ASUS ROG Phone II a debutat în sfârşit la IFA 2019 şi am aflat când va sosi în Europa. Varianta Elite vine pe 20 septembrie la 899 euro, iar cea Ultimate în trimestrul 4 la 1199 euro. Ei bine, după prezentarea oficială vine şi acel moment în care facem un... mega unboxing. V-am prezentat deja câteva hands-on-uri cu ROG Phone II, atât în varianta Elite, cât şi Ultimate, dar şi câteva video-uri cu accesoriile sale. Acum avem varianta finală şi avem şi un troler al naibii de stilat. Hai să vedem ce e înăuntru.
Deja ştiţi specificaţiile telefonului, iar ca idee noi avem varianta Elite aici. Cum ne dăm seama? După spatele glossy şi nu mat, cum are varianta Ultimate. Din păcate nu avem şi preţ pentru întregul pachet cu tot cu troler şi accesorii, dar judecând după pachetul de anul trecut mă gândesc că e undeva pe la 9000 sau 10000 de lei. Trolerul are un finisaj auriu-rosiatic şi parcă e o idee mai greu şi mai masiv decât cel de anul trecut. Roţile parcă sunt ceva mai versatile şi au ceva mai multe unghiuri de mişcare.
Felul în care se închide şi deschide trolerul aduce cu o valiză business. Avem şi încuietoare cu cifru sau cheie dacă suntem paranoici. Ce se află la interior? O grămadă de cutii, fixate cu cureluşe. Nu ştiu voi, dar aş vrea un troler că asta şi fără să cumpăr produsele de gaming, doar ca să călătoresc mai comod. Cutiile sunt puse pe o căptuşeală (burete), care le amortizează impactul în cazul în care lăsaţi bagajul la cală.
Iată ce se află în cutie:
- ASUS ROG Phone II
- Aero Active Cooler II
- Lighting Armour Case
- ROG Kunai Gamepad
- TwinView Dock II
- Mobile Desktop Dock
- Geanta ASUS ROG Phone
- WiGig Display Dock Plus Combo
Hai să le luăm pe rând:
ASUS ROG Phone II
Am tot vorbit despre telefon, dar e prima oară când luăm contact cu cutia sa paralelipedică. E similară cu a primului ROG Phone, doar că acum scoatem cutie din cutie. În cutia principală găsim ventilatorul Aero Active Cooler II, care are un logo ROG ce se aprinde, plus un ventilator puternic pentru răcirea telefonului. Oferă şi un port USB-C şi jack audio extra.
Ar fi mai silenţios şi mai eficient decât predecesorul. Se simte puţin mai ușor parcă şi se poate folosi şi dacă aplicaţi acea "husă bikini", aka Aero Case din cutia lui ROG Phone II. ASUS promite o diferenţă de 5 grade în minus dacă foloseşti ventilatorul. În cutia lui ROG Phone II mai găsim şi câteva mici accesorii de cauciuc pe care le poţi pune jos şi propti telefonul în ventilator ca un soi de kickstand.
Şi nu am terminat cu conţinutul cutiei lui ROG Phone II. Mai găsim şi un cablu USB-C la USB-C, împletit, un încărcător care are nevoie de adaptor pe piaţa locală, manualul şi cheiţa pentru SIM
Lighting Armour Case
Acesta este un accesoriu complet nou faţă de ce am primit cu ROG Phone 1. E vorba despre o husă care îşi schimbă imaginea afişată în spate. Foloseşte o serie de canale prin care trece lumina preluată de la bliţul telefonului. E o husă, deci rolul său principal e de protecţie, dar are şi extra stil. Toate acele mici oglinzi şi canale conduc lumina bliţului LED secundar din spate şi oferă diferite efecte şi culori pentru simbolul ROG.
Un aspect interesant: husa activează şi un wallpaper/temă care face ca ecranul telefonului să semene cu spatele său. Am înţeles că poate afişa şi arme din jocurile pe care le jucaţi şi teme din jocuri.
ROG Kunai Gamepad
Poate cea mai mare noutate între accesoriile ASUS este acest ROG Kunai Gamepad. Până şi ASUS a recunoscut că s-a inspirat de la Nintendo Switch pe scena evenimentului din Taiwan. Asta se vede cel mai clar când glisezi cele două mini gamepad-uri pe axul central sau pe husa specială. Există multiple variante de a folosi această jucărie. Fie asamblezi tot pe Kunai Holder şi ai un gamepad în stil NVIDIA Shield, doar că acum ai un număr şocant de butoane shoulder, 6. Nici măcar Xbox şi PlayStation nu au atâtea butoane trăgaci pe controllere.
