Apple iPhone 15 Pro adoptă un procesor Apple A17 Pro, primul CPU de 3 nanometri de pe piaţa smartphone. Este un chipset hexa core, cu GPU 6 core cu ray tracing. Are 19 miliarde de tranzistori şi un ISP (partea care se ocupă cu procesarea foto) şi NPU (partea care se ocupă cu sarcini AI) mai performante.
Video-review Apple iPhone 15 Pro, secțiunea Benchmarks
Primeşte 8 GB RAM, acolo unde iPhone 14 Pro avea 6 GB, iar stocarea este de tip NVMe şi vine în variante de 128 GB, 256 GB, 512 GB sau chiar 1 TB. Cât despre performanţă, vă pot spune că telefonul rulează orice aplicaţie şi joc fără probleme, că îţi permite să te joci cu fişiere uriaşe, de mulţi GB, să editezi video şi foto din mers, chiar şi ProRes.
Cu o condiţie: se va încinge serios. Şi nu în spate sau în zona ecranului, ci fix pe rama din titaniu pe care o ţii în mână. Am păţit asta după încărcare, după câteva minute de filmare şi sute de poze, după jocuri. Şi nu e "doar încins", uneori nu mai poţi ţine telefonul în mână. Se ajunge şi la 50 de grade Celsius.
Cât despre benchmarkuri, în AnTuTu 10 ne-am clasat pe locul 2, depăşiţi doar de ASUS ZenFone 10 şi nu cu mult, ci cu 10.000 de puncte. În GeekBench 6 ocupăm locul întâi în sub testul single core şi tot locul întâi în cel Multi Core, cu un ecart impresionant de 1300 de puncte faţă de locul 2, Xiaomi 13 Ultra.
În 3DMark Wild Life Unlimited am fost cu 400 de puncte peste iPhone 14 Pro şi am ocupat locul 9. E bizar, văd că scorul e mult sub iPhone 13 Pro şi Nothing Phone (2), nu ştiu cât de relevant e testul.
În BaseMark Web mai bifam un loc întâi, iar pe 2 şi 3 sunt iPhone-uri. În concluzie, performant, foarte performant, dar deloc bine răcit. Aparent vine o actualizare să rezolve asta.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 Amazon DEaflă prețul
- 🛒 Flancoaflă prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (3% discount folosind cod QUICK202)află prețul
- 🛒 PC Garageaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul