HONOR 200 a fost Maestrul Portretelor în concediul meu de la Sibiu; Cum ajungi de la “Poker Face” la expresiv

3.621 ori
<b>HONOR 200 a fost Maestrul Portretelor în concediul meu de la Sibiu; Cum ajungi de la “Poker Face” la expresiv</b>Când vizitez un oraş nou mă duc de obicei glonţ la obiectivele clasice, iar când am fost la Paris prin iunie eram chitit să văd inelele olimpice pe Arcul de Triumf. Am mai vrut să văd ceva şi anume Studio Harcourt, un studio foto cu tradiţie de 100

Când vizitez un oraş nou mă duc de obicei glonţ la obiectivele clasice, iar când am fost la Paris prin iunie eram chitit să văd inelele olimpice pe Arcul de Triumf. Am mai vrut să văd ceva şi anume Studio Harcourt, un studio foto cu tradiţie de 100 de ani, cu care colaborează brandul HONOR acum. La Harcourt şi-au făcut portrete iconice Zinedine Zidane, Roger Federer, regina Iordaniei, Dali şi mulţi alţii.

Secretul lor stă în iluminarea cu becuri Tungsten de 500W, iar anii de experienţa au fost acum adaptaţi pentru integrarea pe un telefon, în cazul seriei HONOR 200. Pe HONOR 200 Pro l-am pus la treabă în Paris, iar pe HONOR 200 în Sibiu, acolo unde m-am aflat pentru un scurt concediu şi Festivalul Artmania 2024. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Partea tehnică

HONOR 200

În spate se află o cameră principală de 50 de megapixeli, cu deschidere F/2.0, PDAF şi stabilizare optică. Alături de o cameră de 50 de megapxieli telephoto, cu deschidere F/2.4, PDAF şi stabilizare optică, dar şi cu zoom optic 2.5X. Apare şi o a treia cameră, cea ultrawide, cu deschidere F/2.2, unghi de 112 grade şi autofocalizare. Avem parte şi de blitz LED dual tone , filmare 4K la 60 FPS. 

Honor 200

Fotografiile se pot seta cu profiluri de culoare Vibrant, Natural, Authentic. Şi am ajuns şi la selling point: în zona Portrait dăm peste opţiunea Harcourt. Acolo avem stilul Classic, adică alb-negru, Colour şi Vibrant. Practic replică stilul unic Harcourt de a realiza portrete. Înfiinţat în 1934, Studio Harcourt din Paris taxa cu 1900 de euro o sesiune de portrete în 2010. Înseamnă 2 ore, şampanie, experţi în machiaj şi foto.

Ei au realizat portrete reginei Iordaniei, lui Roger Federer, Edith Piaf, Jean Dujardin şi mulţi alţii. Au un stil special, folosesc iluminare cu reflectoare Tungsten de 500W pentru fiecare parte a feţei. Totul replicat acum de HONOR pe bază de AI, care analizează lumini şi umbre. Rezultatul este o serie de portrete foarte expresive, artistice, care par să facă din omul de rând o.... vedetă de copertă de revistă. Accentuează în special umbrele şi trăsăturile unice ale feţei. Karl Lagerfeld şi Dali au ales acest studio foto de-a lungul anilor. 

HONOR 200

HONOR foloseşte AI Portrait Engine, care amplifică luminile şi umbrele folosindu-se de 6 parametri legaţi de aceste aspecte. Se produce apoi optimizarea cadrelor folosind milioane de dataset-uri pentru a crea o captură în stilul celor ale studioului parizian. AI-ul identifica tonalitatea pielii subiectului şi compoziţia scenei. 

Folosind un algoritm de captură Stereo pentru Bokeh se amplifica semnificativ caracteristicile faciale şi dispare acel efect fals de blur. Nu mai e nevoie de post producţie, totul se întâmplă pe telefon. Retuşarea tonalităţii şi texturii pielii se întâmplă în faţa ochilor tăi imediat după captură. Avem şi o procesare de umbre şi vignetare în stil trademark Harcourt. 

