Apple iPhone XR: OS, UI, aplicaţii cu acelaşi iOS 12 consacrat

1.327 ori
<b>Apple iPhone XR: OS, UI, aplicaţii cu acelaşi iOS 12 consacrat</b>iOS 12 a făcut să renască iPhone X şi să funcţioneze mult mai bine, oferind un nou suflu şi lui iPhone 7, 8 şi altor handset-uri mai vechi. La drept vorbind nu este o actualizare uriaşă, faţă de cele 2 versiuni de dinainte. Pe iPhone XR vine preinstalat,

iOS 12 a făcut să renască iPhone X şi să funcţioneze mult mai bine, oferind un nou suflu şi lui iPhone 7, 8 şi altor handset-uri mai vechi. La drept vorbind nu este o actualizare uriaşă, faţă de cele 2 versiuni de dinainte. Pe iPhone XR vine preinstalat, ca şi pe iPhone XS Max cel testat de noi pe final de 2018 şi experienţa este fix la fel.

Interfaţa rămâne la fel, ca şi fonturile şi meniurile. În cadrul prezentării lui iOS 12 am încercat şi Face ID, care rămâne la fel de rapid şi precis la deblocare ca la iPhone XS şi XS Max. Există şi posibilitatea de a înregistra un chip de rezervă, în cazul în care vrem să lăsăm şi soţia să deblocheze telefonul. O altă noutate este Memoji, adică un Animoji personalizat după fata ta. Practic e rivalul pentru AR Emoji de la Samsung.

Video review Apple iPhone XR, secțiunea OS & UI & APPS

Acum va detecta şi faptul că ai scos limba şi veţi putea să îi schimbaţi freza, părul facial, hainele şi aspectul virtual cum doriţi. Evident respectivele pachete de emoji-uri se pot folosi în chat pentru o experienţă mai personalizată. Sunt aşa multe detalii că puteţi umbla şi la sprâncene, mărimea urechilor şi a nasului, forma feţei şi sunt multe gradaţii de nuanţe de ten. Veţi găsi toate acestea în zona Messages.

iOS 12 mai aduce şi Screen Time, care îţi arată cât timp petreci în diferite aplicaţii din iOS. E important pentru cei dependenţi de aplicaţiile de socializare şi de YouTube, pentru că nu e de glumă cu aşa ceva. Avem şi grafice, o medie săptămânală, medie zilnică şi puteţi să puneţi şi limite de timp, utile pentru copii.

Apple iPhone XR, interfata grafica iOS 12

O veste bună e ca la multitasking nu mai avem acele "X-uri" pentru a închide ferestrele de multitasking, ci putem doar să facem swipe în sus. Notificările sunt acum grupate dacă vin de la aceeaşi aplicaţie, ascunse în spatele celei mai recente. Controlul şi navigarea se fac la fel ca până acum, cu un swipe în sus cu rol de Home, swipe în formă de litera "L" pentru multitasking şi swipe în jos de la colţul drept pentru Control Center.

Acela a rămas în continuare o colecţie de ovaluri interacționabile, în special cu opţiuni legate de conectivitate. Swipe în jos din colţul din stânga oferă acces la notificări. Homescreen-ul din stânga este cel Today, pe care puneţi widget-uri, iar iOS 12 mai vine şi cu un mod Do Not Disturb îmbunătăţit, cu extra funcţii de control. Aici nu avem 3D Touch pe acest iPhone, dar avem vizualizare în landscape specială, împărţind ecranul în două în anumite aplicaţii, că Mail, Notes sau Settings.

Siri primeşte Shortcuts, adică o serie de acţiuni personalizabile cu o comandă vocală proprie. Siri Shortcuts poate acum să aibă o comandă dedicată pentru navigarea prin Maps la o anumită destinaţie, pentru apelarea unei persoane, trimiterea unui mail. Avem acum şi Measure preinstalat, o aplicaţie AR de măsurat distanţe şi suprafaţa şi apropo de AR  şi ARKit a primit un upgrade. Facetime suportă acum apeluri video cu până la 32 de persoane.

iBooks a devenit Apple Books odată cu acest release, iar Apple oferă acum şi suport pentru editare de fotografii RAW. Siri Suggestions e şi mai proactiv şi ne aminteşte că nu am răspuns la un apel, mail, SMS sau că uităm o întâlnire la care trebuie să ajungem în curând. Cât despre aplicaţiile preinstalate, ele sunt aceleaşi Wallet, App STore, Apple Music, Mail, Calendar, Weather, Stocks şi Notes.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×