La capitolul software avem un upgrade incremental de la seria S22 Ultra, sărim de la One UI 5.0 la 5.1. Nu sunt multe noutăţi, dar dintre ele îmi vine în minte albumul foto partajat pentru familii, cu 5 GB stocare pentru fiecare membru. Apare şi un widget nou de baterie, ceva mai stilat şi afişând şi ce nivel de baterie au dispozitivele conectate la S23 Ultra. Putem colabora acum în Samsung Notes cu alţi oameni şi edita cu toţii fişierul simultan. Am înţeles că putem face asta inclusiv în timpul unui apel video sau Google Meet.
Video-review Samsung Galaxy S23 Ultra, secțiunea OS, UI & UX & APPS
Inspirându-se de la Apple, acum Samsung îţi oferă un setup mai rapid şi facil când activezi telefonul prima dată, cu scanare de cod QR pentru a migra tot. Cititorul de amprente din ecran e ultrasonic şi face o treabă bunicică, dar parcă nu îl simt aşa rapid precum cel optic. Avem şi deblocare facială cu camera frontală, dar nu aşa securizata precum la telefoanele cu senzor IR dedicat. Tot la Privacy avem parte de avantajele lui Knox, dar şi de Privacy Dashboard, care ne indica ce resurse au accesat aplicaţiile în ultimele ore sau zile.
S23 Ultra a moştenit şi widgeturile stacked din One UI 5.0, lockscreen-ul personalizabil cu mini widgeturi, dar şi paleta mai largă de culori pe care le poţi aplica la nivelul interfeţei, inclusiv la nivel de iconuri. Culorile se pot extrage din wallpaper.
Nu am uitat de stylus, dar sincer să fiu oricât am săpat nu îmi dau seama ce e nou față de S22 Ultra. Oferă latență de 2.8 ms şi îl poţi folosi în vreo 3 scopuri: desenat, scris și gesturi în aer pentru a declanşa funcţii sau aplicaţii. Vine cu funcţii utile pentru studenţi şi antreprenori, precum recunoaşterea textului scris de mână şi convertirea sa în text digital, luarea de notiţe direct pe lockscreen, scrierea pe screenshoturi.
Poţi scrie şi mesaje care "prind viaţă", adică Live Messages şi evident desenă cu o sumedenie de peniţe digitale şi culori. Rotind stylusul în aer sau "desenând" litere putem face poze, da zoom, trece între camere, face scroll într-o listă sau pe un site web. Avem şi un ghid Quick Start pentru prima dată când scoatem stylusul din fanta să. Quick Note e poate cea mai utilă funcţie asociată: aici iei notiţe, pui poze, pagini web întregi. Recunoaşterea scrisului de mâna se aplică acum pentru 100 de limbi.Ai şi funcţie de traducere din peste 30 de limbi.
Galerie capturi de ecran Samsung Galaxy S23 Ultra
One UI 5.0 ne-a adus şi funcţii ca extras textul din fotografii, partajare de fişiere cu Quick Share, Security Dashboard nou, Bixby Text Call, Modes care automatizeaza casa şi telefonul cu scenarii (Sleep, Driving, Exercise, Work, Relax), dar şi Routines, care se activează într-un moment al zilei sau o zonă pe hartă.
A rămas activă şi bară laterală Edge, clasică deja pentru Samsung şi avem şi oul hub Connected Devices, unde vedem căşti, ceas şi alte dispozitive interconectate. Nu am uitat de Bixby Routines şi modul în care ne putem automatiza obiceiurile şi casa, dar și DeX Wireless și-a păstrat locul pe telefon, pentru conectarea la tastatură, mouse, monitor şi TV pentru o muncă în stil desktop.
SmartThings e aici pentru a ne permite să controlăm becurile inteligente, maşina de spălat, cuptorul deştept, frigiderul şi multe altele.
Avem şi split screen cu dimensiuni reglabile pentru fiecare jumătate de ecran, dar şi ferestre pop up care pot pluti peste cele două jumătăţi, pentru a folosi 3 aplicaţii simultan.
Revin puţin la Gallery şi vă spun că Samsung a adăugat recunoaştere a obiectelor şi persoanelor la un nivel mult mai avansat. Poţi şi separă obiectele şi persoanele şi să le decupezi ca pe iOS 16. În cele din urmă poţi schimba şi folderul de Screenshots, ceea pentru mulţi e important.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 Flancoaflă prețul
- 🛒 PC Garageaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul