Telefoanele CAT sunt dure, solide, masive, pentru publicul masculin care are joburi ce apar în emisiunea "Dirty Jobs". CAT a vrut să schimbe percepţia în 2019 cu modelul CAT S52. Vrea să fie un telefon bun de ţinut lângă drujbă şi apoi şi de luat la cinema sau pub, fără să îţi fie ruşine că e masiv. Am pus mâna pe el la început de noiembrie şi tocmai l-am scos din cutie mai jos. Costă 2270 de lei.
Vestea bună e că eMAG a avut o perioadă specială cu un cadou: cine cumpăra telefonul primea şi un ceas CAT grey/yellow. CAT S52 este primul telefon al companiei ce vine cu cititor de amprente în spate şi este mai elegant şi mai subţire decat telefonul robust clasic. În cutie găsim doar manualul, cablul USB-C şi încărcătorul, atât, fără complicaţii şi briz-briz-uri. Acest telefon a fost testat la căderi pe beton de la 1.5 metri înălţime, dar şi scufundat în apă.
Rezistă şi la şoc termic şi poate funcţiona între minus 30 de grade Celsius şi plus 65 grade Celsius. Are rezistență specială la vibraţii, umiditate şi ceață sărată. Stratul său frontal de protecţie Gorilla Glass 6 ar fi mult mai gros decat pe orice telefon standard de pe piaţă, undeva la 0.75 mm dacă am înţeles eu bine. Rama este una din aluminiu, iar spatele este acoperit de TPU, acel material pe care îl tot vedem la husele robuste.
CAT S52 măsoară 9.7 mm în talie şi cântăreşte 210 grame, ceea ce după standardele unui telefon robust reprezintă un pachet ultraslim. E certificat IP68 şi MIL STD 810G, adică după standarde militare. Poate fi scufundat în apă până la 1.5 metri timp de 35 de minute şi faţă de alte modele de gen nu are capace la porturi, ci o izolare acvatică mai deşteaptă, pe interior. Ecranul este un IPS LCD de 5.65 inch, cu rezoluţie HD şi aspect 18:9.
La interior se află procesorul MediaTek P35 octa core la 2.3 GHz, 4 GB RAM, 64 GB stocare, slot microSD şi bateria de 3100 mAh. Am fi dorit o baterie mai mare, dar ar fi fost sacrificată eleganța designului. Avem şi încărcare rapidă aici şi promisiunea de până la 29 de ore de convorbiri 3G. În spate avem o cameră de 12 MP cu senzorul principal de pe Pixel 4, ceea ce nu e de lepădat. Are deschidere F/1.8, bliț LED, tehnologie Dual Pixel PDAF, iar în faţă e o cameră de 8 MP.
Galerie foto unboxing CAT S52
Avem şi jack audio, radio FM, slot nano SIM. Pe partea de conectivitate există WiFi dual band, 4G, USB-C, GPS, Glonass şi Beidou. Telefonul rulează Android Pie, cu promisiunea unei actualizări rapide la Android 10. Avem şi o zonă Toolbox, cu aplicaţii speciale pentru cei care care petrec mult timp afară: aplicaţii de pescuit, de agricultură, vânătoare, meşterit, meteo şi altele.
E un telefon masculin, e o idee mai elegant decât alte modele robuste şi e foarte aderent. Vă spunem în review cum stăm şi cu performanţele şi cu bateria. Să vedem dacă ne abținem să nu îl... "rănim".