Mobicast 277: lansări de la IFA 2019, Nokia 7.2, Motorola One Zoom, ROG Phone II Ultimate, cum a fost în Berlin şi Appletone 2019

589 ori
<b>Mobicast 277: lansări de la IFA 2019, Nokia 7.2, Motorola One Zoom, ROG Phone II Ultimate, cum a fost în Berlin şi Appletone 2019</b>S-a dus şi prima săptămână din septembrie şi a început şi şcoala. Între două serbări sau dus copilul la şcoală, în funcţie de vârstă, azi vă oferim şi un Mobicast. E momentul pentru un nou podcast şi videocast săptămânal

S-a dus şi prima săptămână din septembrie şi a început şi şcoala. Între două serbări sau dus copilul la şcoală, în funcţie de vârstă, azi vă oferim şi un Mobicast. E momentul pentru un nou podcast şi videocast săptămânal, în care discutăm în principal despre IFA 2019. Avem detalii despre noutăţile de la Lenovo, Motorola, ASUS, Nokia şi LG. Discutăm despre Android 10 şi sosirea sa în varianta finală, dar şi despre Samsung GAlaxy A90 5G. Vedem ce mai e FAIL şi WIN şi apoi vă povestesc cum a fost în Berlin, dar şi cum a fost la party-ul Appletone 2019.

Iată ştirile săptămânii:

1. Sony Xperia 5 a devenit oficial la IFA 2019, fiind mai degrabă un Xperia 1 Compact, dacă mă întrebaţi pe mine. Are ecran mai mic decât Xperia 1, de 6.1 inch şi rezoluţie Full HD. Camera e tot triplă, dar mutată lateral. 

2. Motorola One Zoom a debutat la rândul său la IFA, fiind un telefon cu 4 camere în spate şi cu logo care se iluminează. Are zoom optic 3X şi un procesor cam modest, ce e drept, găsit pe Xiaomi Redmi Note 7 Pro.

3. Moto E6 Plus a sosit la rândul său, cu un spate lucios care fură privirile, chiar dacă vorbim de un telefon de buget. Are totuşi procesor MediaTek şi preţ mic, de 150 euro. 

4. Lenovo a prezentat câteva tablete şi laptop-uri la IFA, inclusiv modelul accesibil cu ecran de 8 inch Lenovo Tab M8, care a primit un hands on de la colegul Claudiu. Are şi Google Assistant la bord. 

5. A sosit şi Lenovo Yoga Smart Tab, o tabletă de 10 inch cu baterie generoasă şi kickstand special. 

6. Tot la IFA am văzut şi noi laptop-uri business ThinkBook de 14 şi 15 inch, cu mulţi GB de RAM şi rezoluţii ce merg până la 4K. 

7. Şi laptop-urile convertibile Lenovo Yoga au primit variante noi, rămânând versatile, cu moduri ca tabletă, tent, laptop şi altele de gen. Au şi scanner de amprente şi conectivitate 4G LTE opţională.  

8. HMD a venit la IFA 2019 cu două smartphone-uri cu Android: Nokia 7.2 şi Nokia 6.2. Ambele au dotări similare, la nivel de ecran de 6.3 inch, baterie şi cameră triplă, doar că diferă rezoluţia senzorilor, cu plus pentru Nokia 7.2. 

9. Au sosit şi 3 feature phone-uri, două cu Kai OS şi unul cu Nokia Series 30. Avem unul ultra robust, Nokia 800 Tough, succesor 3310, unul cu clapetă (Nokia 2720 Flip) şi unul clasic, banal, feature phone tipic, Nokia 110 2019. 

10. LG G8X a sosit la rândul său la IFA, doar că mai degrabă husa sa cu ecran secundar DualScreen a fost vedeta, oferind un display OLED quality de 6.4 inch pentru jocuri. 

11. ASUS ROG Phone II a primit şi un Ultimate Edition la IFA 2019, o variantă cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare. Are şi extra viteză de conexiune, împinsă la 2 Gbps pe 4G LTE şi avem şi un spate mat. Costă 1199 euro şi avem şi hands on aici

12. Tot ASUS A prezentat noul ceas VivoWatch SP, care îţi măsoară tensiunea arterială, pulsul şi face şi un EKG. Vine cu GPS, funcţii de fitness şi un corp uşor, de 45 grame. 

13. În plus ASUS a inaugurat şi noua generaţie de monitoare, laptop-uri, PC-uri ProArt, staţii de lucru pentru graficieni, designeri, editori foto şi video cu preţuri de mii de euro.  

14. Am văzut şi cel mai uşor laptop business din lume, noul ASUS PRO B9, care cântăreşte doar 880 de grame. Are un ecran de 14 inch şi procesor Core i7. 

15. Android 10 a sosit în sfârşit pe telefoanele Pixel, dar şi pe OnePlus 7 Pro şi un Redmi K20. Facem o scurtă recapitulare a funcţiilor sale şi noutăţilor oferite. 

16. A debutat oficial şi Samsung Galaxy A90 5G, un telefon la graniţa între flagship şi telefon high midrange. Vine cu o cameră triplă, design similar cu Galaxy A70, dar mai premium şi conectivitate 5G. Are totuşi procesor de flagship, Snapdragon 855. 

FAIL şi WIN:

FAIL: Nokia 9 Pureview a primit în sfârşit testul de la DxOMark şi lucrurile nu arată rău deloc. E sub iPhone 7 Plus şi are multe neajunsuri, mai ales la Bokeh şi chiar şi culori, în vreme ce la filmare abia prinde 80 de puncte. Ştiam asta şi când l-am testat noi. 

