UE vrea să producă mai multe cipuri! Aprobă "Legea Cipurilor "(Chips Act), vrea dublarea cotei de piaţă până în 2030

871 ori
<b>UE vrea să producă mai multe cipuri! Aprobă "Legea Cipurilor "(Chips Act), vrea dublarea cotei de piaţă până în 2030</b>UE vrea de ceva vreme să nu mai depindă de SUA sau China când vine vorba de cipuri, componente, semiconductori, de aceea ia măsuri în această privinţă. A tot lucrat la aşa numitul EU Chips Act, adică o lege dedicată industriei cipurilor, care va crea cond

UE vrea de ceva vreme să nu mai depindă de SUA sau China când vine vorba de cipuri, componente, semiconductori, de aceea ia măsuri în această privinţă. A tot lucrat la aşa numitul EU Chips Act, adică o lege dedicată industriei cipurilor, care va crea condiţii mai bune pentru ţările europene şi pentru producţia de componente.

E vorba despre stimularea industriei, atragerea de investiţii, promovarea de cercetare şi dezvoltare, inovare şi pregătirea continentului pentru orice potenţială criză de furnizori. Dorinţa este de a dubla cota de piaţă a UE în zona semiconductor până în 2030. Programul implica investiţii de 43 miliarde de euro, dintre care 3.3 miliarde de euro sunt donaţi direct din bugetul UE.

La ora actuală UE are o cotă de piaţa globală de 10% în zona cipurilor şi vrea 20% până în 2030. Avem şi un infografic care explica nevoia de cipuri, de la utilizarea lor în electrocasnice la automobile, avioane, sănătate, energie, mobilitate, comunicaţii date. Producţia globală de microcipuri a ajuns la 1.1 trilioane de unităţi în 2021, deci 140 de cipuri per persoană.

UE a produs 10% din asta în 2020, dintre care 27% pentru industria auto, 22% pentru cea aerospaţială, apărare şi securitate şi 20% pentru alte industrii. Telefoanele, în mod bizar nu intra nici în top 5.

Piaţa va ajunge la 1 trilion de dolari până în 2030, iar cea de cipuri smartphone era de 116 miliarde în 2020, ca să vă faceţi o idee.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×