Galaxy Z Flip6 a debutat! Cel mai bun pliabil cu clapetă Samsung aduce baterie generoasă, CPU puternic Snapdragon 8 Gen3 + funcții speciale Galaxy AI

1.369 ori
<b>Galaxy Z Flip6 a debutat! Cel mai bun pliabil cu clapetă Samsung aduce baterie generoasă, CPU puternic Snapdragon 8 Gen3 + funcții speciale Galaxy AI</b>Iată că ziua cea mare a sosit, iar în cadrul evenimentului de vară Unpacked 2024, Samsung a lansat o mulțime de produse interesante. În lumina reflectoarelor se află pliabilele Galaxy Z Fold6 și Z Flip6, însă pe listă apar și smartwatch-uri noi

Iată că ziua cea mare a sosit, iar în cadrul evenimentului de vară Unpacked 2024, Samsung a lansat o mulțime de produse interesante. În lumina reflectoarelor se află pliabilele Galaxy Z Fold6 și Z Flip6, însă pe listă apar și smartwatch-uri noi + un inel inteligent Galaxy Ring. Vom discuta în acest articol despre noul pliabil cu clapetă. Pare că rămâne la o rețetă „clasică” când vine vorba de gama Flip, însă apar câteva modificări importante la nivel intern, dar și extern. Mai jos am toate detaliile! 

Design

Smartphone-ul măsoară 71.9 x 165.1 mm și are o talie de doar 6.9 mm în formă extinsă. Rămâne la greutatea predecesorului (187 de grame), vine cu rezistență la apă în regim IP48 și e disponibil pe nuanțe precum Silver Shadow, Yellow, Blue, Mint. Apar și culori exclusive Samsung precum Crafted Black, White și Peach. Standardul IP48 face ca telefonul să poată fi scufundat în apă dulce până la 1.5 metri pentru 30 de minute. 

În ciuda greutății scăzute, telefonul pare mai rezistent ca oricând. Primește protecție Corning Gorilla Glass Victus 2 pentru display-ul exterior, iar rama este fabricată din Armor Aluminum, acel material dur folosit de către Samsung pentru multe smartphone-uri din portofoliu. E compact atunci când îl pliem, astfel că poate intra în orice buzunar fără probleme. 

Telefonul vine cu senzor pentru amprente integrat în butonul power, are margini drepte și un display extern în formă de dosar cu șină. În spate găsim doi senzori foto echipați cu inele colorate în jurul lor, pentru un look modern și diferit. 

Display

Vorbim despre display și trebuie să începem cu cel principal. Este un Dynamic AMOLED 2X de 6.7 inch în diagonală, intitulat de către Samsung „Infinity Flex”. Are rezoluție Full HD+, vine cu refresh rate adaptiv de până la 120Hz. Coboară la 1Hz pentru economisirea energiei în cazul elementelor statice afișate. 

Panoul extern este un Super AMOLED cu refresh rate de 60Hz, de 3.4 inch în diagonală. Are rezoluție de 720 x 748 pixeli, iar densitatea pixelilor este de 306 PPI. Par panouri similare cu cele integrate pe predecesor și anume Galaxy Z Flip5. Rămâne totuși de văzut dacă apar upgrade-uri la capitolul luminozitate.

Odată cu acest display mai mare sosesc și extra funcționalități. Nu e tocmai un upgrade mare față de predecesor, însă acum vom putea folosi funcția de traducere „Interpreter Mode” pentru a afișa mesaje pe două display-uri, facilitând experiența de conversație între participanți. Ecranul extern suportă AOD, poate afișa widget-uri, iar prin intermediul său accesăm chiar aplicații precum YouTube, Calendar, Camera etc.

Hardware

Au loc schimbări mari la nivel intern pentru Galaxy Z Flip6. Samsung a reușit să aducă aici o baterie de 4000 mAh (upgrade de la 3700 mAh în cazul predecesorului). Apare un procesor Snapdragon 8 Gen3 în ediție For Galaxy, cel puțin 12 GB de memorie RAM și 256 sau 512 GB de stocare rapidă. Samsung a adus pentru prima dată și Vapor Chamber pentru răcire, fiind în acest caz vorba despre primul Flip cu un astfel de feature.

