HUAWEI nova 11 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.511 ori
<b>HUAWEI nova 11 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Primele zile de vară calendaristică au marcat și lansarea lui HUAWEI nova 11 Pro pe piața din România, un telefon super arătos, cu hardware mid-range și cu focus pe partea selfie, dată fiind camera foto duală decupată în ecran

Introducere

Primele zile de vară calendaristică au marcat și lansarea lui HUAWEI nova 11 Pro pe piața din România, un telefon super arătos, cu hardware mid-range și cu focus pe partea selfie, dată fiind camera foto duală decupată în ecran. A sosit rapid și la review în redacția Mobilissimo, iar cei interesați îl găseau în perioada de precomandă la prețul de 3199 lei pe HUAWEI Store alături de o pereche de căști FreeBuds 5i cadou și 200 lei extra reducere pentru telefon.

Așa cum spuneam, nova 11 Pro este un telefon arătos, având ecran curbat, muchii foarte înguste și un panou spate catchy pe negru cu auriu sau verde cu inscripții Nova ce duc cu gândul la patternul Gucci. Există și varianta pe alb, respectiv auriu. La mine a ajuns varianta pe negru, deși mi-aș fi dorit să îl văd pe verde. 

Smartphone-ul se laudă cu un ecran OLED 120Hz de 6.78 inch (FHD+), procesor Snapdragon 778G 4G și are 8 GB RAM + 256 GB stocare flash. Primim cameră duală de 50 mpx wide + 8 mpx ultra-wide în spate, în timp ce zona frontală parcă sună și mai bine, cu 8 mpx portait + 60 mpx ultra-wide și filmare 4K.

Aduce și difuzoare sereo, WiFi 6, NFC, plus baterie de 4500 mAh cu alimentare super rapidă la 100W. La prima vedere, camera selfie duală, design-ul și încărcarea sunt punctele forte. Încep testele și revenim cu recenzia completă! 

Design Huawei nova 11 Pro

Design

HUAWEI nova 11 Pro este cel mai nou smartphone lansat pe piața locală, un adevărat fashion phone dacă ne uităm asupra pattern-ului său din spate ce ne duce cu gândul la Gucci sau Louis Vuitton. La noi a ajuns varianta pe negru cu spate din piele ecologică, dar există și varianta pe verde cu același material. Acestea sunt modelele disponibile local, în timp ce în China vei găsi și variante pe alb, respectiv auriu.

Video-review HUAWEI nova 11 Pro, secțiunea Design

Este clar faptul că nova 11 Pro este un telefon premium, iar asta se remarcă prin prisma ecranului curbat și a acestui panou spate cu textură interesantă, având logo-ul nova pe toată suprafața spatelui, imprimată în stil Gucci. Dacă alegi modelul pe negru atunci o sa ai și elemente aurii precum inelul camerei foto și logo-ul din spate.

Rama este din plastic și are un finisaj metalic, dar nu este vopsită în auriu și nici butoanele, dar îmi place să văd că butonul power/unlock are un element de identificare roșu care îl scoate în evidență. S-a folosit aici piele ecologică în spate, cu o textură foarte plăcută la atingere, mată și care asigură așadar un grip tare bun.

Îți poate aminti și de o geantă această variantă de culoare și e mai mare păcat să folosești o husă, cu toate că vei găsi una din silicon flexibil la interiorul pachetului. HUAWEI nova 11 Pro are o greutate bine echilibrată și ajunge la 188 grame, având grosime de 7.9 mm, dimensiuni aproape identice cu ale predecesorului.

Dacă ai mai pus mâna pe un nova 10 Pro, atunci noul model îți va fi familiar, cu excepția noutăților la nivel de colorit și materiale folosite în construcție. Muchiile curbate ale ecranului îi dau acea alură premium de telefon scump și sunt încântat de raportul corp ecran excelent, de peste 91%, dar personal nu sunt fan al decupajului pilulă din ecran. Poate fi personalizat totuși cu wallpaper-uri creative care să profite de decupaj.

Din păcate nu avem certificare IP aici, iar la puncte negative aș mai pune modulul camerei foto care atrage rapid amprente și praf, astfel că îți recomand să fii atent înainte să faci o poză pentru a te asigura că ai totul clar. 

Display Huawei nova 11 Pro

Un display cu upgrade-uri importante față de predecesor

HUAWEI nova 11 Pro atrage privirile nu doar prin spatele său în stil Gucci, ci și prin ecranul curbat - elementul care îi evidențiază trăsăturile premium. Totul pare familiar la acest capitol, pentru că și predecesorul ofera un panou identic. Vorbim despre un OLED de 6.78 inch în diagonală, cu rată de refresh de 120Hz și suport HDR10.

Video-review HUAWEI nova 11 Pro, secțiunea Display

Afișează până la 1 miliard de culori, iar rezoluția rămâne neschimbată, Full HD+, adică 2652 x 1200 pixeli și o densitate de 429 ppi. Curburile ecranului nu sunt atât de agresive sau tăioase precum se întâmpla acum mulți ani pe Galaxy Edge-urile din prima generație, iar o noutate pe care o văd este reprezentată de către protecția Kunlun Glass, astfel că ecranul rezistă și la spartul de nuci precum ne demonstra HUAWEI în diferite clipuri.

Îmi place să văd muchii înguste și un raport corp-ecran excelent, de 91.1%, pe care nici măcar unele flagship-uri nu îl oferă. Cu un ecran identic predecesorului, ar fi cazul să vedem dacă s-a schimbat ceva sau nu la capitolul luminozitate. În acest sens am scos din arsenalul de unelte luxmetrul și am măsurat luminozitatea maximă.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 29.Huawei nova 11 Pro956 (LUX)
  • 30.Motorola Edge 40953 (LUX)
  • 31.Apple iPhone 15 Pro953 (LUX)
  • 32.OPPO Reno12 Pro948 (LUX)
  • 33.Apple iPhone 15938 (LUX)
  • 34.Samsung Galaxy A55928 (LUX)
  • 35.Motorola moto g85926 (LUX)
  • 36.Infinix Note 40 Pro+923 (LUX)
  • 37.Motorola Moto G84922 (LUX)

Am atins 956 LUX și suntem astfel pe locul 3 all time din clasamentul Mobilissimo, după Sony Xperia 1 V cu 1100 LUX și Honor Magic5 Pro cu 1192 LUX. Motorola Edge 40 vine puternic din spate cu 953 LUX. Este un rezultat excelent și un upgrade mare de la cei 802 LUX ai lui HUAWEI nova 10 Pro.

În zona de setări ai opțiunea de luminozitate automată, Dark Mode, Eye Comfort, cât și un eBook Mode. Poți ajusta dimensiunea fontului, ajusta modul de culoare și temperatura, cât și regla rata de refresh cu opțiuni Dynamic (ajustare automată), High - 120Hz sau Standard la 60Hz. 

Deși părea la prima vedere că nu avem upgrade-uri mari față de predecesor ținând cont de diagonala, panoul și rezoluția neschimbată, iată că există și actualizări, precum sticla de protecție Kunlun Glass și luminozitatea mult îmbunătățită. Pentru cei care găsesc decupajul pilulă din ecran deranjant, există un mod în setări prin care îl poți ascunde, prin crearea unei zone negre sus. 

  • 1234
Huawei nova 11 Pro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×