Reveniţi imediat după Rusalii şi cu ceva grade în plus în termometru am pus de un nou Mobicast. Podcastul săptămânal şi videocastul aferent au ajuns la ediţia cu numărul 267. De această dată a fost o săptămână mai calmă, fără vreo lansare zguduitoare, dar am văzut ceva teasere interesante şi scăpări. Avem o posibilă dată de lansare pentru Galaxy Note 10, Pixel 4 a primit un teaser de la Google, iar Xiaomi Mi Band 4 a devenit oficial. Toate acestea plus un FAIL Huawei şi un WIN inedit, dar şi răspunsuri la întrebări. Pe final extindem discuţia din Diverse pe tema lui E3 2019. Hai să vedem noutăţile!
Ştiri:
1. iPhone XI ar putea renunța la conectorul Lightning, în favoarea unui port USB Type-C. Indicii au apărut în codul lui iOS 13, unde un icon indică mai degrabă USB Type-C decât Lightning
2. Samsung Galaxy Note 10 a primit prima posibilă dată de lansare: 10 august. E vorba mai degrabă de data la care va fi anunţat totuşi, atât Note 10, cât şi Note 10 Pro. Note 10e a dispărut de pe radar.
3. HTC încă mai lansează telefoane, dar doar midrangere: HTC U19e şi HTC Desire 19+. Designul e peste medie de arătos dar dotările nu trec de Snapdragon 710 şi 6 GB RAM
4. Xiaomi Mi Band 4 devine oficială: brăţară de fitness cu ecran AMOLED şi certificare 5 ATM. Are 77 de teme ceas preinstalate şi vă permite să înotaţi cu ea la mână. Costă doar 22 de euro.
5. Google Pixel 4 a primit o avalanşă de scapări, randări chiar un hands on cu machetă, de la Unbox Therapy. Cu această ocazie am aflat că are cameră pătrată în stil iPhone XI/Huawei Mate 20 Pro, pe ambele variante
6. Google confirmă designul lui Pixel 4 prin propriul teaser, confirmând şi camera pătrată. E surprinzător să vedem acest teaser, deşi telefonul e aşteptat prin octombrie.
7. Samsung Galaxy M40 devine oficial şi are un ecran care integrează difuzorul de convorbiri, dar şi o cameră selfie decupată în ecran. Are şi o cameră triplă în spate, cu cameră principală, ultra wide şi de adâncime
8. Sistemul de operare Huawei, HongMeng sau Ark OS ar fi fost în teste şi pe telefoanele rivalilor din China, inclusiv Oppo, Vivo, Xiaomi, dar şi gigantul Tencent. E posibil să ne trezim peste un an cu un miliard de telefoane cu acest OS la bord. Toată teoria e disecată aici.
9. Huawei Nova 5 Pro a primit randări viu colorate şi aflăm şi că Nova 5 ar putea inaugura un procesor Kirin 810. 4 camere sunt integrate în spate
FAIL şi WIN:
FAIL: Huawei are iarăşi motive de îngrijorare şi probleme, acum că au fost descoperite reclame în lockscreenul telefoanelor sale. Mai nou fac reclamă la Booking.com, ca pe o tabletă Amazon Kindle, dar scuză preţului mic de această dată. Un mare FAIL.
WIN: Lumea a râs de formatul 21:9, a numit Xperia 1 o telecomandă şi a râs şi de Motorola One Vision. În ultimele săptămâni m-am convins că ambele telefoane au tras lozul câştigător cu acest format şi absolut toţi cunoscuţii mei care au pus mâna pe telefoane au ajuns la aceeaşi concluzie, că 21:9 e viitorul. Nu trebuie subestimat acest trend.
Întrebări:
Trecând la întrebări, am fost întrebat pe Forum ce telefon până în 150 de euro merită cumpărat, dar şi ce m-a făcut să îndrăgesc telefonul OnePlus 6T şi să îl cumpăr în defavoarea unui Samsung sau Huawei. Am fost întrebat şi de ce Rick nu l-a omorât pe Negan în Walking Dead, dacă îl prefer pe Gigi Becali sau Negoiță ca finanţator şi mi s-a cerut de către 2 cititori să fac rost de Galaxy A70 la review.
Cineva a întrebat şi dacă merită trecerea de la Galaxy A8 (2018) la Galaxy A50. Am aflat şi de la un cititor că "Oh Ramona" nu e dublat, e făcut intenţionat în engleză, pentru a prinde şi internaţional.
Diverse:
S-ar putea scrie romane despre E3 2019, dar am încercat să rezum ce a fost mai important în câteva cuvinte... A fost greu, dar hai să o luăm pe căprarii.
1. FIFA 20:
FIFA 20 a fost anunţat oficial şi va sosi pe 27 septembrie. Are un mod miuţa VOLTA, cu 3 vs 3, 4 vs 4 şi 5 vs 5, plus un nou macenism de a bate lovituri libere şi penalty, ca un mini game cu o ţintă. Avem şi interacţiuni unu la unu mai bune şi dribbling strage, inspirat de shootere. E inclus şi fotbalul în sală, faimosul Futsal. Intrările prin alunecare sunt mai realiste.
2. Watch Dogs Legion:
Watch Dogs 3, sau Watch Dogs Legion îşi mută acţiunea în Londra, într-o lume Post Brexit, în care supravegherea excesivă se ciocneşte cu anarhiştii. Puteţi juca drept orice NPC, iar abordarea de "GTA cu hackeri", rămâne, doar că schimbând peisajul maşinile şi adăugând o doză de SF, plus supradoză de drone. Vine pe 6 martie 2020.
3. Cyberpunk 2077:
Marea surpriză de la conferinţa Xbox de la E3 2019 a fost apariţia lui Keanu Reeves pe scenă. El va apărea în joc în rolul lui Johnny Silverhand, un bărbat care teoretic a murit în 2022. E semi robotic şi gata să ardă un oraş. Jocul vine pe 16 aprilie 2020, pe consolele PS4, Xbox One şi Windows. E realizat de creatorii The Witcher, DC Projekt Red.
Totul a pornit de la un joc tabletop RPG, al lui Mike Pondsmith din anii '80, ca poveste. E un univers cyberpunk, plin de hibrizi om-robot, iar creatorul personajului Jonny Silverhand îl avea pe David Bowie în minte pentru acest rol, cel puţin în anii '80. În demo apărea o facţiune de haitieni care menţineau pacea în zona Pacifică a oraşului.
4. Final Fantasy VII Remake:
Final Fantasy VII Remake va sosi pe 3 martie 2020 şi va fi pe două discuri Blu-Ray. Culmea e că va acoperi doar acţiunea din Midgar a jocului, adică doar câteva ore de gameplay practic. Probabil au inclus şi ceva extra, eventual şi acces la celelalte sectoare din oraş şi ceva background story. Avem şi o nouă mecanică de joc, ceva mai accelerată la luptă, decât active time battle-ul din original.
Altele:
S-a mai vorbit despre Baldur's Gate 3, Luigi's Mansion 3, Death Stranding, PES 2020, un remake de Zelda, dar şi despre Project Scarlett, viitoarea consola Microsoft, cu grafică 8K la 120 FPS. Evident au apărut şi trailere noi Borderlands 3, Doom Eternal şi multe, multe altele, unele exclusive pentru Google Stadia.