O săptămână se încheie şi alta începe, cu o retrospectivă foarte stufoasă. A fost o săptămână plină, atipică pentru decembrie. Am avut Samsung Galaxy Fold în teste şi lansat în România, dar am şi testat reţeaua 5G a celor de la Orange în Bucureşti. V-am prezentat şi Number Share şi eSIM pe Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, am văzut cum arată noul procesor Snapdragon 865 şi am aruncat o privire şi peste lansarea telefoanelor Huawei Nova 6. Avem şi FAIL şi WIN pentru voi, dar şi răspunsuri la întrebări şi la Diverse discutăm despre muzică, box şi film.
Iată ştirile săptămânii:
1. Qualcomm a anunţat noile sale procesoare Snapdragon 865, 765 şi 765G. Primul se va găsi pe OnePlus 8, Galaxy S11 şi Xiaomi Mi 10, urmând a fi mai puternic decât Exynos 990 la câteva capitole. Celelalte modele vor ajunge pe telefoane midrange, inclusiv unele 5G că Redmi K30. SD865 suportă camere până la 200 MP şi ecrane de 140 Hz chiar.
2. Motorola One Hyper a devenit oficial, ca primul telefon Moto cu cameră selfie pop up. E şi primul Moto cu cameră de 64 megapixeli şi are încărcare foarte rapidă.
3. Huawei Nova 6 5G a debutat oficial şi vine cu încărcare rapidă şi decupaj dual pentru camera selfie. Are o cameră triplă în spate, procesorul lui Mate 30 Pro şi 8 GB RAM. Varianta 5G are baterie mai mare şi aceeaşi cameră triplă, cu zoom optic 3X.
4.Huawei Nova 6 SE propune şi o variantă mai Light de Nova 6, dar cu o cameră inedită, pătrată în spate, cu 4 senzori. Are şi procesor Kirin 810 şi încărcare rapidă.
5. GBR Tronics a deschis primul magazin franciză Xiaomi din România, pe Lipscani, în Centrul Vechi. Include un etaj numai cu produse Xiaomi şi de acolo am făcut rost de Xiaomi Mi Note 10 pentru unboxing. Au şi un etaj numai cu echipament audio high end.
6. Am scos din cutie Samsung Galaxy Fold şi v-am spus ce s-a rezolvat faţă de versiunea 1.0 care nu a mai ajuns în magazine.
https://www.mobilissimo.ro/unboxing-telefoane/samsung-galaxy-fold-unboxing
7. Tot unboxing am făcut şi pentru Samsung Galaxy Active 2 LTE, doar că unul mai complex, care include şi tutorial legat de eSIM/ Number Share. Practic pe ceas ai acelaşi număr ca pe telefonul mobil şi poţi prelua apeluri şi SMS-uri pe acelaşi număr şi când laşi telefonul acasă.
8. Am făcut şi recenzia completă a lui Samsung Galaxy Fold, cu impresii despre design, baterie, display, performanta şi avem şi sesiune de gaming la final.
9. Poate cea mai intensă activitate a săptămânii a fost testul de viteză 5G în reţeaua Orange România, făcut în 6 locuri din Bucureşti. Am filmat, am testat, am tras concluzii. 600+ Mbps!
10. Am făcut un material editorial de research/studiu, prin care am arătat cum se poate salva SUA de întârzierea sa în proiecte 5G. Feriţi de Huawei şi cu Ericsson sau Nokia prea mici să contribuie, SUA ar putea apela la Samsung. Am aflat că Samsung a investit masiv în echipamente 5G şi deja la anul vor avea o cotă de 20% din această piaţă.
FAIL şi WIN:
FAIL: Apple îşi dă în petec cu intimitatea şi îţi află locaţia, chiar dacă ai dezactivat asta din setări, pentru anumite aplicaţii.
WIN: La WIN pot să zic că m-au convins tehnologiile viitorului: eSIM prin prisma faptului că sigur o să dispară nano SIM-ul clasic şi 5G prin prisma faptului că în încercarea de a vă informa pe voi m-am documentat şi eu şi am aflat că nu are cum să fie nociv pentru sănătate. Are frecvențe înalte, iar undele electromagnetice nu trec de pielea umană, doar cele de joasă frecvenţă, ceea ce nu e cazul aici.
Întrebări:
La secţiunea Întrebări aţi vrut să aflaţi cum de OnePlus au lansat 4 modele de telefon şi dacă sunt diferenţe mari între ele care să merite preţul. Am fost întrebat şi dacă îmi place Harry Potter (cărţi şi filme), dar şi ce părere am despre noile reguli YouTube pentru 2020. Cineva ne-a cerut şi recomandare de cască Bluetooth de calitate până în 200 de lei. Am fost întrebat şi care cred că este produsul tech al anului, dar şi care e telefonul meu personal.
Cineva a fost curios legat de căştile Bose 700 şi dacă îmi place mâncarea indiană. Am menţionat şi un restaurant cu această ocazie. Am făcut şi o comparaţie între Galaxy S10 şi OnePlus 7 Pro şi am discutat pe tema lui iPhone SE / SE 2. Cineva a vrut şi unboxing pentru VIVO Nex 3 şi cineva m-a pus în dificultate cu o întrebare despre motivul pentru care tabletele flagship sunt mai ieftine decât telefoanele flagship.
Diverse:
1. "Marriage Story" este cel mai nou film Netflix care prinde Oscar-uri. Îi are pe Adam Driver (Kylo Ren din Star Wars) şi Scarlett Johansson (Black Widow din Avengers) în roluri principale. E despre un cuplu fracturat, în stilul filmelor "Blue Valentine" şi "Revolutionary Road". Aici soţul şi soţia tocmai au divorţat sau încearcă, iar avocaţii îi întărâtă maxim unul contra celuilalt, distrugând toată încrederea şi iubirea lor. Sunt momente de criză, lacrimi şi ţipete, tristeţe, dar şi ceva foarte sec şi teatral care nu mi-a plăcut. Pare piesă de pe Broadway şi fiecare scenă are un setup lung.
2. Am ascultat şi noul album Coldplay, "Everyday Life". Este un album liniştit şi zen, al cărui piesă hit este "Daddy". E de fapt un dublu disc, cu o jumătate-apus şi jumătate-răsărit. A şi fost cântat astfel în Iordania, Coldplay având concert la apus şi unul la răsărit. Genul de muzică de visare şi calm. Recomand.
3. Rămânem pe muzică, cu Deafheaven, o formaţie inedită de black metal combinat cu shoegaze şi post rock. Ultimele două sunt liniştite şi melancolie, sub genuri indie, iar primul gen este unul foarte dur şi cu ţipete metal. Combinaţia e fantastică şi neaşteptată, iar băieţii nu arată deloc a ce cântă. I-am găsit pe locul 2 pe o listă de 25 de formaţii recomandate în 2019. Au şi piese în care combină 5 genuri de rock.
4. Am discutat şi despre box, cu meniul la categoria grea Andy Ruiz Jr versus Anthony Joshua. A câştigat Joshua, prin faptul că a slăbit mult şi a ţopăit în jurul grăsanului Ruiz, cam cum făcea Muhammad Ali pe vremuri. A prins câţiva pumni foarte buni şi Ruiz, dar a fost depăşit tactic de britanic. Un meci bunicel, dar totuşi Joshua e omul care l-a doborât pe Klitschko.
Acesta a fost Mobicast 289, ne reauzim şi vedem la Mobicast 290 şi între timp ne găsiţi şi pe Anchor.fm, Spotify, YouTube şi iTunes.