WIN: Tesla se extinde în România, Ungaria, Polonia, unde poţi comanda acum maşina. Un Tesla Model 3 costă 39.000 de euro şi îl vei primi la început de 2020. 

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, având curioşi pe Forum care vor să afle ce înseamnă "Mobilissimo", dar şi ce telefon merită cumpărat până în 2200 de lei. Am fost întrebat dacă fac RetroReviews la telefoane Nokia ca 6300, iar cineva a vrut să afle dacă poate cumpăra un Samsung Gear S3 Frontier sau Galaxy Watch mai bine. Cineva a vrut să afle când vin în România Xiaomi Redmi Note 8, Honor 20s şi Huawei Nova 5. Cineva se teme şi că va avea probleme cu Huawei P30 Pro odată cu necazul Google Play-Huawei. Am discutat puţin şi despre Galaxy Tab S6, pe care o voi primi în teste în curând.

Diverse:

1. Better Than Us

Am descoperit un serial rusesc pe Netflix, intitulat "Better Than Us". Seamănă cu jocul "Detroit Become Human" şi implică un robot creat pentru sex, care începe să îşi dorească o familie. Evadează din întreprinderea unde era produs şi se ataşează de un tată şi o fetiţă. Se petrece în Rusia, are efecte vizuale bine realizate şi toţi actorii joacă bine. Avem şi câţiva rebeli, care vor să distrugă roboţii, intrigi complexe şi conspiraţii. Se fură proprietate intelectuală, vedem drone la tot pasul şi toate personajele sunt ambigue moral. Fata care joacă robotul Arisa e fantastică în imitarea unui robot.

2. Berlin

Am fost la Berlin la IFA 2019 şi am câteva impresii de acolo. Mi s-a părut că nu sunt deloc treceri de pietoni în Berlin şi nici coşuri de gunoi. Am înţeles că lumea umblă cu ambalajele în buzunar, pentru a nu le arunca pe jos. Mâncarea e cam proastă, dacă nu te limitezi la wurst, bere, pretzel şi ştrudel. Iar ştrudelul e servit cu o tonă de vanilie şi de îngheţată, mai multă decât mă aşteptam.

Restaurantele franţuzeşti sunt slabe, iar supa de ceapă a fost oribilă, cu prea mult parmezan şi mozzarella. Mi s-a părut şi că Berlinul e un oraş foarte gol, având prea puţină populaţie la cât spaţiu ocupă. Am înţeles că ar fi de vreo 5 ori cât Bucureştiul şi are 4 milioane de oameni. O dată la câteva străzi se schimbă arhitectura, dar predomină liniile drepte şi sobrietatea, fără floricele şi artificii.

Sunt şi multe zone cu grafitti, iar bicicletele sunt la doar câţiva ani distanţă să prindă Amsterdam-ul din urmă, cantitativ. Am vizitat şi Turul de Televiziune construit în anii 60, unul dintre cele mai înalte repere din oraş. De acolo se vede diferenţa dintre vechiul Berlin de Est şi cel de Vest. Cel de Vest are clădiri de birouri şi clădiri moderne, iar cel de Est multe blocuri gri şi multe gări şi porţiuni industriale.

Gările din oraş par destul de vechi, dar bine întreţinute, iar precizia nemţească e doar un mit, pentru că am văzut câteva trenuri întârziind cu minute bune. Aeroportul Schonnenfeld e sub Otopeni cu mult şi e foarte înghesuit şi îmbâcsit. Mi se pare bizar şi că emblema oraşului este Ampfelman, un omuleţ verde sau roşu care e preluat de la semafor, iar ursul este o altă emblemă nemţească.

Mi s-a părut şi că semnalul de Vodafone şi Internetul au mers mai bine în Berlin decât în centrul  Londrei, iar localizarea Google a fost mai precisă. Parcă mi-a plăcut mai mult decât Amsterdam, pentru că e foarte relaxat, elegant şi cumva matur şi aerisit.

3. Appletone 2019

Am fost la petrecerea Appletone 2019, care dă startul recoltei practic. E organizată de Heineken şi pune accentul pe merele proaspăt culese şi cidru proaspăt făcut. Strongbow-ul de acolo avea total alt gust decât cel din comerţ, mult mai bun. Petrecerea a avut loc la Lacul Străulești, în spatele Casei Presei, dar zona a fost neîncăpătoare. S-a stat la coadă 40 de minute pentru burgeri, iar The Motans au sunat prost. Sonorizarea a fost OK, dar se pare că vocea The Motans nu prea e bună live.

Helen a sunat bine şi am avut şi un DJ care a mixat gangsta rap, DNB şi house. Parov Stelar a sunat excelent, dar parcă a cântat cam puţin. Mi-a plăcut că faţă de Summer Well sau Fall in Love preţurile au fost ceva mai decente la băuturi, în jur de 10 lei pentru orice. Nu au fost deloc sucuri, doar apă, cidru şi bere. Măcar aveai opţiuni, Old Mout, Strongbow, Raddler, Silva, Ciuc, Cidru Mândru sau Strongbow Gold.

Au fost doar vreo 6-7 food trucks, 2 cu burgeri, unul cu pizza, unul cu gofre şi unul cu tortilla. E drept că grosul erau plecate la Street Food Carnival la Romexpo, aşa se explică lipsa lor. Concluzia? Băutură bună, muzica mixtă, cozi prea mari. E şi o zonă mai ascunsă şi greu de găsit şi cu harta în faţă. A meritat ca evadare în natură, relaxare şi ceva poze cu obiecte artistice inspirate de mere, cidru, recolta de toamnă. Inclusiv tuneluri luminate din mere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×