Apple întâmpină dificultăți în parteneriatul cu cea mai mare fabrică de producție iPhone - Foxconn

2.397 ori
<b>Apple întâmpină dificultăți în parteneriatul cu cea mai mare fabrică de producție iPhone - Foxconn</b>În urma unui raport realizat prin intermediul The Information, parteneriatul Apple cu Foxconn, cea mai mare fabrică de producție a gigantului, întâmpină dificultăți ca urmare a presupuselor tactici neloiale aplicate într-un efort al fabricii de a-și

În urma unui raport realizat prin intermediul The Information, parteneriatul Apple cu Foxconn, cea mai mare fabrică de producție a gigantului, întâmpină dificultăți ca urmare a presupuselor tactici neloiale aplicate într-un efort al fabricii de a-și crește profitul. Foxconn raportează frecvent companiei americane că a angajat mai mult personal decât în realitate și ar fi folosit echipamente deținute de Apple atunci când fabricau și testau componente sau dispozitive pentru rivalii gigantului.

Cele două companii lucrează de câțiva zeci de ani împreună, iar  parteneriatul s-a dovedit incredibil de profitabil de ambele părți. Însă, în timp, Apple a devenit una dintre cele mai bogate companii cu marje de profit situate la aproximativ 40%, Foxconn rămânând la o singură cifră. Acest fapt a impulsionat Foxconn să adopte noi tactici pentru a-și crește profitul de pe urma Apple. Compania din Cupertino a început să urmărească îndeaproape fabrica taiwaneză, cunoscută oficial sub numele Hon Hai Precision Industry. Potrivit managerilor Foxconn și a foștilor angajați Apple, raportul susține că fabrica “a încercat o varietate de tactici pentru a-și spori profiturile în timp ce îndeplinea comenzile Apple.” 

În 2015, Foxconn ar fi folosit echipamente deținute de Apple pentru asamblarea dispozitivelor Huawei, un competitor direct al companiei americane. De asemenea, fabrica ar fi taxat Apple în mod repetat pentru personal pe care nu l-a angajat niciodată și au neglijat controlul calității produselor companiei. Pe linia de producție iPhone, de exemplu, se presupune că unitățile sunt casate dacă se detectează metal sau șuruburi în interior, dar în loc să anuleze acele unități, angajații Foxconn le-ar fi demontat pentru a elimina ei înșiși resturile. De asemenea, în timp ce MacBook-ul de 12 inch se afla încă în fază de producție, înainte de lansare, Foxconn ar fi oferit angajaților Google un tur al liniei sale de producție, oferindu-le astfel o primă privire asupra noului ultraportabil. Când Apple a solicitat jurnalele vizitatorilor, Foxconn ar fi refuzat să le predea.

Apple monitorizează atent acțiunile fabricii

Sursele spun că Apple avea în vedere acest comportament încă de acum câțiva ani. Măsurile adoptate pentru a prevenii aceste fapte includ instalarea tag-urilor de urmărire pe echipamentele de producție deținute de Apple și sporirea monitorizării angajaților Foxconn. Se spune că bătălia în curs de desfășurare a pus mare presiune pe relația dintre Apple și Foxconn. Compania nu se mai bazează pe Foxconn la fel de mult ca odinioară, cu alți parteneri precum Pegatron, Wistron și Quanta implicați acum și în producție. Apple are încă nevoie de Foxconn momentan, dar experții spun că Foxconn are nevoie de Apple pe termen lung. Dacă fabrica pierde contractul de fabricare al iPhone, e posibil ca să aibă probleme serioase.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×