Bateria se încarcă la 25W pe fir, la 15W wireless, iar aici apare și funcție Power Share pentru încărcarea altor dispozitive ce suportă alimentare wireless. 

Iată specificațiile complete:

  • Ecran principal: 6.7-inch FHD+ AMOLED dinamic 2X, 120Hz, Infinity Flex (2640 x 1080, 22:9)
  • Ecran secundar: 3.4-inch Super AMOLED, 720 x 748, 306 PPI
  • Chipset: Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy
  • Memorie: 12GB RAM cu 256GB stocare internă, 12GB RAM cu 512GB stocare internă
  • Camera frontală: 10 MP, F2.2, 1.22μm, FOV 85˚
  • Camera spate: Ultra-Wide de 12MP F2.2, 1.12μm, FOV 123˚, Wide de 50MP, Dual Pixel AF, OIS, F1.8, 1.0μm, FOV 85˚
  • Baterie: 4000 mAh, încărcare rapidă prin cablu 50% în 30 minute, încărcare rapidă wireless 2.0, Wireless PowerShare
  • Conectivitate: 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
  • Sistem de operare: Android 14, One UI 6.1.1
  • Senzori: Amprentă laterală, Accelerometru, Barometru, Giroscop, Geomagnetic, Hall, Proximitate, Lumină
  • Rezistența la apă: IP48
  • Dimensiuni și greutate: Pliat 71.9 x 85.1 x 14.9mm, Extins 71.9 x 165.1 x 6.9mm, 187g
  • Culori: Silver Shadow, Yellow, Blue, Mint, [Exclusiv Samsung.com] Crafted Black, White, Peach

Cameră

Samsung Galaxy Z Flip6 primește o cameră selfie de 10 MP, cu deschidere F/2.2. Filmează 4K la 30 FPS. Alături de ecranul extern, poți folosi camera principală spate pentru selfie-uri de calitate. Vorbim despre un senzor de 50 MP cu deschidere F.1.8 și OIS. Lucrurile rămân în mare la fel ca în cazul predecesorului, însă Samsung oferă feature-uri ce folosesc inteligență artificială aka Galaxy AI, astfel că vom putea edita fotografiile la un alt nivel. 

Există o funcție „Remaster” pentru optimizarea fotografiilor realizate, reflexiile și umbrele pot fi șterse prin apăsarea unui buton, iar obiectele nedorite din fotografii pot fi șterse sau înlocuite într-un mod natural. Revenind la cameră, avem parte de bliț LED aici și primim filmare 4K la 60 FPS. Sunt și opțiuni precum Motion Photo, mod Pro, Pro Video, Single Take, Night, Food, Panorama, Super Slow Mo, Hyperlapse, Portrait Video, Director's View, Portrait Studio.

Altele

Samsung Galaxy Z Flip6 aduce difuzoare stereo, o baterie generoasă de 4000 mAh + încărcare la 25W pe fir. Există și alimentare wireless la 15W. Compania laudă bateria acestui nou model, spunând chiar că va oferi cea mai bună autonomie din toată istoria Flip. Aduce 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 și rulează Android 14 alături de interfața One UI 6.1.1. 

După cum spuneam, apare la posturi Galaxy AI, iar inteligența artificială se manifestă în mod creativ aici. Poți edita selfie-uri, poți desena cu degetul în poză, iar AI-ul va încerca să genereze obiecte. În plus, poți crea un efect de zoom în timpul filmării selfie și poți edita facil orice fotografie din galerie printr-un simplu swipe.

Apare și Circle to Search by Google aici pentru căutări web avansate. Ecranul extern poate fi folosit pentru a afișa traducerea în timp real pentru interlocutori străini. Sunt și sugestii de gramatică, formatare pentru text în aplicații precum Notes. 

Preț și disponibilitate

Startul precomenzilor tocmai ce a fost dat și în România, iar prețurile la eMAG sunt următoarele (card cadou 625 lei la achiziție):

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×