Mobicast 264: Podcast/videocast despre lansarea ASUS ZenFone 6, Honor 20, probleme URIAŞE Huawei, OnePlus 7 şi Call of Duty Mobile

406 ori
<b>Mobicast 264: Podcast/videocast despre lansarea ASUS ZenFone 6, Honor 20, probleme URIAŞE Huawei, OnePlus 7 şi Call of Duty Mobile</b>Mobicast 264 este cel mai burduşit cu noutăţi podcast şi videocast din 2019. Serios, poate chiar mai burduşit decât cel de la CES sau MWC, oricât de ciudat ar părea. Asta pentru că avem noutăţi la prima mână, lansări

Mobicast 264 este cel mai burduşit cu noutăţi podcast şi videocast din 2019. Serios, poate chiar mai burduşit decât cel de la CES sau MWC, oricât de ciudat ar părea. Asta pentru că avem noutăţi la prima mână, lansări de telefoane la pachet cu călătorii internaţionale, flagship-uri peste flagship-uri noi, impresii şi lansări de telefoane şi servicii pe plan local. Au debutat OnePlus 7, ASUS ZenFone 6, Motorola One Vision, Honor 20 şi YouTube Music, toate în interval de 10 zile şi le acoperim în acest Mobicast 264. Vorbim despre problemele lui Huawei cu SUA şi interdicţiile, vedem ce e FAIL şi WIN, răspundem la întrebări şi se lasă cu impresii despre Avengers 4, finalul Game of Thrones şi Call of Duty Mobile în zona Diverse.

Iată ştirile săptămânii:

1. OnePlus 7 Pro a debutat oficial şi e fix ce ne aşteptam: un telefon flagship cu ecran de 90 Hz şi cameră triplă în spate. Are cameră selfie pop up şi costă de la 700 de euro în sus. A avut deja vânzări impresionante în primele runde de comandă. 

2. A debutat şi OnePlus 7, cu preţ de pornire de 559 de euro şi părând un soi de OnePlus 6T cu ceva upgrade-uri. Are design foarte similar cu OnePlus 6T şi vine şi cu o cameră duală în spate, dar trece la CPU Snapdragon 855. Noutatea este şi camera de 48 MP principală. 

3. Motorola One Vision a debutat la rândul său oficial şi a primit de la noi un unboxing + pre review. Este ceva nou de la Moto, care îşi încearcă norocul cu aspectul 21:9, cu un procesor Exynos de la Samsung şi o cameră generoasă de 48 MP în spate, în cadrul unui setup dual. Preţ deloc rău!

4. ASUS ZenFone 6 a debutat oficial la Valencia şi am fost acolo pentru a participa la debutul său. Oferă o camera rotativă practică, care pare rezistentă la drum lung. Este un flagship cu procesor Snapdragon 855, dar porneşte de la 2499 lei, excelent pentru România. V-am prezentat un material plin de fotografii făcute cu telefonul în Valencia, cu Jamon, cetăţi de sute de ani, biserici, dar şi clădiri SF. Telefonul se descurcă admirabil la fotografii şi filmează binişor. L-am şi scos din cutie între timp.

5. Tot în ultima săptămână au debutat şi Honor 20 şi Honor 20 Pro, de această dată în Londra. Am fost acolo la faţa locului şi v-am adus hands on-uri, inclusiv unul bonus cu Honor 20 Lite. Problema e că lansarea telefoanelor e incertă din cauza problemelor Huawei cu softul şi interdicţiile. Altminteri primeşti dotări rivale cu Huawei P30 şi P30 Pro la 100-200 de euro mai ieftin.

6. Aflam că zilele Telekom ar putea fi numărate în România, iar compania s-ar pregăti de un exit prin vânzarea spre Orange probabil. Nu e prima oară când auzim teoria aceasta.

FAIL şi WIN:

FAIL: Aici clar intră întregul scandal Huawei - interdicţii - SUA, unde sunt foarte multe lucruri de spus. Huawei a pierdut acces pe rând la Play Store, Play Services, nuclee ARM, microSD, USB, WiFi şi încrederea publicului. Totul din cauza listei negre impuse de Trump pentru firme chineze care nu sunt de încredere. Între timp au apărut alternative de OS şi componente, dar anumite interdicţii lasă Huawei fără alternative. Abia în august ne vom da seama cât de grav e, când expirea păsuirea dată de americani. Întregul plan de implementare 5G globală ar putea fi afectat de problemele Huawei

WIN: Avem YouTube Music şi YouTube Premium în România, cu producţii originale, documentare şi concerte. Abonamentele sunt 26, respectiv 22 lei şi ne permit în sfârşit să avem un YouTube fără reclame, să ascultăm muzică cu ecranul oprit şi să facem picture în picture, cu ecranul YouTube mic în vreme ce folosim altă aplicaţie.

