Samsung este acum cel mai mare producător de chip-uri din lume, depăşindu-i pe cei de la Intel

489 ori
<b>Samsung este acum cel mai mare producător de chip-uri din lume, depăşindu-i pe cei de la Intel</b>Sud-coreenii de la Samsung au ajuns într-o nouă etapă a evoluției, ocupând de acum și prima poziție în topul celor mai mari producători de chip-uri din lume. Intel cade pe locul 2 și potrivit datelor descoperite de către Bloomberg, anul trecut

Samsung a ajuns la o nouă etapa în evoluţia sa, ajungând cel mai mare producător de chip-uri de pe glob şi depăşindu-i pe cei de la Intel. Intel a dominat producţia de componente precum memorii, procesoare şi în general segmentul "Semiconductor" până acum. Ei bine, la nivel de venituri Samsung a luat partea leului în ultima vreme.

Cei de la Bloomberg au descoperit că Samsung a generat 69.1 miliarde de dolari în venituri anuale pe 2017 din acest segment, în vreme ce Intel a obţinut 62.8 miliarde de dolari. E drept că Intel se axează pe procesoare x86, acolo unde este lider incontestabil, iar Samsung se axează pe memorie şi stocare flash, dar dacă e facem o comparaţie largă, putem să punem cele două nume unul lângă altul. Nu comparăm mere cu pere, ci mai degrabă mere cu mere pădureţe. Toate aceste produse electronice sunt pe baza de chip-uri la urma urmei, dar Intel e relativ noua in zona memoriilor, ieșind de pe aceasta piață în anii 90 și revenind recent. 

Se pare că producţia de memorii şi stocare Samsung nu trebuie deloc subestimată, fiind mult mai importantă pentru viitorul tehnologiei decât chipset-urile Intel tradiţionale. Mai toate telefoanele moderne au RAM de la Samsung sau stocare de la aceeaşi companie. Sud coreenii deţin o cotă de piaţă de 33% din întreaga zonă de drive-uri solid state. În cel mai nou raport financiar Samsung anticipează o cerere şi mai mare a "produselor de memorie de înaltă densitate pentru serverele cloud", dar şi pentru "chipset-uri pentru AI şi produse auto".

Samsung activează şi pe piaţa televizoarelor, a electrocasnicelor şi în multe alte segmente, unde îşi pune la bătaie componentele. Este şi cel mai mare producător de telefoane de pe glob, iar cel mai mare salt la capitolul venituri în trimestrul 4 al anului trecut l-au adus totuşi DRAM-ul şi NAND-ul. Preţurile memoriilor aproape că s-au dublat în ultimul an şi cererea tot creşte.

Mai poate cineva opri Samsung? Poate doar un conglomerat Qualcomm - Broadcom care să cumpere nişte japonezi ca Toshiba sau Panasonic şi să se apuce serios de produs soluții de stocare şi memorie.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×