Allview X3 Soul integrează o cameră principală de 13 megapixeli, cu blitz LED şi Phase Detection Autofocus, dar şi deschidere F/2.0. Camera focalizează în 0.1 secunde, cel puţin aşa ni se promite pe hârtie. Senzorul camerei principale este un Samsung S5K3M2, acelaşi de pe OnePlus X şi Xiaomi Mi 4c. Pentru selfie avem o cameră de 5 MP.
Aplicaţia camera porneşte rapid, dar focalizarea nu e prea iute, din păcate. Zoomul e fluid şi merge până la 4X, iar fotografierea se rezolvă repede. Interfaţa e cea tipică pentru Allview, iar printre funcţiile de captură se număra Super Photo, G F, Pic Note, Magic Focus, Panorama, HDR sau Pro. Modul Pro aduce setări speciale pentru expunere, ISO, balans de alb sau focalizare, dar şi shutter (1/8 secunde până la 14 secunde).
Captura video e realizată maxim la rezoluţie Full HD și 25 FPS. În ce priveşte galeria foto realizată cu acest smartphone, fotografiile au fost făcute într-o zi însorită de martie. Culorile arată excelent şi claritatea e foarte bună. Cheia capturii a fost răbdarea să aşteptăm focalizarea potrivită. Selfie-urile arată OK, parcă puţin prea albe pentru gustul meu.
La capturile landscape, atunci când am dat zoom in s-au cam pierdut din detalii. Claritatea a fost în mare OK, iar Panorama a avut o rezoluţie modestă, de doar 4656 x 1168 pixeli. Am apreciat focalizarea pe acea ghindă metalică şi alternarea de focalizare cu fundal/prim plan prin Magic Focus. Super Photo a dus rezoluţie fot la 9312 x 6976 prin interpolare, dar rezultatul avea un feeling artificial.
Prim planurile au arătat excelent şi florile capturate (mai ales acea lalea albă) au avut o textură bună. Expunerea a fost şi ea de calitate, iar HDR-ul a fost OK. E drept că am avut şi câteva cadre suprasaturate şi un verde foarte strident când am fotografiat gazonul. Pe timp de noapte, am avut parte de o calitate rezonabilă.
În condiţii low light şi fără blitz fotografiile au ieşit puţin blurate. Cu blitzul pornit au arătat bine totuşi şi culorile au fost realiste. Aş spune că la acest capitol telefonul e în grafic, deşi dacă ne luăm stricat după preţ am văzut că LG Nexus 5X face minuni în low light. Trăgând linie, la captura foto, Allview X3 Soul depăşeşte un Galaxy S4, HTC Desire 820 şi e cam la nivel de P8 Energy, dar cu expunere mai bună. La urma urmei cele două au acelaşi senzor foto...
Pe partea de video, am filmat în Full HD la 30 FPS, în format MP4 şi bitrate de 14 Mbps. Din păcate captura video a fost neclară, tremurată şi cu expunere slabă. Microfonul şi-a făcut treaba bine, iar culorile au arătat bine. Se pierde foarte mult din calitate la zoom, iar la distanţă totul e neclar. Pe timp de noapte captura video e neglijabilă, cu 15-16 FPS şi 9 Mbps doar.
În mare captura video da senzaţia de HD şi nu Full HD şi pot să zic sigur că al meu iPhone 5 filmează mai bine.
Disponibilitate
Prețuri actualizate