Statul român lucrează la 6G, propune interdicţia echipamentelor din China şi pentru aceste reţele (Proiect de Lege)

1.938 ori
<b>Statul român lucrează la 6G, propune interdicţia echipamentelor din China şi pentru aceste reţele (Proiect de Lege)</b>Cred că am scris despre tehnologii 6G mai mult decât orice alt site de tehnologie din România, de obicei acoperind vreo descoperire sau avans tehnologic din China, Coreea de Sud, SUA sau Japonia. De această dată revenim pe plaiurile

Cred că am scris despre tehnologii 6G mai mult decât orice alt site de tehnologie din România, de obicei acoperind vreo descoperire sau avans tehnologic din China, Coreea de Sud, SUA sau Japonia. De această dată revenim pe plaiurile mioritice, pentru un proiect de lege al statului român, care interzice participarea furnizorilor de echipamente din China la dezvoltarea de reţele 6G la noi.

Scriam în primăvara că vitezele 6G pot ajunge la 100 Gbps în teste şi poate chiar mai mult de atât. China făcea testele în frecvenţe Terahertz. În martie am aflat că statul român vrea să interzică din China şi pentru reţelele 6G,iar acum apare şi un proiect de lege adoptat de Guvern. Miercuri, pe 9 octombrie a fost aprobat proiectul de lege prin care se va interzice utilizarea echipamentelor şi programelor software ale firmelor care nu sunt avizate CSAT.

Documentele fac referire la tehnologii ulterioare 5G, inclusiv 6G şi la viteze de 1 Tb pe secundă. Avizul CSAT va fi necesar nu doar pentru producători, ci şi distribuitori şi integratori de astfel de echipamente. Proiectul de lege aprobat de Guvern va face acum la etapa de dezbatere şi aprobare a Parlamentului. Măsurile acoperă şi sistemele informatice, servicii publice digitalizate, cloud, platforme, informative.

Dacă lucrurile merg bine, primele reţele 6G vor apărea în jurul anului 2030, dar asta implică şi o finalizare a standardului. Până atunci e posibil să se consolideze piaţa de furnizori de echipamente, mai ales dacă Samsung reuşeşte să preia Nokia Networks. Nu uităm nici de Ericsson, ZTE şi chiar implicarea celor de la OPPO în domeniu. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×