Turul Magazinelor de azi se ocupă de hobby-uri, fie că e vorba de gătit, de ascultat muzica în timpul jogging-ului pe frig în parc sau de control unei drone de la distanţă. Avem şi un sistem tip camera spion foarte discret şi cu preţ accesibil. Toate acestea sunt detaliate mai jos şi cred că e prima oară când văd o imprimantă 3D pentru mâncare...
1. PancakeBot PNKB01BK 3D Food Printer
Când ceva se numeşte "PancakeBot" intră pe fir imediat şi curiozitatea şi ea m-a dus pe Amazon, unde aceasta imprimantă 3D pentru gătit costă 563 dolari. Doar 3 unităţi au mai rămas în stoc, dar livrarea se face până de Crăciun, astfel că vă veţi putea uimi prietenii cu noua voastră metodă de gătit. Scopul este de a crea clătite cât mai originale și 3D, folosind miile de designuri propuse de comunitate pe site-ul pancakebot.com.
Aparatul ia aluatul din făină, lapte şi ouă şi îl modelează în orice formă vă doriţi sau imaginaţi. Produsul s-a bucurat de succes uriaş pe Kickstarter şi poate desena orice model pe deserturile voastre, de la Moş Crăciuni la tabelul lui Mendeleev. Necesită un card SD de 32 GB şi are o tavă specială anti aderentă, încât clătitele să nu vi se lipească.
Vine la pachet cu o carte de reţete şi cred că poate face uşor şi fursecuri cu model 3D.
2. Eachine E50 WIFI FPV
Quadcopterul e un fel de mini dronă, ceva mai uşor de mânuit şi ceva mai ieftină. Un astfel de model găsim la retailerul Banggood, care vinde modelul Eachine E50 WiFi FPV contra sumei de 39.99 dolari. Uriaşul avantaj e că produsul are braţele şi elicele rabatabile şi e atât de mic cu ele închise, încât poate fi ţinut în buzunar.
Cred că e prima dronă de buzunar pe care o văd, iar ea poate fi folosită şi pentru a face selfie-uri şi e capabilă să facă şi loopinguri la 360 de grade în aer. Aplicaţia cu rol de telecomandă de pe smartphone include o mulţime de funcţii, inclusiv cea de filmare sau ajustare de altitudine. La bord se află şi un giroscop pe 6 axe, care o ajută cu stabilizarea. Se poate controla la o distanţă de 40 de metri, ceea ce mi se pare destul de generos.
3. Mini HD 720P Surveillance Cam
La prima vedere acest produs e menit pentru a fi montat în afara casei, pentru a vedea potenţialii intruşi. Totuşi, întreg sistemul e atât de mic şi portabil încât poate şi montat ca o cameră spion la purtător, sub hainele voastre. Costă 35.99 dolari la TomTop.com şi poate ajuta un jurnalist să rezolve următorul caz "caltaboşul" sau dari şi luări de mită.
E util pentru paparazzi, pentru whistlebloweri şi pentru următorul scandal Watergate. Intră în scenă şi soţii geloşi, soţiile suspicioase şi multele emisiuni legate de infidelitate. E o cameră 720p de supraveghere, cu o baterie generoasă de 4000 mAh la pachet şi posibilitatea de înregistrare până la 24 de ore. Transmite şi prin WiFi ce filmăm şi se încarcă uşor via USB.
4. Bandană de cap cu căşti handsfree Bluetooth Serioux
Zilele trecute vă prezentăm căciuli cu căşti încorporate, iar azi avem o bandană de acest tip. O vinde Flanco la 91.90 lei şi vine de la brandul Serioux, cu suport Bluetooth şi căşti handsfree. Are o durată de funcţionare de până la 6 ore şi rezistă în standby timp de 60 de ore. Garanţia de 3 ani sună excelent şi designul, deşi unul banal la prima vedere e similar cu ce am văzut o dată pe capul lui Mircea Badea, într-o iarnă geroasă în care făcea jogging prin parc. Dacă şi vedetele poartă accesorii de gen, nu ar trebui să ne jeneze designul.