Dacă s-a terminat o săptămână şi începe alta, e momentul recapitulării săptămânale, sub formă de podcast şi videocast. Mobicast a ajuns la un număr rotund de episoade, 330 şi cu această ocazie mă vedeţi şi la faţă. Facem treaba asta din ianuarie 2014 şi în curând împlinim 7 ani de podcasting! A fost o săptămână marcată de 3 evenimente mari şi late: debut iPhone 12, lansare OnePlus 8T, dar şi prezentarea maşinii electrice Dacia Spring.
În rest avem debut local pentru Xiaomi Mi 10T, cu bonusuri, s-a aflat data la care are loc Black Friday 2020 la eMAG şi am făcut şi un test de încărcare pentru Oppo Reno4 Pro 5G în faţa camerei. Dezbatem lipsa de inovaţie Apple, răspundem la întrebări şi pe final am pentru voi 5 filme şi seriale noi. Nu uitaţi că ne puteţi asculta şi urmări şi pe Spotify, iTunes, Anchor.fm şi Google Podcasts.
Dezbatere: "Şi-a pierdut Apple inovaţia"?
Vă spun sincer că nici unul dintre cele 4 iPhone-uri noi nu are ceva ce nu ai găsi pe un telefon Android. Zic că iPhone 11 Pro al meu încă se ţine bine şi posibil ca şi cineva cu iPhone XS să ezite achiziţia. Lipsa de încărcător, acoperirea tuturor benzilor 5G şi MagSafe nu prea le-aş pune la inovaţii. Mai degrabă mă intrigă noul senzor foto cel mare de pe iPhone 12 Pro Max. În fine, avem mai jos cele două tabere, cu argumente pentru DA sau NU, cu privire la lipsa de inovaţie Apple.
DA:
- A furat mult de la alţii, mouse-ul de la Xerox spre exemplu
- A adus târziu funcţii şi dotări ca widget-uri şi USB-C pe iPad
- La camere a rămas în urmă: fără zoom avansat, night mode nu ne dă pe spate, nu avem zoom audio, bokeh video, pro video, super slow motion, macro
- Tot acel marketing poleieşte cu aur normalitatea: 5G la evenimentul nou
- Tim Cook e axat pe profit, a plecat şi Jony Ive
NU:
- Inovaţia e în simplitate, care e încă acolo
- Apple e trend setter: accesorii lipsă, breton, fără jack audio, forma modulului camerei
- Se vinde în draci iPhone 11, cel mai bine vândut telefon din prima jumătate a lui 2020
- Apple au cel mai bun UI de ceasuri şi au inventat experiența tactilă smartphone odată cu primul iPhone
- Deblocarea facială cea mai bună la debut, Face ID
- Vă aştept şi pe voi cu comentarii pe Forum şi YouTube pe această temă.
Materiale video publicate în ultima săptămână:
- Nokia 8.3 5G Unboxing în Limba Română (Telefonul lui James Bond, ecran uriaș, Quad Camera, 5G)
- Motorola Moto G8 Unboxing în Limba Româna (Ofertă specială Wannder.ro)
- E PENTRU FANI! Samsung Galaxy S20 FE 5G Review RO (Telefon cu Snapdragon pe care fanii îl asteptau)
- SuperVOOC 2.0 DE 65W - Cât de rapid se încarcă Oppo Reno4 Pro 5G? Iată TESTUL nostru video!
- GARMIN INSTINCT SOLAR este un ceas care se încarcă de la soare, e robust, anti-șoc si subacvatic
- Garmin Venu SQ Music este un ceas cu GPS, Spotify, aplicaţii (Unboxing/ Review)
- OnePlus 8T Unboxing din MEGA CUTIA ROŞIE; (Flagship cu încărcare la 65W, ecran de 120 Hz)
Ştirile săptămânii:
1. Xiaomi a adus în România telefoanele Xiaomi Mi 10T şi Mi 10T Pro, fiecare sosind cu un telefon extra bonus, gratuit la achiziţie. A venit şi Mi 10T Lite, devenind automat cel mai ieftin telefon 5G din ţară
2. Aici aveţi şi varianta text a testului de încărcare Oppo Reno 4 Pro 5G, cu istoricul tehnologiei VOOC şi informaţii interesante.
3.Oppo a lansat în România seria de telefoane Reno4, odată cu un videoclip al trupei The Motans, filmat cu Oppo Reno 4 Pro 5G.
4. Black Friday 2020 are loc la eMAG pe 13 noiembrie.
5. iPhone 12 a devenit oficial, cu un ecran OLED de 6.1 inch, o cameră duală şi fără încărcător în cutie, dar şi fără căşti.
6.iPhone 12 Mini este cel mai compact telefon 5G din lume, debutând cu un ecran de 5.4 inch şi corp mai mic decât iPhone SE. Vine pe 5 nuanţe.
7.iPhone 12 Pro are ecran de 6.1 inch şi plusează cu o nouă cameră LiDAR în spate, dar şi cu MagSafe pentru ataşare magnetică de accesorii.
8. A sosit şi iPhone 12 Pro Max, cu ecran de 6.7 inch, camera LiDAR, senzor principal mai generos ca dimensiuni, zoom avansat, 5G şi alte bunătăţi.
