Samsung Galaxy Z Flip6 impresii: generează obiecte "din nimic", baterie mai mare, extra răcire pentru gameri

1.468 ori
<b>Samsung Galaxy Z Flip6 impresii: generează obiecte "din nimic", baterie mai mare, extra răcire pentru gameri</b>Samsung Galaxy Z Flip6 mi-a dat încă de la început senzaţia că ar fi "mai upgradat" faţă de predecesor decât Galaxy Z Fold6. De ce? Pentru că până una-alta are grijă şi de gameri, ceva ce telefoanele cu clapetă nu prea fac. Apoi Galaxy AI

Samsung Galaxy Z Flip6 mi-a dat încă de la început senzaţia că ar fi "mai upgradat" faţă de predecesor decât Galaxy Z Fold6. De ce? Pentru că până una-alta are grijă şi de gameri, ceva ce telefoanele cu clapetă nu prea fac. Apoi Galaxy AI "generează obiecte din nimic" şi îţi transformă selfie-urile în artă. Cuplăm asta cu o baterie mai mare, corp mai rezistent şi cu prima dată când văd certificare IP48 şi ce înseamnă aceasta aflaţi mai jos.

Samsung Galaxy Z Flip6, Video Hands-on:

Design, noutăţi

Certificarea IP48 este un standard de protecție internațională definit de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC), care indică nivelul de protecție oferit de carcasele echipamentelor electronice împotriva intruziunii de obiecte solide și apă. Codul IP (Ingress Protection) este format din două cifre: prima cifră indică protecția împotriva particulelor solide, iar a doua cifră indică protecția împotriva lichidelor.

Pentru IP48:

  • Prima cifră (4)**: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 1 mm (de exemplu, instrumente, fire subțiri, și alte obiecte mici).
  • A doua cifră (8)**: Protecție împotriva imersiunii continue în apă, în condițiile specificate de producător (de obicei, mai adânc de 1 metru și pentru perioade de timp mai lungi).

Astfel, un dispozitiv cu certificarea IP48 ar fi rezistent atât la pătrunderea unor obiecte solide mici, cât și la imersiunea continuă în apă. Telefonul îmi pare un pic mai greu şi mai pătrăţos decât predecesorul. Nuanţa galben-canar mi-a furat privirea, dar avem şi un soi de lime şi albastru deschis. Multe accesorii cu ineluş gen pop socket. Ca hardware nu avem mari schimbări, trecem doar la o baterie mai mare, de la 3700 mAh pe Z Flip 5 la 4000 mAh aici. Şi înlocuim camera principală de 12 MP cu una de 50 MP.

E important şi că avem răcire cu vapor chamber, nu doar grafen/grafit. Evident facem şi trecerea la procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 de la un Gen 2 pe Flip 5. Ecranele au rămas fix la cel că diagonală, rezoluţie. Am înţeles că ecranul extern ar fi ceva mai luminos, iar rama telefonului e acum mai solidă, mai bine protejată. 

Galaxy AI

Samsung Galaxy AI se manifestă mai mult prin latura creativă aici. Mă refer la faptul că poţi să îţi editezi selfie-urile, portretele în mai multe moduri:

Samsung Galaxy Z Flip6

  • le transformi în schiţă, acuarelă, pictură cu o apăsare de buton
  • poţi desena cu degetul ORICE în poză şi AI-ul va încerca să genereze obiecte: eu am desenat o pălărie, dar mi-a pus un scaun pe cap. E încă la început
  • poţi crea un efect de zoom-video pe fața ta în selfie
  • poţi edita mai facil fotografiile de orice fel cu swipe în sus

Avem în continuare Circle to Search pentru a căuta pe web orice putem vedea pe ecran şi încercui, dar avem şi ceva foarte tare: pe ecranul extern o persoană care vorbeşte cu noi în altă limbă îşi va vedea traducerea în limba să şi noi pe ecranul intern vedem pe limba noastră ceea ce am spus. Traducere pe două sensuri în timp real, cu toată lumea fericită.

Galaxy AI mai ia şi înregistrările audio de interviuri şi discuţii şi le face text, cu tot cu rezumat. Avem şi sugestii de ton, gramatica, formulare pentru text în Notes, corectură, rezumat. 

Concluzii

Îl simt mai upgradat pe acest model decât pe Galaxy Z Fold6. Are extra baterie, cameră principală diferită, corp mai solid, răcire pentru gameri. Galaxy AI mizează pe creativitate şi generare de schiţe din poze şi adăugarea de obiecte ce nu există. Cum Flip-urile se vând mai multe decât Fold-uri şi spre un public mai tânăr şi jucăuş, e bine gândită ideea. E orientat spre cei tineri, cei care vor distracţie, spre creativi, spre oamenii care simt nevoia să se exprime. 

Am tot fost bombardat în ultima vreme cu reclame pe Insta la aplicaţii care te "fac desen animat". E foarte la modă. Iar Samsung pare să ştie ce e cool. De văzut cum se comporta noua camera principală!

Startul precomenzilor tocmai ce a fost dat și în România, iar prețurile la eMAG sunt următoarele (card cadou 625 lei la achiziție):

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×