realme GT2 Pro nu ne aduce prea multe surprize la capitolul software, deoarece am testat recent realme 9 Pro+, cu acelaşi Android 12 şi realme UI 3.0. Ni se promit 2 ani de actualizări Android şi 2 schimbări se remarcă la nivel estetic faţă de precedentul realme UI: bulinele setărilor sunt mai viu colorate şi Sidebar-ul este mai lat.
Video-review realme GT2 Pro, secțiunea OS & UI & UX & APPS
realme UI rămâne una dintre cele mai personalizabile interfețe de pe piaţă, cu pachete generoase de iconuri (se poate modifica formatul de icon, cu colţuri rotunjite şi schimbă fundalul iconului chiar), wallpaper-uri, layout, tranziţii, viteza de animaţie a aplicaţiilor. Poţi umbla şi la accente de culoare, forma quick toggle-urilor, fonturi, animaţii ale cititorului de amprente şi utiliza un Color Picker care ia culori din wallpaper.
Android 12 contribuie cu acel Dashboard pentru Privacy unde găseşti ce aplicaţii au avut acces (permisiuni) legate de microfon, camera şi alte resurse. Tot mulţumită lui Android 12 poţi alege acuratețea localizării tale partajate cu anumite aplicaţii.
De asemenea, aşa cum am văzut şi la alte telefoane cu Android 12, atunci când vă este accesat microfonul sau cameră, un mic punct verde va apărea în colţul din dreapta sus pe ecran pentru a indica acest lucru. Pe partea de securitate avem un cititor de amprente integrat în ecran, unul optic, care e rapid şi precis la deblocarea telefonului. Scriam mai sus ceva despre sidebar. Ei bine el afişează shortcuturi pentru aplicaţiile sau funcţiile cele mai des folosite şi le poate deschide în regim de "floating app", aplicaţie care pluteşte deasupra celorlalte deja deschise. Bară laterală se poate muta oriunde doreşti pe ecran.
Galerie capturi de ecran realme GT2 Pro
În afară de asta avem şi multitasking prin Split Screen şi Recents, caruselul clasic. Navigarea se face prin cele 3 butoane de jos, sau gesturile swipe clasice. Dark Mode e şi el la posturi, putând fi programat la anumite ore şi aplicat în 3 variante: Negru, Gri Închis şi Gri Deschis. Always On Display e de asemenea prezent, lucru de aşteptat pentru un telefon cu ecran OLED şi vă oferă pictograme customizabile, text sau chiar mascota realme, realMeow stilizată, eventual o schiţă a chipului tău, realizată dintr-un selfie (Canvas).
În zona de funcţii experimentale realme Labs găsim 3 funcţii mari şi late: Dual Mode Audio, Sleep Capsule şi Heart Rate Measurement. Prima îţi permite să asculţi muzică şi pe căşti cu fir şi căşti wireless simultan, a doua are de-a face cu un Sleep Mode cu un DND mai agresiv şi a treia face din senzorul de amprente un mecanism de măsurare a pulsului. E la fel de precis că la o brăţară de fitness aş zice şi face citirea în 15 secunde teoretic, dar practic începi să ai rezultate în câteva secunde.
Apare şi conceptul de Quick Launch, inspirat de OxygenOS, adică poţi ţine apăsat pe cititorul de amprente până apare o serie de iconuri ale aplicaţiilor preferate, spre care vei muta degetul pentru a le deschide. În Setări găsim şi extra RAM-ul virtual, Digital Wellbeing şi Control Parental.
Printre aplicaţiile preinstalate se număra Phone Manager, care administrează resursele de sistem, My Files, Videos că player proprietar realme pentru video, dar şi Music, player proprietar pentru muzică. Avem şi games ca hub pentru gaming, care include şi o fereastră laterală ce apare în jocuri şi îţi permite să activezi moduri de performanţă, să blochezi notificări, atingeri accidentale şi să beneficiezi de feedback mai bun de la motoraşul cu vibraţii 4D.
Poţi face şi captură de gameplay, aplica efecte vocale peste captura ta de gameplay, dar ai şi afişaj pentru temperatura atinsă de telefon şi nivelul bateriei. Preinstalate mai sunt şi Facebook, Amazon, Booking.com, Linkedin, PUBG Mobile.
Disponibilitate
Prețuri actualizate