9. A debutat şi o nouă nouă Apple, HomePod Mini, care aduce funcţii smart, Siri, control tactil şi un corp compact.
10. OnePlus 8T a debutat oficial, aducând un ecran de 120 Hz, încărcare la 65W, cameră quad cu senzor de 48 MP şi pentru prima oară Always On Display.
11. Tot OnePlus a prezentat şi căştile OnePlus Wireless Buds Z, un fel de variantă Lite la OnePlus Buds.
12. Dacia Spring este prima maşină electrică Dacia, prezentată oficială. Are 44 de cai putere şi ajunge la 225 de kilometri de autonomie. Este bazată pe platforma Renault K-Ze.
Întrebări
Am ajuns şi la întrebări şi pe Forum cineva m-a întrebat care e părerea mea despre lansarea seriei Huawei Mate 40 şi dacă va fi lansat şi HarmonyOS. Pe YouTube am fost întrebat când fac review la Poco X3, dar şi de ce s-au înmulţit domnişoarele care comentează online. Cineva mi-a explicat că de fapt plăţile pentru licenţele Windows sunt mari dacă ai familie mare cu 2 copii, părinţi şi bunici. Cineva a vrut să ştie dacă merge Chromecast cu proiector, iar altcineva, posesor de modulator FM cu rol de MP3 şi suport pentru card microSD a fost curios ce tip de card să aleagă.
Am fost şi întrebat dacă merită mai degrabă gaming pe consolă cu monitor de gaming sau consolă plus TV. Cineva a fost mulţumit de recomandarea mea cu serialul rusesc şi mi-a explicat traducerea ciudată a titlului său. Am recomandat şi jocuri fără violenţă unui tânăr şi i-am explicat de ce are probleme cu cartela SIM.
Diverse
1. Underwater (2020)
Underwater tocmai a sosit pe HBO Go şi vrea să fie Alien combinat cu The Thing. E un film de nota 6, cu Kristen Stewart din Twilight în rol principal. La o adâncime de 11000 de metri se află o sondă în Groapa Marianelor, care strânge resurse, dar apar nişte creaturi, depresurizări şi explozii care strică tot. Sunt doar 5-6 personaje, dar tensiunea e constantă. Avem CGI bunicel, camera cam tremurată şi efecte luminoase interesante. Prima jumătate a filmului e net mai slabă decât a doua. Sunt şi multe plot holes, dar muzica dramatică e bunicică. Vincent Cassel are rol de căpitan şi e bunicel în rolul său. Apare şi TJ Miller din Silicon Valley pentru "comic relief".
2. NeXt
NeXt este un serial despre un AI din Silicon Valley care o ia razna şi începe să hăituiască un fost CEO şi o agentă FBI. Nu este răscularea roboţilor ca în Terminator, iar AI-ul rebel este ceva mai subtil în a distruge vieţile oamenilor. Provoacă mici "accidente" ici şi colo, manipulează semafoare şi face să pară că fiul agentei FBI a fost răpit de tatăl său, provocând rumoare şi scandal. Actorul principal este John Slattery, vulpoiul cu păr alb din Mad Men şi tatăl lui Tony Stark în Iron Man.
3. The Cabin (Bert Kreischer)
E mini serie de 6 episoade, The Cabin cu Bert Kreischer reprezintă o adunare a unor stand up comedianţi din SUA la o cabană pentru a se relaxa. Aruncă cu topoare la ţintă, fac saună, îşi destăinuie secrete, fac meditaţie, masaj şi alte activităţi relaxante pentru a scăpa de stresul oraşului. Bert Kreischer este un comedian prieten cu Joe Rogan care deşi are o burtă uriaşă, se dezbracă mereu la bustul gol şi aleargă gol pe scenă. Apare şi Caitlyn Jenner la cabană.
4. The Mule
Clint Eastwood a regizat la 90 de ani filmul "The Mule", lansat în 2018. Am apucat să îl văd recent şi din păcate vârsta l-a ajuns din urmă pe veteranul western-urilor. În ultimele filme încă se ţinea bine, dar acum provoacă doar milă. Aici îl joacă pe un bătrân care şi-a irosit viaţa şi dezamăgit familia, iar la 90 de ani recuperează făcând mulţi bani din transportul de droguri pentru un cartel mexican. Bradley Cooper este agentul DEA care urmăreşte cazul şi îl avem şi pe Andy Garcia în rol de şef de cartel. Te ţine prins de ecran şi e binişor regizat, dar nu se duce dincolo de o limită "safe" a acţiunii.
5. Song Exploder
Un podcast cu sute de episoade, Song Exploder a devenit mini serie Netflix. Face ceva unic: disectă şi analizează naşterea unor piese celebre. În primul sezon îi vedem pe Alicia Keys, pe cei de la R.E.M, pe Lin Manuel Miranda şi TY Dolla Sign, care îşi explică inspiraţia din spatele hiturilor. Episodul cu R.E.M. şi "Losing My Religion" e cel mai tare şi aflăm de unde s-a născut riff-ul de mandolină care defineşte piesa. Alicia Keys ne arată vibe-ul şi modul in care moartea unei persoane care a inspirat o piesă de pe noul său album.
Acesta a fost Mobicast 330, sper că v-a plăcut şi ne reauzim după lansarea lui Huawei Mate 40 Pro pe 22 octombrie.