Trecând la camere, cea selfie are rezoluţie de 20 MP şi e decupată în ecran. Are deschidere F/2.2 şi doar filmare FHD. În spate se află o cameră triplă, cu acelaşi senzor principal de 200 mpx Samsung ISOCELL HP3 ca şi Redmi Note 13 Pro-urile. Are stabilizare optică şi deschidere generoasă, F/1.65, deci va capta multă lumină. Combină 16 pixeli în 1, are lentilă 7p şi zoom din senzor 2X sau 4X, care vrea să fie echivalentul celui optic.
Mai primim şi o cameră de 8 megapixeli ultrawide şi una de 2 megapixeli Macro. Interfaţa camerei include opţiuni ca Slow Motion, Long Exposure, Panorama, Time Lapse, Pro, Dual Video, Night, Portrait, AI, Macro, Tilt Shift, Motion Tracking Focus, filmare 4K 30, stabilizare Steady Video. Poţi face şi fotografii la rezoluţie maximă, de 200 MP şi da zoom digital până la 30X.
Fotografii
Mă bucură unghiul larg al camerei selfie, ideal pentru a surprinde fundalurile arătoase din Praga în spatele meu. Selfie-urile sunt expresive, surprind fiecare cută a feţei şi oferă un nivel ridicat de detalii. Decupare perfectă la Bokeh şi un cadru suficient de larg în spatele meu încât să cuprind toate monumentele interesante. A reuşit să mă decupeze şi pe mine şi degetele mele, în faţa unui turnuleţ.
Aşa cum am tot amintit, am fost cu acest telefon în Praga şi a produs fotografii culinare de senzaţie. De la un latte perfect ca textură până la nişte gomboţi deconstruiţi şi un mini Kürtős cu cremă de fistic, savurat pe străzile capitalei cehe. Eclerul acela fabulos a fost mâncat în casa lui Kafka, mai bine zis muzeul lui Kafka, iar fotografiile indoor, într-un mediu dificil, întunecat, sunt savuroase.
Am văzut scrisori şi manuscrise ale lui Kafka, proiecţii şi citate, fotografii cu persoane importante din viaţa sa. Cineva mi-a spus că eclerul arată precum faimosul gândac al lui Kafka din Metamorfoza. Ce e drept nu mă gândisem la asta, dar revăzând pozele înţeleg asemănarea cu Gregor Samsa.
Se descurcă foarte bine şi la macro-uri, aşa cum arată cadrele cu lingura şi floarea de la masa de la hotel.
Iar zoom-ul acela 2X şi 4X nu e doar poveste. Chiar m-a surprins plăcut că am putut să prind legendarele ceasuri astronomice mai îndeaproape, în condiţiile în care era atât de multă lume în faţa lor încât a trebuit să folosesc acel zoom. Sau capetele maiestuoase de pe podul peste raul Vltava.
Ultrawide-ul aduce un pic mai puţină lumină şi deformări pe lateral, dar chiar e nevoie de el în faţa unor faţade de catedrale de care nu prea te poţi indeparte, pentru că mi se pare că centrul praghez e cam înghesuit. Puncte bonus pentru textura statuilor din metal de la muzeul acela de metale reciclate. Motocicleta mai ales şi-ar găsi un loc în jocuri ca Final Fantasy VII Remake. Am şi câteva fotografii de 200 de megapixeli, pe care am dat cel puţin 4-5 crop-uri consecutive pe PC fără a pierde detalii.
Noaptea telefonul a prins o altfel de Praga. Mai pustie, mai rece, cu oamenii mutaţi în berării. Catedrale impresionante şi un Night Mode care egalizează perfect luminile oraşului de party numărul 1 al Europei. Nu, nu e Amsterdam, e Praga. Şi cine ar fi putut să pună Muzeul Torturii lângă Muzeul de Ciocolată? Fotografiile ultrawide sunt ceva mai şterse, mai gri, mai slabe la detalii. Sunt şi ceva mai întunecate.
Avem şi cadre savuroase cu macarons, făcute cu zoom, apropo, şi cu o clădire SF din centrul oraşului. Camera principală fiind înfometată de lumină, ea tinde uneori să expună prea mult imaginea, aşa că Night Mode readuce noaptea la puterea ei reală. Face din cerul prea alb din spatele catedralei un cer albastru închis şi scade şi din radianța lumnitelor de la Meet Burger.
M-au surprins plăcut şi selfie-urile nocturne, prin claritate, prin focalizare şi chiar şi prin Bokeh. Cred că se descurcă mai bine decât vreun moto g75, HONOR Magic7 Lite, cu mult mai bine aş spune, dacă tot le-am testat recent. Ne-am apropiat şi foarte mult de pasta aceea de jumări de pe pâine, dar mai degrabă cu zoom, decât cu Macro. Am ratat câteva Macro-uri, aşa că pare o idee mai bună să te joci din zoom. Pot ieşi fotografii culinare de top.
Filmări
Filmările 4K sunt de atmosferă, au multe detalii, sunt bine focalizate şi stabilizate. Zoom-ul iar face o treabă bună la acele turnuleţe de castel, semn că nu doar pe foto se descurcă bine camera de 200 MP.
S-a pozat şi imensa Vltava, un râu cu aere de fluviu, cu reflexii mov pe apa învolburată şi microfoane surprinzător de capabile, în ciuda vântului năprasnic.
Filmarea selfie e de travel vlogger, iar în fundal apar celebrele tramvaie ceheşti. Plus câteva anecdote despre cum e Praga acum versus acum doi ani.
Am realizat o filmare memorabilă la apus, cu bărcuţa pe apă şi acele lumini galbene ale soarelui ce pică fix pe arcadele podului, pentru o tentă aurie plăcută.
M-a surprins plăcut filmarea nocturnă, la detaliile acelei catedrale mai ales şi la faptul că sursele de lumină, halourile nu au fost mărite sau exagerate în vreun fel. Am văzut reflexii a la iPhone ce apar la panoramare, pe mijlocul ecranului.
E dificilă filmarea cu castelul, zoomul confruntându-se cu ceva zgomot, dar discrepanța de iluminare galbenă şi iluminare albă pe piaţă respectiv castel a fost bine gestionată. Am prins şi numeroase voci, bine separate în ambianţa de microfoane.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 Amazon DEaflă prețul
- 🛒 Flancoaflă prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul