OnePlus 6T: OS, UI, aplicaţii cu un Oxygen OS care e perfecţiunea întruchipată

1.173 ori
<b>OnePlus 6T: OS, UI, aplicaţii cu un Oxygen OS care e perfecţiunea întruchipată</b>Am spus-o în video şi o mai scriu şi aici: Oxygen OS m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de Android. Nu că nu mi-ar fi plăcut până acum, dar eu eram cu iOS şi nu îmi place deloc EMUI, LG UI, MIUI. Tolerez Samsung Experience şi poate şi HTC Sense

Am spus-o în video şi o mai scriu şi aici: Oxygen OS m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de Android. Nu că nu mi-ar fi plăcut până acum, dar eu eram cu iOS şi nu îmi place deloc EMUI, LG UI, MIUI. Tolerez Samsung Experience şi poate un pic şi HTC Sense. Dar Oxygen OS e ceva de la care chiar Google ar trebui să înveţe.

OnePlus 6T, interfață grafică (Oxigen OS)

Reuşeşte să fie în acelaşi timp foarte simplu şi minimalist, dar şi personalizabil. Rulăm aici Android 9.0 Pie cu Oxygen OS 9.0.7 aplicat peste. Aduce un Dark Mode în tot sistemul şi posibilitatea de a alege culori accent, că noutăţi faţă de Oxygen OS-ul trecut. Nu avem un Always On Display real, dar avem un Ambient Display.

Video-review OnePlus 6T, secțiunea OS & UI & APPS

Cel mai din stânga homescreen îi este rezervat lui Shelf, un fel de agregator al celor mai utile funcţii şi aplicaţii de pe telefon. Avem aici un feed cu vremea, cele mai des folosite aplicaţii, contacte, o zonă  Memo şi un Toolbox. sunt şi widget-uri, un Dashboard şi Cards cu informaţii utile. Pentru multitasking nu avem carusel, ci un sistem de Cards că la iOS şi webOS pe vremuri.

Există şi split screen, dar are un pas în plus pentru accesare, căutând o opţiune în zona superioară a ecranului. Dacă ţinem apăsat pe ecran accesăm zona de fundaluri, widget-uri şi Home Settings, care va lăsa să umblaţi la pachete de iconuri, layout, drawer. Dacă facem swipe în jos accesăm o zonă foarte curată şi aerisita de notificări şi Quick Settings.

OnePlus 6T scanner de amprente

Setările în sine includ navigare pe bază de gesturi în loc de butoane virtuale, cu gesturi similare cu cele de pe iPhone X. Putem face swipe în sus pentru "Home" şi swipe în formă de "L" pentru multitasking. Avem şi Quick Gestures şi desenăm litere pentru a accesa aplicaţii. Cititorul de amprente este integrat în ecran şi mi s-a părut puţin mai rapid decât cel din ecranul lui Huawei Mate 20 Pro.

Totuşi e tot mai lent decât cititorul din spatele oricărui telefon flagship din 2018. Îmi place efectul cool de electron când pui degetul pe display. Evident ai tot cititorul în zona fixă, deci nu poţi să pui mâna "în orb". Deblocarea facială e foarte rapidă şi avem şi iluminare asistată care ne ajută în zonele întunecate. E în top 3 deblocări faciale pentru mine.

Există şi o zonă Utilities, cu mod de Gaming, cu funcţie DND specială, RAM şi procesor duse la maxim şi apeluri preluate prin speaker. Avem şi criptare, Quick Launch, Pocket Mode şi OnePlus Switch, plus OnePlus Laboratory, cu funcţii testate înainte de lansare. Pe lista de aplicaţii preinstalate le găsim pe cele stock, nimic deosebit, poate doar în afară de Community, unde mai aflaţi veşti de la OnePlus, vedeţi postări, întrebări şi tutoriale ale altor posesori de device.

Avem şi un File Manager aici, Weather, Youtube şi Notes, pentru luat notiţe. Oxygen OS e ceva ce recomand oricui cu dragă inimă şi îl simt de 2 ori mai fluid decât iOS şi cu un FPS mai ridicat decât orice alt custom ROM.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×