CAT S52 a debutat în România: telefon robust mai elegant, primul cu cititor de amprente de la CAT (Video Hands On)

1.009 ori
<b>CAT S52 a debutat în România: telefon robust mai elegant, primul cu cititor de amprente de la CAT (Video Hands On)</b>Ieri seară CAT a organizat un eveniment în România, menit pentru debutul telefonului CAT S52. Acest telefon reprezintă câteva premiere pentru compania cunoscută şi pentru ai săi bocanci şi excavatoare. În primul rând e primul model care e şi mai elegant ş

Ieri seară CAT a organizat un eveniment în România, menit pentru debutul telefonului CAT S52. Acest telefon reprezintă câteva premiere pentru compania cunoscută şi pentru ai săi bocanci şi excavatoare. În primul rând e primul model care e şi mai elegant şi mai compact şi apoi e primul handset CAT cu cititor de amprente. Ce am aflat de la eveniment şi impresii hands on găsiţi mai jos.

Terminalul intră în magazinele locale pe 12 noiembrie la suma de 2349 de lei. Am înţeles că firma CAT explorează şi parteneriate cu operatorii de la noi, o noutate binevenită. CAT S52 a pornit de la următorul concept: un telefon robust e în general masiv, greu şi nu chiar sexy, iar pădurarul, muncitorul, mânerul care îl foloseşte nu ar dori să se afişeze cu el în pub, bar, restaurant după muncă.

Prezentare video hands-on CAT S52

Cu CAT S52 poţi să te afişezi totuşi. Asta pentru că e ceva mai elegant şi compact, faţă de alte modele robuste. Măsoară 9.69 mm în talie şi cântăreşte 210 grame. Este întărit cu un cadru din aluminiu solid şi are o placă posterioară subţire, acoperită cu material TPU, pe care l-am tot văzut folosit la husele prezentate de noi. Acel material special asigura şi aderenţa crescută a telefonului.

În față avem protecţie Gorilla Glass 6, dar mult mai groasă decât pe alte telefoane ale momentului, chiar şi cele mai scumpe. Tastele sunt complet metalice, iar conectorii sunt impermeabili şi nu au nevoie de capace speciale, deci scăpăm de o etapă în plus când punem telefonul la încărcat. Rezistenţa e totuşi punctul cheie, terminalul având parte nu de 2, nu de 3 sau 5 teste de scăpare, ci de 30 de astfel de drop test-uri.

A fost testat prin scăpare pe beton, inclusiv pe lături şi colţ. Ecranul este încastrat special, încât dacă telefonul pică cu faţa în jos exista o uşoară înălţime a laturilor care să îl protejeze. Avem şi certificare IP68 pentru protecţie contra apei, prafului şi murdăriei, dar şi certificare Military Şpec, care asigură rezistenţa la şocuri termice, temperaturi extreme, vibraţii, ceaţă, şi sare.

Galerie foto hands-on CAT S52

Am fost surprins să aflu că telefonul are un soi de vedetă în spate: camera singulară de 12 MP are acelaşi senzor Sony IMX 363 de pe Google Pixel 4, ceea ce nu e puţin lucru. Interfaţa sa e ultra minimalistă după cum am văzut la hands-on. Telefonul mai vine şi cu cameră selfie de 8 MP, baterie de 3100 mAh şi ecran de 5.65 inch cu rezoluţie HD+.

Avem şi procesor octa core MediaTek Helio P35, 4 GB RAM, 64 GB stocare şi slot microSD. CAT S52 rulează Android Pie şi are acel toolbox special cu aplicaţii utile celor care petrec mult timp afară, la vânat, meşteşugărit, pescuit, excursii şi alte activităţi dure şi masculine. Vă reamintesc şi cititorul de amprente din spate, o premieră pentru CAT şi faptul că avem port USB-C jos şi jack audio sus.

La evenimentul organizat ieri ne-a vorbit Tim Shepherd, Senior Director Product Marketing CAT

La evenimentul organizat ieri ne-a vorbit Tim Shepherd, Senior Director Product Marketing CAT, de la care am aflat că atât el, CAT şi alţi angajaţi au folosit CAT S52 timp de 6 săptămâni. În această perioadă au constatat o autonomie a bateriei de 1.5, până la 2 zile fără probleme. Am aflat şi că rezistenţa a început să conteze mult pentru cumpărătorii de telefoane, mai ales că 1 din 3 consumatori europeni şi-au stricat telefonul în ultimii 3 ani.

Ce am înţeles eu din prezentare? Că mai nou CAT vrea să atragă şi prin design, nu doar duritate. A crescut şi siguranţa telefonului la plăţi bancare, odată cu cititorul de amprente şi designul elegant face că handsetul să fie bun de luat şi după muncă pe platforma petrolieră, fabrica, service sau renovări arhitecturale, dacă vrei să ieşi în oraş. E un telefon dur şi masculin, dar nu o mai arată atât de pregnant, fiind mai elegant.

Cumva mă duce cu gândul la un Nexus 4 şi un Alcatel, iar acea ramă metalică ieşită în evidenţă e destul de atractiv vizual. Spatele are textura duala, diferită sus şi jos, iar slot-urile se accesează cu un capac special lateral şi un tray. Doar şuruburile laterale amintesc practic de ranforsarea carcasei. Androidul pare curat şi telefonul pare comod. Vom reveni cu review cat de curând şi avem impresii şi în video hands on. Îl puteți achiziționa de pe eMAG.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×