ChatGPT tocmai a devenit o ameninţare pentru Google Search: are motor de căutare şi iată cum îl accesezi

1.273 ori
<b> ChatGPT tocmai a devenit o ameninţare pentru Google Search: are motor de căutare şi iată cum îl accesezi</b>Auzisem la un moment dat că OpenAI, compania din spatele ChatGPT lucrează la propriul motor de căutare şi iată că acesta a sosit pe neaşteptate la final de luna octombrie. Astfel, începând de pe 31 octombrie 2024 s-a lansat

Auzisem la un moment dat că OpenAI, compania din spatele ChatGPT lucrează la propriul motor de căutare şi iată că acesta a sosit pe neaşteptate la final de luna octombrie. Astfel, începând de pe 31 octombrie 2024 s-a lansat în cadrul aplicaţiei ChatGPT un motor de căutare şi e disponibil pentru abonaţii cu plată. Ce oferă el aflaţi mai jos.

După o perioadă de disponibilitate pentru cei care au abonament plătit, serviciul va ajunge la utilizatorii ce nu plătesc, la cei enterprise şi cei din zona educațională. ChatGPT tocmai a devenit o ameninţare la adresa Google, prin intermediul acestui motor de căutare. Evident, avem de-a face cu un serviciu pe bază de AI, care oferă informaţii furnizate în timp real în cadrul conversaţiilor cu ChatGPT.

În loc ca OpenAI să lanseze un produs separat, aşa cum ne-am fi aşteptat, căutarea web va fi integrată în interfaţa existentă. Funcţionalitatea va realiza când trebuie să intre în funcţiune depinzând de termenii tăi de căutare sau comenzile tale. Îl poţi totuşi activa şi manual. ChatGPT ajunge astfel din urmă rivalul Google Gemini, care oferă acces în timp real la căutări Internet în cadrul conversaţiilor.

Într-un demo oficial, şeful echipei de căutare de la OpenAI, Adam Fry a prezentat funcţia în acțiune, căutând valoarea acţiunilor Apple şi orice ştire relevantă asociată. A primit ca rezultat un grafic cu cotaţiile la bursă şi ştiri legate de subiect. Există şi o bară laterală cu surse, prin care poţi da scroll şi vedea website-urile relevante.

Fry a mai căutat şi restaurante cu specific italian în San Francisco şi a primit ca răspuns o hartă interactivă, care avea pin-uri cu restaurante recomandate. Veţi găsi aceste căutări şi rezultate de căutare în aplicaţiile ChatGPT de pe iOS, Android şi desktop, pe macOS, dar şi Windows. Nu e foarte clar ce motor de căutare a servit ca punct de pornire, OpenAI menţionând un "amestec", dar confirmând şi că Bing e printre ele. 

Până acum GPT apela la o bază de cunoştinţe cuprinse între anii 2021 şi 2023. Acum are întreg web-ul la dispoziţie. Ne întrebăm şi cum va răspunde Apple la această mutare, dar şi Meta, ambele lucrând la motoare de căutare la un moment dat. Un prim avantaj clar al lui ChatGPT faţă de Google Search e lipsa de rezultate plătite şi reclame din căutări...

Să vedem acum şi cât de precise vor fi răspunsurile pe măsură ce AI-ul e antrenat şi învaţă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×