Huawei ar urma să îşi producă propriile procesoare în Wuhan din 2022

1.824 ori
<b>Huawei ar urma să îşi producă propriile procesoare în Wuhan din 2022</b>Huawei a avut mari dificultăţi în a obţine componente în ultimii 2 ani, începând cu luna mai 2019, când a fost pusă pe lista neagră de către administraţia Trump. Ulterior avea să piardă şi contractul cu partenerul

Huawei a avut mari dificultăţi în a obţine componente în ultimii 2 ani, începând cu luna mai 2019, când a fost pusă pe lista neagră de către administraţia Trump. Ulterior avea să piardă şi contractul cu partenerul TSMC anul trecut, ultima tranșă de procesoare fiind generaţia Kirin 9000 de pe Mate 40. Mai nou au început să apară dispozitive cu procesoare Qualcomm, dar doar unele 4G. Huawei vrea să înceapă producţia de procesoare la o întreprindere proprie şi ar urma să pornească o linie de producţie la Wuhan în 2022.

Reţineţi că până acum Huawei crea singura designurile cipurilor sale prin filiala Kirin, dar de produs le producea TSMC şi în ultima vreme şi SMIC. Înainte de intervenţia americanilor, Huawei era al doilea cel mai mare client TSMC, după Apple. Huawei se vede nevoită acum să îşi producă singură procesoarele la Wuhan, oraş care a apărut des la ştiri în ultimul an, ca loc de provenienţă pentru Coronavirus. În acelaşi timp oraşul a revenit rapid după pandemie şi este un important nod comercial, are o populaţie de 11 milioane de locuitori şi este şi hub de producţie pentru industria chineză.

Include peste 350 de institute de cercetare, 1656 întreprinderi high tech şi investiţii de la 230 de companii din Fortune Global 500. Doar Wuhan de una singură a produs un PIB de 224 de miliarde de dolari în 2018. Majoritatea producătorilor de automobile electrice din China operează acolo şi Universitatea Wuhan este una dintre cele mai respectate din lume. Huawei desfăşoară deja şi alte proiecte în Wuhan, iar centrul său de AI Computing a fost pornit acolo pe 1 iunie 2021.

Linia de producţie Huawei din Wuhan va realiza cipuri, modemuri şi module pentru terminale mobile. Proiectul începea din 2019, sub numele de HiSilicon Factory, cu un personal de 10.000 de oameni alocaţi cercetării şi dezvoltării în zona modulelor de comunicaţie optică, cipurilor HiSilicon şi radarelor laser. Wuhan e singurul hub din China unde se pot produce DSP-uri pentru camere foto.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×