Redmi Pad Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

2.242 ori
<b>Redmi Pad Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>După ce am testat tableta Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, aflată undeva între high midrange şi flagship, acum ne aplecăm asupra unei tablete care costă sub 1200 de lei. E vorba despre Redmi Pad Pro, care ne-a sosit cu tot cu accesorii: husa cu tastatură

Introducere

După ce am testat tableta Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, aflată undeva între high midrange şi flagship, acum ne aplecăm asupra unei tablete care costă sub 1200 de lei. E vorba despre Redmi Pad Pro, care ne-a sosit cu tot cu accesorii: husă cu tastatură şi stylus. Avem de-a face cu o tabletă midrange, cu procesor respectabil, un Snapdragon 7s Gen 2, respectabil chiar şi pentru gaming aş zice.

Plus 4 difuzoare cu Dolby Atmos, ecran de 12.1 inch LCD cu refresh rate de 120 Hz, dar şi Android 14 cu HyperOS peşte şi multitasking avansat. Toate într-un corp metalic unibody. Primim şi baterie mare, de 10.000 mAh. Aici avem versiunea tabletei cu Wi-Fi, dar există şi una cu 5G. Cat despre accesorii, Redmi Pad Pro Keyboard costă 399 de lei, iar Redmi Smart Pen costă 299 lei.

Le-am pus la treabă pe toate sub forma unei experienţe studenţeşti şi ce a ieşit vedeţi în recenzie.

Design Redmi Pad Pro

Nu se abate de la reţeta testată

Redmi Pad Pro merge pe reţeta clasică a tabletelor mainstream, împământenită de la iPad-uri încoace. E vorba despre un corp metalic unibody, e drept nu aşa subţire ca la cele mai noi tablete Samsung.

Video-review Redmi Pad Pro, secțiunea Design

Vorbim totuşi de un model ceva mai spre entry level aici. Are corp din aluminiu, protecţie Gorilla Glass 3 în faţă şi e plata în faţă, spate şi pe muchii. Nu are certificare IP şi măsoară 7.5 mm în talie. Cântăreşte 571 de grame. Are camera selfie integrată discret, fără breton, decupată în muchia de sus. Ai suficient spaţiu pe lateral să îţi odihneşti degetele când te uiţi la un serial Netflix sau citeşti ştiri.

Are finisaj plăcut la atingere, mat, nu atrage amprente. Butoanele sunt puse la îndemână, mai ales cel power, în stânga sus, lateral. E o tabletă aderenta, cu priză bună, dar se poate simţi grea în mână, dacă o ţii cu o singură mână, fiind aşa lungă. E solid construită, nu îmi dă senzaţia că ar putea vreodată ceda unei forţe de îndoire. 

Tastatura e uşor de ataşat, clipsându-se pe tableta, dar despre ea la secţiunea Software. 

Display Redmi Pad Pro

Fără recorduri, dar are culori satisfăcătoare

Redmi Pad Pro adoptă un ecran mare, pentru o tabletă prinsă între entry level şi midrange. Are un ecran IPS LCD de 12.1 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli şi care afişează 68 de miliarde de culori. Fix ca Pad 6S Pro, la culori mă refer.

Video-review Redmi Pad Pro, secțiunea Display

Are şi refresh rate de 120 Hz şi suport Dolby Vision, protecţie Gorilla Glass 3 şi ajunge la 600 de nits de luminozitate. Cum stăm cu experienţă? Culorile sunt clar mai potolite decât la un OLED, dar calibrate mai realist. Luminozitatea e OK mai degrabă la interior, dar şi la exterior se descurcă, numai să nu fie o zi toridă, caniculară, cu soare foarte puternic. 

Unghiurile de vizualizare sunt doar OK, nu aşa largi că la tabletele de 2000+ lei. Mişcarea e suficient de fluidă în jocuri. La testul cu luxmetrul am ajuns la 478 de LUX, ceea ce nu e rău, dar nici record.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
  • 2.Samsung Galaxy Tab S9 FE+879 (LUX)
  • +
  • 14.Redmi Pad Pro478 (LUX)
  • 15.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
  • 16.Xiaomi Pad 5460 (LUX)
  • 17.Allview Viva H7 Xtreme458 (LUX)
  • 18.Huawei MatePad Pro443 (LUX)
  • 19.Apple iPad 9.7 (2018)440 (LUX)
  • 20.Samsung Galaxy Tab S 8.4432 (LUX)
  • 21.Lenovo Yoga Tab 3 Pro429 (LUX)
  • 22.Huawei MatePad 10.4 2022428 (LUX)

E peste Xiaomi Pad 5 şi Huawei MatePad Pro, model mai vechi, dar sub iPad 10 2022 şi Huawei MatePad 11.5. Setările le includ pe cele de luminozitate, Auto Brightness, dar avem şi un mod special Sunlight pentru utilizarea în bătaia soarelui. Setările de culori sunt Vivid, Saturated şi Standard.

Primim şi culori adaptive, în funcţie de lumină din jur, dar şi o paletă cu reglaje pentru temperatura culorii, mai caldă sau mai rece. Există şi un Reading Mode, dar şi setări de refresh rate, pe 60, 90 sau 120 Hz.

  • 1234
Redmi Pad Pro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×