Poţi asambla cele două mini gamepad-uri pe husa specială ROG Kunai bumper, pe care o pui pe telefon. E totul foarte ergonomic şi avem thumbstick-uri responsive, butoane de acţiune, D Pad şi un efect cool de iluminare pe gamepad-ul din stânga. Butoanele shoulder sunt geniale pentru shootere şi acceleraţia la jocurile de curse. Avem şi o mapare foarte uşoară a butoanelor în jocuri, direct din zona Console.
Din ce am înţeles poţi folosi şi cele două gamepad-uri mici pentru multiplayer. Vestea şi mai bună? Poţi conecta gamepad-ul la PC dacă vrei, via cablu USB.
TwinView Dock II
ASUS a ascultat feedback-ul fanilor şi a micşorat talia lui TwinView Dock. Totul este mai slim acum şi practic avem aici un ecran secundar ataşabil la ROG Phone II. E tot un AMOLED de 6.59 inch, care e util să vedeţi comentariile de pe YouTube când faceţi live streaming, să vedeţi un ghid pentru joc sau chiar un film în vreme ce vă jucaţi, dacă sunteţi multitaskeri aşa buni. Ambele ecrane au refresh rate de 120 Hz.
Interfaţa e una custom şi nu cea standard Android. E un afişaj minimalist, în stil Android Auto să zicem. Avem la bord şi o baterie de 5000 mAh, un mecanism de blocare în spate, un logo ROG iluminat şi un ventilator generos. Ergonomia e perfectă, greutatea a scăzut faţă de prima generaţie şi avem şi jack audio şi port USB-C la bord. Şi puteţi şi combina accesoriile, într-un veritabil LEGO al distracţiei.
Poţi ataşa husa cu controllere Kunai lui ROG Phone II şi apoi să îl introduci în TwinView Dock II. Nintendo Switch RIP la faza asta, mai ales la baterie...
Mobile Desktop Dock
Aici avem acelaşi accesoriu ca la primul ROG Phone, care va permite să conectaţi telefonul la o tastatură, mouse şi monitor, pentru o experienţă de gaming ca pe PC. Poţi chiar să faci ceva productiv, dacă vrei neapărat, în Sheets, Slides, Gmail şi altele de gen. Avem port HDMI 2.0 la bord, DisplayPort 1.3, 4 porturi USB, un USB-C, Ethernet şi două jack-uri de 3.5 mm pentru microfon şi ieşire audio. Lateral găsim slot SD, port USB 3.0 şi DIsplayPort 1.2. Putem scoate semnal 4K la 60 Hz dacă vrem.
WiGig Display Dock Plus Combo
WiGig Display Dock este practic un mega dongle sau un dock wireless, prin care conectezi telefonul la televizor. Foloseşte un standard wireless special, WiFi WiGig la 60 GHz. El reduce total latența şi ce apeşi pe gamepad se transformă instant în împuşcătură sau acceleraţie pe televizorul tău.
Poţi să îl conectezi şi la un proiector sau monitor. Latența scade sub 20 ms şi lasă în urmă în praf WiFi Direct, Miracast, AirPlay sau alte soluţii de gen. Noul dock scoate video la 2560 x 1080 pixeli, faţă de 1920 x 1080 cât avea predecesorul. Avem în acelaşi pachet şi un dongle de la USB 3.0 la RJ45. Ideea este de a primi o conexiune rapidă Ethernet pe unele dintre aceste accesorii care au port USB Type-A.
Noua geantă ASUS ROG
Am realizat o prezentare a sa în Taiwan, cu ajutorul unui băiat simpatic de la ASUS. Poate găzdui majoritatea accesoriilor din troler, se poate ţine peste umăr, ca o borsetă mare şi te ajută să îţi cari cu tine toate jucăriile, chiar şi fără troler. E surprinzător de încăpătoare, branduită ROG peste tot şi se poate compacta până încape în buzunarul unei geci.
Acestea fiind spuse, cred că am terminat cel mai lung unboxing Mobilissimo.ro din istorie. ASUS a făcut exact ce trebuia: a răspuns la toate doleanţele fanilor legate de accesoriile lui ROG Phone 1 şi a transpus asta la ROG Phone II. Totul este mai ergonomic, mai bine dotat, mai ventilat şi avem şi accesorii noi. La modul cel mai sincer posibil, mi-aş cumpăra Kunai şi trolerul şi separat, pentru uz personal.
Experienţa WiGig şi Mobile Desktop e cam ca şi cea de anul trecut, pe care v-am prezentat-o în studioul ASUS. Vom reveni cu review cât de curând şi sperăm cu preţuri pentu tot calabalâcul.
ASUS ROG Phone II, prețuri actualizate:
- PC Garage
- Compari