Motorola Edge 20 Lite aduce aceeaşi experienţă software ca şi Motorola Edge 20 Pro şi Motorola Edge 20. E vorba despre un Android 11 stock, cu My UX pentru personalizare şi Ready For pentru productivitate.
Video-review Motorola Edge 20 Lite, secțiunea OS, UI & UX & APPS
Primim şi un buton fizic pentru Google Assistant, iar pentru securitate avem un cititor de amprente lateral, care e destul de responsiv şi rapid. Cât despre Android, cel mai din stânga homescreen include feed-ul de ştiri, navigarea se face prin gesturi încă de la primul setup, iar porţiunea dropdown de sus include Quick Settings şi notificări.
Pentru multitasking apar Recents şi split screen. Moto nu se complică cu ferestre plutitoare sau bare laterale. My UX pe de altă parte îţi aduce opţiuni de personalizate la nivel de forme de iconuri, layout, culori de accent, font. Puteţi alege şi multe wallpaperuri, inclusiv unele interactive. Apoi avem selecţia de gesturi, inclusiv unele care activează lanterna sau capturi de ecran.
Nu uităm nici de zona de Tips pentru neofiţi în ale Androidului şi în lumea Motorola, dar şi de cele două funcţii pentru ecran: Peek Display şi Attentive Display. Una suplineşte Always On Display şi altă tine ecranul pornit câtă vreme te uiţi la el. Tot în My UX găsim şi Moto Gametime, cu funcţii de blocare a atingerilor accidentale ale ecranului în jocuri, blocare de apeluri şi notificări în jocuri, dar şi captura video şi streaming pe Twitch.
Galerie capturi de ecran Motorola Edge 20 Lite
Există şi o zonă de opţiuni audio, dar şi porţiunea Media Control. În rest Android aduce Dark Mode, notificări grupate, permisiuni îmbunătăţite şi acele Bubbles/ Chat Heads inspirate de Facebook Messenger. Nearby Share este aici pentru a face transferuri mai facile spre un alt terminal Android, iar meniul activat de butonul Power activează interacţiunea cu dispozitive din casă într-un mod mai intuitiv.
Ready For este la rândul său la posturi şi pentru a îl folosi am instalat un soft pe PC, am scanat un cod cu telefonul şi am fost gata de treabă. În cazul de față avem disponibilă o fereastră pe PC-ul propriu în care se face mirroring cu ce avem pe telefon. Poate fi mirroring 1 la 1 sau poate fi o reprezentare tip interfaţa desktop cu aplicaţiile de pe telefon, cu tot cu taskbar, meniu de aplicaţii şi ferestre redimensionabile. E recomandata conectarea telefonului la PC via cablu USB-C la USB-A.
Din ce mi-am dat seama este un Ready For mai light, fără funcţie de webcam şi fără acea conexiune via Miracast la monitoare şi TV-uri sau prin semnal video scos prin portul USB.
Avem parte şi de protecţie ThinkShield for Mobile pe partea de securitate, mulţumită celor de la Lenovo. E vorba despre tehnologie anti malware, phishing şi atacuri în reţea.
Disponibilitate
Prețuri actualizate