Unboxing realme GT 7 Pro: Unul dintre primele flagship-uri din Europa cu procesor Snapdragon 8 Elite a sosit, cu extra AI la pachet

1.353 ori
<b>Unboxing realme GT 7 Pro: Unul dintre primele flagship-uri din Europa cu procesor Snapdragon 8 Elite a sosit, cu extra AI la pachet</b>realme e cunoscută drept „compania cu cea mai rapidă creștere din lume”. Evident, pe lângă o strategie bună de marketing, produsele create au popularizat brand-ul. Chiar dacă în portofoliu există o mulțime de modele accesibile cu specificații midrange

realme e cunoscută drept „compania cu cea mai rapidă creștere din lume”. Evident, pe lângă o strategie bună de marketing, produsele create au contribuit activ la popularizarea brand-ului. Chiar dacă în portofoliu există o mulțime de modele accesibile cu specificații midrange bine vândute, gama GT de la realme reușește să atragă priviri încă de la primul model lansat. 

Aș zice că realme a experimentat de toate aceste telefoane GT de-a lungul timpului. Am văzut încărcare ultra-rapidă de până la 240W, procesoare de top, baterii mari, display-uri din ce în ce mai luminoase. Iată-ne ajunși însă la realme GT 7 Pro, terminal ce marchează o premieră importantă. E unul dintre primele telefone din Europa ce are sub capotă un procesor de top Snapdragon 8 Elite de la Qualcomm.

Avem și o baterie nemaivăzută  până acum, de 6500 mAh, cu încărcare rapidă la 120W pe fir, un panou extrem de luminos + funcții AI ce ajută atât la captura și editarea foto / video, cât și la multitasking. Varianta primită în teste are 512 GB de stocare rapidă UFS 4.0 + 16 GB de memorie RAM LPDDR5. 

Ofertă precomandă

realme GT 7 Pro e disponibil începând de astăzi la precomandă în România. Costă 4999 lei în configurație cu 12 GB RAM și 512 GB de stocare, iar cadou vei primi și un smartwatch realme S2 dacă comanzi smartphone-ul până pe 5 decembrie. E primul telefon realme ce costă în jur de 1000 de euro la debut, dar e în același timp și cel mai ieftin flagship cu procesor Snapdragon 8 Elite din Europa. Varianta cu 12 GB RAM și 256 GB stocare costă 4499 lei.

Ce e în cutie?

Mi s-a părut destul de interesant un anumit aspect privind spre cutia în care e livrat telefonul. Pe spatele său scrie că terminalul aduce un procesor „Snapdragon 8 Gen 4”, ci nu „Snapdragon 8 Elite”, așa cum a fost anunțat în final de către Qualcomm. Fie e un mic „easter egg” pus aici de către realme, fie dezvoltarea telefonului a pornit pe când numele CPU-ului nu era încă bătut în cuie.

Revenind la conținutul cutiei, primul lucru remarcat e faptul că avem parte de un ambalaj mai „slim”. Asta din cauza faptului că nu mai primim un alimentator în pachet. Separat am primit pentru testare un încărcător cu tehnologie SuperVOOC de 120W. În cutie se află o cheiță pentru SIM, cablu de la USB-A la USB-C de 1 metru lungime, husă, manual + ghid de pornire rapidă.

Design

realme GT 7 Pro păstrează o parte din „ADN-ul” predecesorului, doar că acum pare o idee mai lat și aduce un modul foto rectangular acoperit cu sticlă. Cântărește 222.8 grame, însă greutatea e bine distribuită și nu îl simt tocmai greu în timpul utilizării. Aduce o talie de doar 8.6 mm în ciuda bateriei de 6500 mAh ce se află sub capotă, iar corpul e fabricat din sticlă + aluminiu pentru margini.

Primim certificare IP68/IP69 în acest caz, rezistând în apă de până la 2 metri timp de 30 de minute. E și primul telefon din lume ce poate fotografia sub apă, ceva inedit. Vine pe nuanțele Mars Orange, Galaxy Grey și White. 

Varianta primită de noi aduce sticlă mată în partea din spate cu un pattern interesant compus din linii fine verticale, pentru un aspect similar cu metalul. În jurul modulului foto apare și un inel subțire rose-gold, un detaliu interesant care atrage priviri. 

Display

Smartphone-ul adoptă un ecran AMOLED de 6.78 inch în diagonală produs de către Samsung. E un panou LTPO care afișează peste un miliard de culori, cu refresh rate de 120Hz, certificare HDR10+, Dolby Vision, ce oferă o luminozitate de până la 6500 nits în peak. Ca un mic teaser vă pot spune că ne-a întrecut așteptările și a reușit să doboare toate recordurile în ceea ce privește luminozitatea, ajungând la peste 2000 LUX la măsurătorile noastre.

Apropo, ecranul e curbat pe 4 laturi într-un mod subtil și oferă o senzație destul de ciudată în primele minute de folosire. Este însă un ecran foarte responsiv ce se simte bine atât în utilizare normală, cât și în gaming odată ce te obișnuiești cu el. Are touch sampling rate de 2600Hz și PWM Dimming de 2600Hz.

