S-a mai dus o săptămână caldă de toamnă, una fără lansări spectaculoase, ba chiar cu o acalmie suspectă. Nu de altă dar vine o săptămână cu lansări de iPhone 12 şi OnePlus 8T în interval de 2 zile. În ultima săptămână am urcat pe o motocicletă Ducati, la anunţarea unui parteneriat cu Motorola pentru Moto G 5G Plus, am jucat FIFA 21 şi am impresii despre el, dar şi am şi văzut cum Realme 7 ajunge în Europa. Samsung a inaugurat seria Galaxy F cu Galaxy F41, iar Qualcomm pregăteşte un telefon de gaming.
Vorbim despre primul procesor Samsung de 5 nm, dar şi despre data de lansare a lui Huawei Mate 40 Pro. Dezbaterea săptămânii e despre "iPhone 12, îl cumpărăm sau nu?". Apoi răspundem la întrebări şi pe final am impresii despre FIFA 21 şi 3 seriale Netflix, dintre care 2 nu mi-au plăcut deloc şi unul este... rusesc. Nu uitaţi că ne găsiţi podcastul şi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts.
Dezbatere:
Iată dezbaterea săptămânii: "Cumpărăm iPhone 12, îi dăm skip sau îl luăm în 2021?"
După cum aţi aflat pe 13 octombrie se anunţă iPhone 12, cu 4 modele disponibile şi probabil cu o disponibilitate în etape în octombrie şi noiembrie. Luând în calcul inovaţia sau lipsa ei, lipsa de accesorii din cutie, dacă se concretizează plus tot ce ştim despre dispozitive, avem 2 tabere pentru achiziţia sa:
Cumpărăm iPhone 12:
- inovaţie: 5G, 120 Hz, LidAR, poate senzori noi foto
- 4 versiuni, mai multe variante de ales, inclusiv una mică de 5.4 inch
- nu ai făcut upgrade de la iPhone X sau XS încoace şi vrei ceva nou
- eşti prins în ecosistem
- te poate ajuta la job
Cumpărăm iPhone 12 în 2021 sau deloc:
- avem deja iPhone 11 Pro sau alt telefon mai bun cu Android
- suntem nemulţumiţi de "inovaţiile Apple" şi vrem să le dăm o palmă că au scos accesorii şi ne prostesc cu widget-uri şi app drawer în iOS 14, avute de Android de mult
- nu vream să cheltuim aşa mulţi bani în 2020, an pandemic, oricât de mare ar fi salariul
- aşteptăm să scadă preţul: iPhone 11 Pro de la 5400 lei la 4600 lei acum
- ne tentează ceea ce auzim despre Galaxy S21, pliabile, terminalele din 2021 sau aşteptăm ochelarii AR/VR
Vă invităm şi pe voi să comentati pe această temă pe YouTube, cu argumente.
Ştiri:
1. Am scos din cutie uriaşul Motorola Moto G9 Plus, telefon bun pentru consumat filme şi care vine cu o baterie generoasă şi un spate arătos.
2. Am finalizat recenzia lui Moto G 5G Plus, telefon care se descurcă bine la selfie, captura foto, inclusiv noaptea şi are şi 5G la doar 1499 lei.
3. De asemenea e gata şi recenzia lui Realme 6, care aduce CPU de gaming şi ecran de 90 Hz la sub 900 lei.
4. Poco C3 a devenit oficial, ca un telefon de 87 de euro, cu baterie mare, de 5000 mAh, ecran destul de generos şi o cameră triplă în spate.
5.Realme 7 şi Realme 7 Pro ajung în Europa, iar Pro-ul aduce încărcare la 65W pe bani puţini. Realme 7 are un procesor MediaTek puternic, iar ambele modele sunt deja la precomandă la evoMAG.
6. Tot Realme a prezentat televizoare SLED, un fel de derivat din LCD, dar şi periuţa de dinți, power bank, cameră la 360 de grade şi alte gadget-uri.
7. Qualcomm îşi va lansa propriile telefoane de gaming, produse alături de ASUS.
8. Samsung Galaxy F41 devine oficial, un fel de rebranding pentru Galaxy M31. Are baterie mare, cameră triplă, a debutat în India deocamdată şi ar putea fi un început de serie nouă.
9. Motorola şi Ducati au anunţat parteneriatul local, cu un eveniment la Băneasa Shopping City. Am fost acolo şi am mers pe motocicleta Ducati în simulator, dar am aflat şi mai multe detalii despre concursul Moto care va aduce telefoane Moto G 5G Plus, dar şi o motocicletă Ducati.
