Samsung Galaxy A5 (2017): Camera se luptă cu soarele de vară şi câştigă

994 ori
<b>Samsung Galaxy A5 (2017): Camera se luptă cu soarele de vară şi câştigă</b>Samsung Galaxy A5 (2017) nu lasă deloc garda jos şi după un Galaxy A5 şi un A5 (2016) care filmau şi fotografiau bine continuă pe aceeaşi linie. Se realizează şi upgrade-uri evident, precum cel de senzor foto. Acum avem parte de o cameră de 16 MP..

Samsung Galaxy A5 (2017) nu lasă deloc garda jos şi după un Galaxy A5 şi un A5 (2016) care filmau şi fotografiau bine continuă pe aceeaşi linie. Se realizează şi upgrade-uri evident, precum cel de senzor foto. Acum avem parte de o cameră de 16 MP în spate şi una de 16 MP în faţă, ambele cu deschidere F/1.9.

Ce e bizar e că faţă de predecesor a dispărut stabilizarea optică, dar de asta ne ocupăm mai încolo. Aplicaţia Camera porneşte rapid şi are o interfaţă similară cu cea de pe Galaxy S8, sau mai bine zis de pe Galaxy Note 7. Viteza de focalizare este medie, iar captura foto se realizează foarte rapid. Modurile sunt rezonabile pentru un telefon mid-range, departe de zecile de pe ZenFone-uri, dar nici chiar 2-3 că pe HTC-uri.

Interfata grafica camera Samsung Galaxy A5 (2017)

E vorba despre: Auto, Pro, Panorama, Hyperlapse, HDR, Night şi Food, plus alte câteva descărcabile. Modul Pro aduce reglaje la nivel de balans de alb, ISO, expunere şi avem şi opţiuni separat pentru timer, grila, rezoluţie, control vocal, plus Beautify şi efecte. Lăsând la o parte teoria, trecem la practică şi trebuie spus că am realizat o galerie foto într-o zi foarte însorită, cerul fiind prins aproape alb de camera noastră.

A avut de înfruntat un soare puternic şi a generat cadre clare, asta e sigur. Totuşi clasicul obicei al seriei Galaxy A rămâne în vigoare, existând puţin oversharpening ici şi colo şi anumite fotografii ce pur şi simplu arată prea bine, mai multe ca nişte randări, decât ca nişte capturi. Detaliile au fost excelente şi când am dat zoom în pe PC, dar şi din "aparat".

Cumva selfie-urile au fost o surpriză pentru mine, deşi ar fi trebuit să mă aştept la calitate, având în vedere rezoluţia oferită. Mi-a plăcut în special textura părului şi pielii şi felul în care se blurează fundalul pentru a le scoate în evidenţă. Revenind la camera principală, focalizarea a fost aproape de perfecţiune şi în cazul în care vă întrebaţi cum stăm cu culorile, ele au fost calibrate bine, poate puţin mai calde decât e normal.

Am remarcat şi un aspect bizar şi anume că atunci când am făcut fotografii în grabă în zone întunecate şi nu am avut răbdarea să focalizăm şi să şi aşteptăm puţin au ieşit mişcate. Pesemne că ne-am învăţat prost de la flagship-urile care chiar fac pozele instant. Dynamic range-ul e bunicel, dacă ignorăm cele câteva cadre arse. Am apreciat şi HDR-ul, mai ales că ne-a scăpat de arsuri deseori.

La prim planuri camera se lupta să focalizeze cum trebuie şi durează un pic până reuşeşti să prinzi un macro ideal. Totuşi când se întâmplă florile şi obiectele fotografiate de aproape arată excelent. Panorama a avut o rezoluţie destul de bună, de 11.136 x 992 pixeli şi aş zice că per total Samsung Galaxy A5 (2017) e cu 10% peste Samsung Galaxy A5 (2016), având ca plusuri mai puţin oversharpen, detalii şi culori mai bune.

Şi pentru cei care se întreabă, e şi peste Huawei P10 Lite şi cam la egalizate cu ASUS ZenFone 3 şi peste Moto Z Play în câteva zone. La captura low light am avut un blitz excelent, din genul acela discret care doar iluminează, nu şi face totul prea alb sau albastru. E drept şi că restul cadrelor nu au fost chiar toate bune. Am avut şi câteva capturi mai neclare, lucru la care nu mă aşteptam la aşa rezoluţie şi deschiderea F/1.9.

Culorile au fost OK în mare, dar sunt şi fotografii mai gălbui. Luând la bani mărunţi toată galeria de noapte tind să zic că avem inacceptabil de multe fotografii mişcate, deci putem strâmba din nas aici. Halourile luminilor stradale arată OK, iar detaliile au fost rezonabile spre medii aş zice. Deşi Galaxy A5 (2017) capturează mai multă lumină decât predecesorul său, parcă a fost ceva mai bun la claritate acela şi am avut mai puţine fotografii nefocalizate sau mișcate.

L-aş plasa pe modelul mai nou şi sub ASUS ZenFone 3 parcă şi cam la egal cu Huawei P10 Lite. Captura video se realizează la rezoluţie Full HD, în format MP4 şi la 30 FPS, plus 17 Mbps. Object tracking-ul bun e primul lucru remarcat la filmările stradale cu maşini în mişcare. Claritatea e bună, culorile sunt OK şi cameră s-a luptat vitejeşte cu soarele puternice şi zonele umbroase alternate.

Schimbarea de expunere s-a făcut rapid şi totuşi discret şi chiar şi camera frontală a făcut faţa testului nostru. E numai bună de vlogging. Şi da, ştiu că a pierdut puţin teren în faţa soarelui şi am avut şi porţiuni arse, dar nu e chiar aşa de rău că la ZenFone 2 sau LG G4 totuşi. La zoom în am păstrat detalii OK şi pentru că nu putea fi totul perfect, se cam simte lipsa stabilizării optice, mai ales în mişcare, când am fugărit acea pisică în parc.

Stabilizarea electronică e doar... aici şi atât. Măcar focalizarea e în regulă. Problema acestui telefon e că ambele modele A5 de dinaintea sa filmau bine spre foarte bine, de aceea comparaţia e imposibilă. Măcar e peste Xperia XA, ZenFone 3 şi Huawei P10 Lite, în viziunea mea. La captura video low light am avut o surpriză, pentru că am dat peste culori foarte bune, luminozitate OK şi detalii şi texturi excelente.

Nu e rău deloc şi până şi zoomul a funcţionat cum trebuie după lăsarea serii. Samsung Galaxy A5 (2017) da senzaţia că s-ar descurca cu brio la o filmare de concert nocturn, nu chiar ca Galaxy S7 Edge, dar pe acolo cu vreo clasă mai jos. E peste majoritatea mid-rangere-lor, care des se poticnesc la filmare noaptea, oricât de bune ar fi  ziua. Şi în sfârşit e un capitol la care clar îl bate pe A5 (2016).

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×