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, unde aţi fost curioşi să aflaţi cum aleg eu un telefon personal pentru o perioadă mai lungă de timp şi dacă o să continui seria RetroReview, primind şi câteva recomandări de telefoane. Cineva m-a întrebat şi dacă îşi mai revine Huawei după problemele actuale, iar altcineva ce părere am despre YouTube Music.

Am vorbit despre ASUS ZenFone 6 şi update de software la Huawei Mate 20 Lite, dar şi despre iOS 13 şi dacă vine pe iPhone 6s sau nu. Mi s-au cerut şi reviewuri la câteva telefoane, precum Xiaomi Redmi Note 7 Pro, Xiaomi Mi 9 SE şi Samsung Galaxy A50, dar şi Google Pixel 3a XL. Cineva a spart ecranul la telefon şi a vrut un sfat, iar altcineva a vrut să vorbim despre înlocuirea oamenilor cu roboţi pentru joburile viitorului.

Diverse:

1. Am văzut şi eu în sfârşit Avengers Endgame şi trebuie să vă spun că sunt dezamăgit. Prima oră e doar lălăială şi uciderea rapidă a lui Thanos, apoi avem un mecanism de time travel leneş şi momente de nostalgie. Se tot joacă cu particulelel limitate Pym şi cu logica, iar Black Widow chiar nu era nevoie să moară. Lupta finală e sub cea din Avengers 3 şi multe personaje par obosite şi uzate.

2. Am văzut pe Netflix serialul "The Inmate", o producţie mexicană în care un agent secret se infiltrează într-o închisoare din Mexic pentru a o salva pe fata unui milionar local, rapidă de o bandă. Este un personaj foarte carismatic şi grotesc în acelaşi timp, Santito, dar şi un şef de închisoare care e un combinator amuzant. Un fel de Prison Break + Get the Gringo, cel cu Mel Gibson.

3. De asemenea am ascultat noul album Rammstein, "Rammstein" şi mi-am dat seama că băieţii sunt expiraţi. În afară de piesa "Puppe" nu e nimic memorabil acolo. Am făcut abuz de sintetizator şi e clar că ei s-au distrat în studio. Noi, ascultătorii nu prea şi deşi oamenii au 2 chitarişti, nu am auzit deloc chitara.

4. Evident am văzut şi ultimele 2 episoade din "Game of Thrones", iar dezamăgirea continuă. În episodul 5 Daenerys o ia razna şi arde tot oraşul cu dragonul, omorând 1 milion de oameni. Jamie şi Cersei mor în dărâmături, dar măcar avem o bătălie legendară între fraţii The Hound şi The Mountain. În ultimul episod avem secvenţe de adio şi un Jon Snow care o înjunghie pe Daenerys, pentru a o opri să devină Mad Queen. Arya nu mai face nimic, iar Jon Snow se întoarce la Night Watch. Se pune şi bazele unei democraţii, iar Bran conduce Westeros alături de un consiliu. A fost un final matur, dar lipsit de imaginaţie. Nu am avut nici un twist şi nimeni nu a fost surprins. Doar nu era să lase o tirană la conducere...

5. Am jucat Rage 2 pe PS4 şi mi se pare o clonă nu chiar reuşită de Borderlands, amestecată cu Mad Max. Are foarte multă nuanţă mov, ca Far Cry New Dawn şi vrea să fie edgy şi cool. Gunplay-ul aduce cu DOOM şi monştrii cu Wolfenstein, dar povestea e slabă şi miezul acţiunii story aduce vreo 8 ore de joc. Sunt multe quest-uri secundare totuşi şi abilităţi interesante de deblocat pentru un FPS. Îmi plac mult vehiculul şi lupta cu vehicule.

6. Am jucat în sfârşit Call of Duty Mobile, varianta beta, cea disponibilă în India. Am folosit VPN şi am luat APK-ul de pe APK Mirror. Jocul are foarte mult potenţial, doar vine de la Tencent, dar mi se pare că aluneci prea mult prin mediu. Avem şi Battle Royale şi e lăsat loc în meniu şi pentru mod Zombie. Există şi Team Deathmatch, Seek and Destroy şi alte moduri şi hărţi celebre din seria COD. Apar şi ceva vehicule, iar grafica arată excelent şi armele se simt perfect. Sunt şi destui gameri în joc, deşi la început dai de mulţi boţi.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×