăcut personaj cu care să joci. Cam grindy chiar şi din beta şi avem şi mod multiplayer Warzone care aduce cu Anthem parcă. 

5. Am descoperit un nou restaurant cu burgeri în Braşov, unul numit Passage. Au chiflă picantă, sos în stil Hard Rock Cafe, porţii uriaşe de cartofi cu parmezan, dar şi o carne Angus de calitate (dar chifteaua e cam mică). Preţuri nu chiar rele şi o zonă cam... urbană, în spatele blocurilor. 

Acesta a fost Mobicast #321 şi nu uitaţi că ne găsiţi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts. Pe YouTube vă recomandăm să ne daţi Like, Subscribe şi Clopoţel, pe măsură ce ne apropiem de 100.000 abonaţi.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×