Samsung Galaxy S20: OS, UI, aplicaţii cu One UI 2.1, Dark Mode, Quick Share

3.198 ori
<b>Samsung Galaxy S20: OS, UI, aplicaţii cu One UI 2.1, Dark Mode, Quick Share</b>Tot ce am spus la Galaxy S20 Ultra se poate aplica foarte lejer şi la telefonul de faţă. Rulează Android 10 cu One UI 2.1 aplicat peste, câteva aduce upgrade-uri mici, incrementale faţă de One UI 2.0. La nivel estetic nici versiunea 2.0 nu s-a schimbat..

Tot ce am spus la Galaxy S20 Ultra se poate aplica foarte lejer şi la telefonul de faţă. Rulează Android 10 cu One UI 2.1 aplicat peste, câteva aduce upgrade-uri mici, incrementale faţă de One UI 2.0. La nivel estetic nici versiunea 2.0 nu s-a schimbat prea mult faţă de 1.0. În continuare avem o iconografie colorată viu, dar mată şi abstractă, widget-uri albe cu fundal transparent şi cât mai puţine chenare în meniuri. Conceptul de bază rămâne acelaşi: o interfaţă axată pe navigarea şi utilizarea cu o singură mână, cu butoane navigaţionale, tab-uri şi elemente vizuale de interacţiune jos, în treimea de jos a ecranului, iar content în cele două treimi de sus.

Video-review Samsung Galaxy S20, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Cel mai din stânga homescreen se numeşte acum Samsung Daily şi agrega toate informaţiile utile şi aplicaţiile de care aveţi nevoie într-o zi. Poate include ştiri, feed-uri din reţele de socializare, playlist-uri din Spotify şi multe altele. Putem înlocui butoanele de navigare de jos cu gesturi swipe (cu noutatea swipe-urilor laterale că Back din Android 10), iar multitasking-ul se face pe bază de split screen şi carusel scrollabil orizontal. Avem şi opţiunea Pop Up View, pentru o fereastră plutitoare extra.

În continuare există şi un Dark Mode, care se aplică acum la nivel de sistem şi chiar de wallpaper. Pe partea de securitate avem cititorul de amprente integrat în ecran, care parcă funcţionează mai bine, mai rapid şi mai precis decât cel de pe Galaxy S20 Ultra. E un senzor ultrasonic, care are ca alternativă deblocarea facială, dar fără senzor IR spunem "nu mersi". În rest "ciupim" homescreen-ul cu două degete pentru a accesa zona de widget-uri, tranziţii şi layout, dar şi wallpaper, iar cu un swipe în jos declanşăm zona de Quick Settings şi notificări. Aici găsim şi Link to Windows, dar şi Bixby Routines, care vă poate automatiza din gesturi, aplicaţii şi opţiuni de conectivitate, în funcţie de moment al zilei sau poziţie pe hartă.

Interfață grafică Samsung Galaxy S20 (capturi de ecran)

Panourile laterale Edge au rămas la posturi, o colecţie verticală de scurtături utile, doar că acum sunt puţin mai rotunjite. Samsung a integrat acum Google Duo în aplicaţia Phone, pentru a vă permite să porniţi apeluri video direct din zona unde le porniţi pe cele telefonice. Avem şi o altă noutate numită Quick Share, care îţi permite să combini Bluetooth şi WiFi Direct pentru transferuri rapide de date între terminale Samsung şi streaming spre TV-uri Samsung.

O altă noutate este Music Share, cu care telefonul devine hub pentru a te conecta la boxe inteligente. Bixby rămâne asistentul virtual de pe acest telefon, dar în continuare e sub Google Assistant, Alexa şi Siri că funcţionalitate. Cât despre aplicaţiile preinstalate, avem clasicele S Health, magazinul Galaxy Apps, Smarthings, cu care controlezi dispozitive IoT, Samsung Members, dar şi Netflix, YouTube Music şi multe altele. Apropo toate funcţiile cool de editare foto/video de pe Galaxy Note 10 sunt disponibile şi aici în aplicaţia Gallery.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×