Am acoperit în detaliu iOS 10 pe iPhone 7, realizând practic şi recenzia acestui OS cu ocazia testării acelui telefon, aşa că acum vom face mai degrabă o recapitulare a funcţionalităţii acestui release. Pe hârtie ni se promit sute de noutăţi, dar în realitate tot iOS 7 rămâne cel mai însemnat update de până acum.
La nivel estetic nu observăm schimbări, poate doar în zona Control Center, care include noi culori pentru toggle-uri şi două panouri, cu unul dedicat pentru control media si celalalt pentru opţiuni de conectivitate. Nu mai avem swipe pentru deblocare, ci apăsam direct pe butonul Home cu acest scop. Zona Today se află în cel mai din stânga homescreen şi include widget-urile asociate aplicaţiilor preinstalate sau third party.
Lista e complet editabilă, evident. iMessages aduce cele mai multe noutăţi totuşi, permiţând includerea de numeroase artificii în timpul convorbirilor, atât la propriu, cât şi la figurat. Putem scrie cu cerneală invizibilă, să avem lasere şi baloane în fundal, să scriem mai mare sau mai mic, să aplicăm desene şi inimi care bat peste fotografii şi video-uri, să desenăm în fereastra de chat, să folosim stickere şi avem chiar un magazin de aplicaţii, stickere şi jocuri pentru iMessage, unul dedicat.
Cuvintele se pot transforma în emoji-uri şi putem partaja şi ce melodie ascultăm în Apple Music. Aplicaţia Photos a primit secţiunea Memories, care funcţionează ca HTC Zoe, realizând un colaj din fotografiile şi clipurile voastre dintr-o anumită zi, săptămână, lună sau an. Siri a fost deschis dezvoltatorilor şi acum va permite să trimiteţi bani prin comandă vocală sau să chemaţi un Uber.
iPhone 7 Plus păstrează suportul pentru 3D Touch şi zona de notificări dropdown a rămas aşa cum o ştiam de pe precedentele modele iPhone, în vreme ce Apple Maps a primit Proactive Suggestions (sugestii de puncte de reper şi locuri de vizitat în zonă, plus restaurante), dar şi posibilitatea de a afişa unde v-aţi lăsat maşina. Primim şi o aplicaţie Home care se ocupă cu soluţiile smart home, iar butonul Home este acum doar touch şi nu mai e mecanic.
Puteţi regla cu 3 setări tăria feedbackului oferit de motoraşul intern asociat acestui buton. Iniţial nu m-am putut obişnui cu acest buton în locul celui mecanic, dar odată cu trecerea timpului aş putea vedea aşa ceva petrecându-se. Apropo, senzorul Touch ID este rapid şi scannerul de amprente e foarte precis. Odată cu iOS 10 puteţi şterge şi din aplicaţiile preinstalate sau măcar să le ascundeţi.
Multitasking-ul e în continuare pe bază de thumbnail-uri mari scrollabile orizontal. Aplicaţia Photos a împrumutat opţiunile de editare foto din Markup care era asociat aplicaţiei Mail până anul trecut. Am numărat 32 de aplicaţii preinstalate, nici foarte multe, dar nici chiar puţine. În continuare zona de Setări e haotic organizată, deci ar putea avea nevoie de ceva lucru la acest capitol pe iOS 11.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- Orange.roaflă prețul
- eMAG.roaflă prețul
- Cel.roaflă prețul
- evoMAG.roaflă prețul
- Marketonline.roaflă prețul
- Accesorii: Huse iPhone 7 Plusaflă prețul
- Accesorii: Folii iPhone 7 Plusaflă prețul
- Compari.roaflă prețul