10. A debutat primul procesor Exynos de 5 nm, un Exynos 1080, care va fi inaugurat pe un telefon Vivo. Nu e cel de pe S21, acela va fi Exynos 2100.
11. Am scos din cutie ceasul Fitbit Sense, un purtabil de 1650 lei, cu EKG, senzor de temperatura a pielii, măsurare a respiraţiei în timpul somnului, senzor de puls, notificări şi aplicaţii. Vine la pachet cu abonament Fitbit pe 6 luni.
12. Huawei Mate 40 Pro are în sfârşit dată de lansare: 22 octombrie, alături de Mate 40 şi Mate 40 Pro+, aparent.
Întrebări:
În secţiunea Întrebări, am avut numai una singură pe Forum şi că de obicei vă amintesc că întrebările de acolo au prioritate la răspunsurile mele. Am fost întrebat cum se pot conecta telefoanele la un monitor via USB-C/HDMI, iar trecând pe YouTube, văd că multă lume e pro piraterie, apropo de dezbaterea de săptămâna trecută.
Au citat argumente ca "rezoluţie mai bună", "salarii mici" şi altele de gen. Am aflat şi că vine PES 2021 pe mobil în curând, dar am fost şi întrebat ce părere am despre Galaxy Z Fold 2, dacă fac review la Poco X3, Xiaomi Mi 10T şi dacă merită luat Poco X3 NFC. A fost şi un curios care se întreba cum afectează încărcarea viaţa bateriei şi cam care e limita de la care începe uzură. A fost şi un curios legat de efectele Always On Display asupra consumului şi dacă se poate aplica şi la un IPS LCD.
Diverse:
1. FIFA 21 a debutat pe 9 octombrie 2021 şi am avut ocazia să îl joc tot weekendul. Costă mai puţin decât în alţi ani, pe 260 de lei în loc de 300+ pe PS4. Ce mi se pare schimbat? Aveţi mai jos noutăţile, cu liniuţa de la capăt:
- se dau goluri mai uşor
- se face dribbling mai uşor
- avem comentatori noi
- au fost randaţi 3 jucători de la noi realist, inclusiv Dennis Man şi Florinel Coman
- portarii sunt un pic mai slabi
- interfaţa este un albastru intens şi orbitor
- Liga 1 are din nou 16 echipe
- VOLTA a primit noi stadioane
- avem co op în Ultimate Team
- jocul e parcă mai distractiv
- animaţiile sunt mai line
- se dau mai uşor goluri de la distanţă
- naţionala României e clar peste cea a Islandei
- Haaland este o bestie, dă gol cum intră în careu
- coloana sonoră este mult mai amplă decât în alţi ani
2. Am văzut şi noul serial "Haunting of Bry Manor", un fel de urmaş pentru "Haunting of Hill House" şi mi se pare telenovelă. Prima parte de acum 2 ani m-a îngrozit, dar serialul nou e slab, moale, telenovelă despre o bonă care vine din SUA să lucreze în UK într-un conac. Acolo copiii au prieteni imaginari, iar bona e bântuită de fostul iubit călcat de maşină. Aparent ea devine lesbiană brusc şi toate personajele aleargă ca găini fără cap. Nu e nimic înspăimântător din păcate şi a dispărut întunecimea primului sezon.
3. Am şi o anti recomandare de pe Netflix: "The Duchess". Actriţa principală cică ar fi o comediantă bună, dar în film joacă o fiinţă umană oribilă, grobiana, rea, beţivă, o mamă singură care îşi tot alunga tatăl copilului şi încearcă să facă un nou copil din motive meschine. Nu ai cum să îţi placă personajele, nu au nimic bun şi umorul e slab.
4. Pe de altă parte ruşii au scos un serial bun pe Netflix, "To the Lake", o producţie despre o pandemie care împinge lumea la disperare, la fugă din marile oraşe şi dispută cu părţi ale armatei care au luat în stăpânire părţi din Rusia. Avem personaje din acel serial Netflix rusesc cu "femeia robot AI", inclusiv pe actorul principal. Conexiunile dintre personaje sunt cam la fel de bune ca în Walking Dead primele sezoane. Nu alunecă spre zombii: e un fel de virus care te face să sângerezi, să ai ochii albi şi să fii agresiv. Joacă bine actorii şi muzica de pe fundal e bine realizată. Filmările au buget măricel şi se vede. Îl recomand. Avem şi povesti trăznite, cu un băiat autist care îşi pierde virginitatea, o fată emo rebelă, un cuplu cu probleme şi dragoste la vârsta a treia.
Acesta a fost Mobicast 329 şi la ediţia viitoare, fiind număr rotund ne vedem şi la faţă.