Evaluarea camerei HONOR 200 Pro de către DxOMark: Puncte forte și slabe

2.005 ori
<b>Evaluarea camerei HONOR 200 Pro de către DxOMark: Puncte forte și slabe</b>Cu ceva întârziere, francezii de la DxOMark au prezentat în sfârşit analiza camerei lui HONOR 200 Pro, care e şi el un pic... francez. Asta prin colaborarea HONOR-Harcourt, studio de portrete parizian. Ca să dăm spoilere încă de la început, DxO i-a acorda

Cu ceva întârziere, francezii de la DxOMark au prezentat în sfârşit analiza camerei lui HONOR 200 Pro, care e şi el un pic... francez. Asta prin colaborarea HONOR-Harcourt, studio de portrete parizian. Ca să dăm spoilere încă de la început, DxO i-a acordat acestui telefon un scor de 137 de puncte, ceea ce îl clasează pe locul 33 în topul său global.

Punctaj şi hardware

E cu un punct sub Xiaomi 14, e la egalitate cu vivo X80 Pro şi cu un punct peste Google Pixel 8a. Vorbim aici despre un telefon high midrange, cu procesor Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3, dar şi cu o cameră principală de 50 de megapixeli, cu stabilizare optică şi deschidere F/1.9. Are şi camera ultrawide de 12 megapixeli, cu deschidere F/2.2 şi o cameră telephoto de 50 de megapixeli, cu stabilizare optică şi zoom optic 2.5X. Camera ultrawide e capabilă de autofocalizare, iar în faţă avem o cameră selfie duală, cu senzor principal de 50 MP, plus o cameră Bokeh de 2 MP.

Evaluarea camerei HONOR 200 Pro de către DxOMark: Puncte forte și slabe

La categoria Foto telefonul primeşte 138 de puncte, iar la video 134, ceea ce nu sună chiar rău. Văd că a pierdut la Bokeh, unde are 70 din maximul de 85. La Preview are 69 din maximul de 91, semn că modul în care vezi tu captura pe ecran nu e identic cu ce vezi în realitate. La zoom stăm binişor, cu 132 de puncte. Şi stabilizarea e destul de OK, cu 105 puncte din maximul de 118.

Pro şi contra:

Iată aspectele Pro găsite de francezi:

  • autofocalizare rapidă şi precisă în toate condiţiile în care s-au făcut teste
  • expunere precisă în majoritatea condiţiilor de test, dynamic range destul de larg
  • balans de alb destul de neutru în fotografia de la exterior
  • compromis textura-zgomot bine administrat în captură de la exterior
  • detalii bine păstrate în capturi pe distanţă lungă

Şi contra:

  • contrast destul de scăzut în scenele cu dynamic range ridicat
  • uşoară suprasaturare la captura video, în special pe nuanţele de roşu şi portocaliu şi pe tonalităţi de piele
  • compromis în general scăzut între textura şi zgomot
  • zgomot cromatic în low light
  • artefacte ca flare şi halouri ce apar ocazional

Mai multe detalii aflaţi din analiză completă DxOMark, dar mi se pare că francezii nu au fost total încântaţi de telefon. Au numit totuşi HONOR 200 Pro "versatil şi capabil". E bun la autofocalizare, expunere, dynamic range, dar tonalitatea pielii nu e 100% precisă. Pe partea de video stă bine la expunere şi autofocalizare. Recenzia noastră o găsiți aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×