Afișează culori vii și corecte, oferind un spectru de 120% în gamutul de culoare DCI-P3.

Hardware

Ca procesor primim un Qualcomm Snapdragon 8 Elite, fiind primul telefon din Europa lansat cu acest cipset sub capotă. E cel mai puternic CPU din portofoliul Qualcomm la ora actuală și e acompaniat de 16 GB de memorie RAM + 512 GB de stocare rapidă UFS 4.0. Nu avem slot microSD, însă. Terminalul aduce și o baterie de 6500 mAh, iar alimentarea se realizează la 120W pe fir. Nu avem încărcare wireless totuși.

Apare și NFC 360, astfel că putem atinge fie cu spatele, fie cu display-ul telefonului pentru a realiza plăți contactless. Senzorul pentru amprente este de tip ultrasonic, integrat sub display și pare că s-a schimbat poziționarea, fiind amplasat mai confortabil decât în cazul predecesorilor, o idee mai sus. 

Pe partea de conectivitate avem 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, GPS dual band, BDS, Galileo, QZSS, NavIC şi Glonass. Senzorii includ accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola, senzor de spectru de culoare. 

Cameră

Începem cu camera selfie. Are 16 MP, deschidere F/2.5 și filmează Full HD la 30 sau 60 FPS. Ea primește și funcție Ultra Steady pentru capturi bine stabilizate + mod Portrait pentru acel efect de bokeh memorabil. Există și diferite filtre ce pot fi aplicate direct din preview, ca parte din opțiunile AI incluse de către realme aici.

În spate găsim un modul foto generos și impetuos ce include un senzor de 50 MP principal cu deschidere F/1.8, PDAF și OIS - Sony IMX906. I se alătură și o cameră telephoto de 50 MP cu senzor Sony IMX882, care măsoară 1/1.95 inch și are deschidere F/2.65. Are stabilizare optică, oferă zoom optic 3X, iar prin AI se ajunge la zoom digital 120X.

Cea de-a treia cameră e reprezentată de un senzor Sony IMX355 de 1/4 inch, cu deschidere F/2.2. O premieră e faptul că realme GT 7 Pro e primul telefon din lume ce aduce o funcție de fotografiere specială sub apă. Suntem totuși informați că terminalul nu rezistă mai mult de 30 de minute sub apă la o adâncime de maxim 2 metri, iar la ieșirea din acest mod telefonul începe să expulzeze apă prin orificii, la fel cum se întâmplă în cazul smartwatch-urilor.

Software, funcții AI

Smartphone-ul rulează Android 15 si vine cu interfața realme UI 6.0 aplicată peste. AI-ul se manifestă printr-un sistem care recunoaște textul și imaginile afișate pe ecran, dar și prin AI Smart Loop. Vorbim despre un meniu lateral ascuns ce se activează în anumite momente pentru un multitasking mai simplu. Poți face drag and drop pentru a distribui conținut mai ușor, să traduci text rapid sau să modifici fotografii prin intermediul editorului integrat.

Există și File Dock în sidebar, acolo unde putem stoca diferite fișiere, text, fotografii pentru utilizare în alte aplicații. În rest, primim navigare prin gesturi sau prin butoane, o zonă Quick Settings despărțită de cea de notificări și o mai bună organizare în zona de setări. Există și o mulțime de opțiuni de personalizare la nivel de iconuri, wallpaper, lock screen sau widgeturi, tranziții. Putem alege chiar și animația afișată în timpul utilizării senzorului de amprentă.

Gamerii au setări precum DND, captură video, reglaj de FPS-uri și performanță + GT Mode, acea opțiune care ne oferă maximul posibil în ceea ce privește performanța. Există și funcții experimentale aici, inclusiv posibilitatea de a ne conecta la două boxe bluetooth simultan. Apar și opțiuni de accesibilitate, Kids Mode, Simple Mode, Riding Mode pentru cei ce merg pe bicicletă. 

AI-ul se manifestă și în zona de editare foto, acolo unde putem înlătura oameni sau obiecte din cadru sau chiar să adăugăm anumite elemente prin desenare. 

Impresii

Simt că realme GT 7 Pro e unul dintre primele telefoane „serioase” din portofoliul companiei. Sosește pe nuanțe ceva mai sobre decât până acum și nu e promovat neapărat drept smartphone de gaming, ci mai degrabă drept camera-phone. Are sub capotă un procesor super puternic, vine cu funcții AI ce pot concura cu cele ale rivalilor cu renume și se simte inedit în timpul utilizării. 

Mi-ar fi plăcut ca display-ul să suporte stylus, ar fi făcut experiența de multitasking ceva mai inedită. Avem aici o mulțime de opțiuni de productivitate (multi-window, split-screen) și simt că acest aspect lipsește din acest „setup”. Urmează să testăm smartphone-ul, iar recenzia completă pentru realme GT 7 Pro sosește curând. Stați pe aproape!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×