În ultima săptămână Motorola a avut câteva probleme de imagine, toate legate de noul Moto RAZR 2019. Întâi au fost acei utilizatori care au postat pe web că aud scârţâituri ale balamalei, apoi am văzut o dungă verde pe ecran şi apoi a venit testul CNET. Acolo un robot a pliat (rapid e drept) telefonul până a cedat după doar 27.000 de repetări.
Ulterior Moto avea să posteze propriul test de rezistenţă, mult mai relevant. Acum ajungem şi la verdictul lui JerryRigEverything, care a pus mâna pe polarizantul pliabil. În primul rând, ca şi toate celelalte telefoane pliabile din ultimul an, Moto RAZR 2019 are protecţie din plastic pentru ecran şi nu din sticlă, deci din start o să se zgârie. YouTuberul afirmă că balamaua se simte solidă la prima atingere şi pliere.
Zgârieturile apar la nivelul 2 din 9, acolo unde toate smartphone-urile moderne se zgârie la 6 din 9, având protecţie Gorilla Glass. Chiar și o apăsare mai tare cu unghia poate lăsa urme pe ecranul neprotejat. Totuşi construcţia telefonului e solidă, iar difuzorul de convorbiri are grilă metalică, în vreme ce camera selfie e acoperită cu sticlă. Lateral găsim metal rezistent, dar bărbia şi zona cititorului de amprente sunt acoperite cu plastic, care a fost uşor de zgâriat cu cutterul.
Cititorul de amprente încă funcţiona şi după. Un test inedit a fost cel cu pietricele/nisip, care au intrat în cele mai mici crevase ale balamalei şi chiar şi după curăţare balamaua a devenit mai rigidă şi se vedea şi o particulă de praf sub ecran, care s-ar putea agrava cu trecerea timpului. A venit şi testul cu bricheta, care a surprins prin faptul că ecranul acoperit de plastic a rezistat excelent la flacără şi a rămas şi rece şi fără daune.
La final a venit şi momentul cheie: testul de rezistenţă. YouTuberul a îndoit telefonul în sensul opus plierii clasice, iar o parte din balama a ieşit prin ecran aparent. Culmea e că ecranul a continuat să funcţioneze... JeryRigEverything nu a reuşit să rupă de tot telefonul şi a subliniat că a avut nevoie de multă forţă să distrugă mecanismul balamalei, nereuşind să o facă complet.
Concluzia? Mai puţin vulnerabil la îndoiri, mai mult la nisip.