Ce pot să zic că îi reproşez telefonului este interfaţa blocată în trecut. Fiind în epoca lui Android 12, în prag de lansare a lui Android 13, consider că se impunea ceva nu neapărat mai ergonomic (ca la capitolul ăsta stă bine), ci mai modern, mai plăcut ochiului. Se simte moştenirea Huawei, moştenirea Emotion UI şi e vreme de ceva mai clar diferenţiat. Da, navigăm cu gesturi precise swipe, avem Dark Mode şi opţiuni de personalizare a interfeţei în acest Magic UI 6.0.
Video-review Honor Magic 4 Pro, secțiunea OS, UI & UX & APPS
Iconografia, zona Quick Settings şi notificările ne sunt familiare de la EMUI. Pentru securitate avem o deblocare facială în care chiar avem încredere, pentru că beneficiem de un senzor Time of Flight 3D pentru detecţia feței. Există şi cititorul de amprente ultrasonic, decent că viteza, dar parcă nu precum cele optice. Plusurile sale sunt că funcţionează cu degete murdare sau ude, dar şi în medii foarte iluminate.
Mai avem şi ferestre plutitoare pentru multitasking, homescreen pentru ştiri, iar widgeturile se împart în două: cele clasice şi Cards, care sunt mai mari şi mai arătoase, ba chiar aş zice că ele nu mai seamănă aşa mult cu ce oferă Huawei. Există şi Always On Display aici, cu ceasuri arătoase şi personalizare a lockscreen-ului, dar şi Privacy Dashboard şi opţiunea de a folosi un app drawer. Resursele se pot optimiza cu o aplicaţie dedicată şi mai putem adăuga şi RAM virtual.
Galerie capturi de ecran Honor Magic 4 Pro
Personalizarea se face la nivel de teme, stiluri Always On Display, iconuri, layout, fonturi. În culise lucrează ceva numit de Honor OS Turbo X, care tot face defragmentare pentru a face telefonul să funcţioneze ca în prima zi şi după multă vreme. Exista şi aplicaţii închise în fundal cu acest scop. Zona Quick Settings include proiecţie wireless a ecranului, captrua video de ecran, Nearby Share, dar şi Honor Share.
Avem şi Digital Wellbeing şi control Parental, dar şi funcţii de accesibilitate că AI PRivacy Call, Smart Cover, Smart Sensing şi Mulţi Window, dar şi blocare atingerilor accidentale şi mod de utilizare cu o mână. Avem şi o aplicaţie de luat notiţe, o tastatură bine spaţiata şi evident servicii Google şi Play Store, lucru binevenit după desprinderea HONOR de Huawei. Avem şi File Manager şi o aplicaţie Smart Remote cu care controlezi TV şi alte dispozitive prin infraroşu.
Mă mir că nu a plusat şi HONOR cu ceva funcţii de gaming cum fac realme, OPPO, Motorola, Xiaomi, Samsung.
Disponibilitate
Prețuri actualizate