S-a mai dus o săptămână de toamnă şi a venit iarăşi căldura... Odată cu ea vine şi noul Mobicast, podcast şi videocast ajuns la ediţia 282. Mai nou suntem pe Spotify şi Anchor FM, dacă vreţi să ne ascultaţi, nu doar pe YouTube. Ultima săptămână a fost despre lansarea Motorola One Zoom în România, dar şi despre evenimentul Xiaomi Redmi Note 8 Pro de la noi. Vorbim despre debutul lui OnePlus 7T Pro fără surprize, FAIL-ul cu Amazon spionând la tine în casă, dar şi despre filmul nou Joker. Avem şi răspunsuri la întrebări, evident.
Iată ştirile săptămânii:
1.Motorola One Zoom a fost scos din cutie imediat după debutul de la noi din ţară. Are 4 camere la bord, una cu zoom optic 3X şi un spate chiar arătos, cu abordarea curajoasă a camerei. Terminalul costă 1999 lei.
2.Lansarea lui Motorola One Zoom a fost una inedită, la Muzeul Antipa din Bucureşti. Cu această ocazie am putut testa capacităţile telefonului la captura low light, zoom, Bokeh şi altele de gen cu exponate din muzeu.
3. OnePlus 7T Pro a devenit oficial, cu zero surprize. Ca noutate avem un telemetru laser şi ciudata limitare la 8 GB RAM. Varianta cu 12 GB RAM e cea McLaren. Camera triplă e orientată vertical şi avem şi o nuanţă albastră atractivă.
4. Cine vrea maximul dotărilor îl are pe OnePlus 7T Pro McLaren Edition, cu 12 GB RAM, accente galben papaya, wallpaper-uri speciale şi o textură inedită a spatelui.
5. Xiaomi a avut primul mare eveniment de lansare a unui telefon în România, cu Redmi Note 8 Pro în prim plan. Au prezentat şi un aspirator nou şi becuri colorate LED, integrabile într-un sistem smart home.
6. Xiaomi Redmi Note 8 Pro a şi primit unboxing de la noi, pe nuanţa verde smarald atractivă. Are o cameră quad şi senzor de 64 MP, toate la doar 1100 de lei. Aduce şi un CPU MediaTek de gaming şi ar trebui să fie hit.
7. La nivel internaţional a sosit Motorola One Macro, un telefon de buget cu CPU MediaTek, care se remarcă prin camera de 2 MP Macro într-un setup triplu. Are CPU MediaTek.
8. Xiaomi Redmi 8 a devenit oficial, ca un telefon de buget, de 100 de euro cu baterie de 5000 mAh şi cameră duală.
9. Oppo Reno Ace a debutat şi el şi vrea să fie cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 855+. Costă doar 400 euro şi aduce şi încărcare 100% în doar 30 de minute, încărcare la 65W.
FAIL şi WIN:
FAIL 1: Angajaţii Amazon România ţi-au privit în casă dacă ai cameră Amazon Cloud Cam. Ei au văzut sute de înregistrări din casele oamenilor, aparent pentru a educa AI-ul să vadă hoţi şi nu animale care se mişcă prin casă spre exemplu. Au surprins şi scene de sex totuşi…
FAIL 2: Blizzard a retras premiul unui gamer şi l-a banat după ce a manifestat simpatie cu protestele din Hong Kong. Blizzard are 5% acţionariat chinez…
WIN: A apărut în sfârşit un aparat care topeşte lipiciul special Apple pentru spatele din sticlă de pe iPhone. Va uşura masiv reparaţiile la service-uri third party, fără preţuri uriaşe.
Întrebări:
Am fost întrebat dacă suita Huawei Mate 30 Pro va avea succes sau nu şi ce părere am despre noile produse Microsoft. Cineva vrea să afle dacă poţi avea un router WiFi smart fără fir, doar băgat în priză. Am făcut şi o comparaţie între Galaxy S10e şi Honor V20, dar am recomandat şi televizoare QLED mai ieftine la Altex.ro. Pe YouTube am dat sfaturi anti depresie, am recomandat un laptop subţire şi am vorbit despre jobul meu.
Diverse:
1. Am văzut în sfârşit Joker şi nu sunt aşa încântat cum e toată lumea. E un film bun, cu un actor principal (Joaquin Phoenix) extrem de bun, dar nu are acel factor special... E totul prea negru, prea fără speranţă, prea ireal. Nimeni nu are viaţă atât de întunecată şi nu e atât de lovit din toate părţile încât să cedeze. Nu mi se pare aşa dur cum se văitau unii, iar coloana sonoră realizată de compozitoarea din spatele acusticii "Chernobyl" e perfectă. Cinematografia e foarte bună, aş zice, dar... lipseşte ceva parcă. E nevoie şi de lumină pentru ca întunericul să pară cu adevărat întunecat.
2. Am văzut şi IT 2 şi mi s-a părut slab. Primul a fost mult mai bun, iar al doilea e plin de flashback-uri din IT 1. E prea lung pentru un film horror, la aproape 3 ore şi e ridicol să văd adulţi speriindu-se de anumite atacuri de mini monştri. Măcar apare Stephen King cu un cameo binevenit şi avem şi câteva faze amuzante, cu un pomeranian de exemplu.
3. Nu am uitat să vizionez şi filmul "El Camino: A Breaking Bad Movie", total inutil pentru a completa serialul. Puteam trăi şi fără să ştiu ce s-a ales de Jesse Pinkman, Skinny şi Todd. Avem ceva flashback-uri, explicaţii extra pentru tortură şi chinul lui Jesse, dar şi o fugă haotică, dar cerebrală cumva de autorităţi. E ca un episod lung şi mai slab de Breaking Bad. Aaron Paul îşi face treaba totuşi, dar nu e credibil în flashback-uri, pentru că nu mai seamănă cu Jesse cel tânăr.