Partea practică

HONOR 200

Prima fotografie Portret Harcourt mi-a fost realizată în tren, în drum spre Sibiu. Extrem de obosit, proaspăt coborât din avionul de la Iaşi, captura mi-a scos cearcănele şi a adăugat un luciu aparte ochilor. A creat şi o umbră misterioasă în dreapta mea, pe culoarul trenului, pentru efect.

Honor 200

Ajuns în fața Bisericii Sfânta Maria din Piaţa Mare a Sibiului am început să fac o serie de fotografii spectaculoase cu floarea soarelui în faţa turnului cu ceas al bisericii. Am devenit apoi şi eu subiectul unor fotografii, încercând şi modurile Colour şi Vibrant. Primul a creat un blur discret pentru catedrală și m-a scos pe mine în nuanţe reale, în vreme ce Vibrant s-a dus puţin pe sepia şi vintage, ca şi cum mă uitam la o poză de mai demult.

Pe zoom 2X se văd accentele feței, expresiile, gropiţele din jurul nasului, liniile dinspre bărbie. A urmat şi o serie de grimase în alb-negru, neştiind ce postură să adopt în faţa camerei, pe fond de timiditate, oboseală şi "hai să plecăm de aici că e foarte cald". Aceste cadre monocrome devin aproape picturi, fiecare muşchi facial e scos în relief pentru a indica exact ce simţeam aici. Spre final aş zice că mă simţeam... "ghiduş"?

Honor 200

Am încercat talentele camerei Portret şi pe o pisică de la restaurantul La Cuptor, ai cărei ochi erau extrem de expresivi şi exprimau un "lasă-mă în pace dacă nu îmi dai mâncare cât se poate de răspicat". De preparatele culinare de acolo nici nu mai vorbesc, aveam la mine un Samsung Galaxy Z Flip6 şi un iPhone 15 Pro şi acest HONOR le bate pe amândouă la colorit şi detalii şi focalizare.

Lava cake-ul cu pesto de măceşe sau îngheţata de vânătă coaptă sunt senzaţie!

Honor 200

O vizită la Muzeul Locomotivelor tot din Sibiu m-a prezentat cu alt chip. Barba a crescut, nopţile nedormite de la Festival se văd, trecuseră deja 4 zile. Aici avem o delimitare mai clară faţă de fundal, un subiect mai bine conturat şi vă invit să urmăriţi detaliile la nivel de gene, sprâncene, păr. Fiind spre apus, vedem şi o lumină diafană care acoperă cu mister locomotiva din spate şi îmi dă şi un soi de nimb.

Licărul din ochi e ceva ce nu am văzut la alte telefoane de genul. Am încercat şi o mutră mai serioasă, în cadrele alb-negru, iar aici fiecare striaţie a buzelor deshidratate e perfect conturată. 

În prima poză, cea cu zoom se văd şi nişte semne de bună purtare, din copilărie, precum cel de pe obraz şi frunte. Tribut plătit unui copil nărăvaş de 3 ani care a spart o oglindă pe hol cu capul. În alte selfie-uri cu alte telefoane nu se văd aşa accentuat aceste urme ale istoriei pe faţă. 

Concluzii

HONOR 200 mi-a servit ca unealtă de "înainte şi după", pentru a vedea omul la început de concediu şi după concediu. Şi pentru a crea amintiri turistice, culinare, de divertisment la concert. Am şi filmat la acele concerte, am pozat catedrale şi totul a ieşit excelent. Dar vedeta rămâne Portretul Harcourt, care ştie să pună în evidenţă umbrele şi luminile pentru a te face mai expresiv. 

Honor 200

Eu, ca şi Keanu Reeves sunt la bază o persoană destul de "poker face", cu un chip ce nu exprima trăirile interioare. O spune omul care a fost întrebat la 100 de lansări de telefoane "ce ai, eşti supărat?". "Nu, asta e fața mea". Cumva Harcourt scoate totuşi emoţia la iveală pe chip. Şi HONOR 200 este excelent pentru a îţi face paleta de fotografii umane mai... umane. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×