Azi ne axăm pe imprimante, pe aparatele electronice care transforma digitalul în fizic, care imprimă în 2D sau 3D, dar şi pe acele modele termice vitale pentru firme. Fie că vreţi să imprimaţi bonuri, badge-uri sau opere de artă 3D, avem tot soiul de maşinării next gen gata să vă ajute. Atenţie, căci preţurile nu sunt chiar pentru toate buzunarele.
1. Imprimantă 3D UP Box
Intrăm în pâine cu un model care aduce cu cel din jocul Watch Dogs 2, o imprimantă 3D cu preţ de 9817 lei la eMAG.ro. Acest produs e destinat mediului office şi permite obţinerea de machete şi prototipuri de calitate excelentă. Foloseşte o platformă încălzită şi o incintă închisă, pentru a reduce orice expunere a materialului prelucrat la deformări. Cei care fac design de produse, manufactură sau machete pentru viitoare electronice pot găsi util un astfel de produs.
Un avantaj este că acest device este cu 30% mai rapid decât UP Plus 2 şi poate îndepărta rapid şi materialul de suport. Rezoluţia este similară cu cea a imprimantelor industriale (până la 100 de microni).
2. Imprimanta 3D CraftUnique Craftbot 2
Scădem puţin preţul, dar rămânem peste 1000 de euro, cu modelul CraftUnique, în oferta evoMAG.ro. Tot 100 de microni oferă şi aceasta imprimantă, cu un design minimalist şi simplu. Viteza de imprimare este de 200 mm/s şi avem o viteză de funcţionare ajustabilă, se pare. Temperatura maximă a capului de imprimare este de 260 de grade Celsius şi suportă formaturi precum STL şi OBJ.
Are conectori USB şi suportă WiFi. Incinta este fabricată din aluminiu, iar imprimanta e compatibilă cu computerele cu Linux, Windows şi Mac OS X.
3. Imprimantă Ecusoane Badgy100
Schimbăm registrul şi ne întoarcem spre corporaţii, unde ecusoanele sunt sfinte. Pentru a imprima un ecuson puteţi folosi o astfel de imprimantă specială, vândută de către Quickmobile.ro. Costă 2289 lei şi realizeaza imprimarea prin transfer termal monocrom şi sublimarea culorii. Poate imprima 80 de badge-uri pe oră, pentru modelele color şi 225 pentru cele alb-negru.
În general în anii 2006-2008 cei care se angajau la corporaţie stăteau şi câteva zile până era gata un ecuson. Acum însă cu o astfel de unealtă smart lucrurile ar trebui să se mişte mai repede. Factorul uman rămâne totuşi... uman.
4. Imprimantă 3D Creality CR-10
Cea mai ieftină imprimantă 3D din acest Tur este cea vândută de către GearBest.com la suma de 396 dolari. Este un device ceva mai externalizat, fără o incintă şi o carcasa protectoare. Are totuşi o ramă solidă din aluminiu şi are un volum destul de generos, de 300 x 300 x 400 mm. Include un ecran LCD şi o tastatură pentru a putea folosi device-ul şi offline, fără a fi conectat la alt terminal.
Puteţi imprima 3D chiar şi de pe un card SD sau via USB. Structura simplă face asamblarea de către utilizator acasă simplă şi intuitivă. Sugestie de afacere: imprimaţi figurine din jocuri video şi le vindeţi la Comic Con. Profit!
5. Imprimantă termică Samsung Bixolon SRP-F310
Şi pentru cei care au o firmă, un magazin, o afacere, e vitală emiterea de bonuri. Aici intră în scena imprimanta termică Samsung Bixolon, care e la reducere acum. Costă 1238 lei la eMAG.ro şi are avantajul că e rezistentă la apă. Se conectează la orice terminal iOS, Android sau Windows şi rezistă şi la praf, deci poate fi folosită pe malul mării, la terasă foarte uşor. Vine cu funcţii power saving şi imprimare rapidă.
Există la bord şi senzor de sfârşit de rolă şi lipsă hârtie, iar auto cutterul său rezistă la peste 3 milioane de tăieri.