Primele impresii despre consola Nintendo Switch şi potenţialul său de a înlocui tablete sau telefoane (Video)

1.066 ori
<b>Primele impresii despre consola Nintendo Switch şi potenţialul său de a înlocui tablete sau telefoane (Video)</b>Nintendo Switch, probabil cel mai aşteptat gaming device al anului a debutat pe 3 martie şi a primit şi un eveniment local. Consola a fost lansată la Media Galaxy Orhideea în Bucureşti şi am fost la lansare pentru a vedea la faţa locului dacă acest...

Nintendo Switch, probabil cel mai aşteptat gaming device al anului a debutat pe 3 martie şi a primit şi un eveniment local. Consola a fost lansată la Media Galaxy Orhideea în Bucureşti şi am fost la lansare pentru a vedea la faţa locului dacă acest terminal inedit merită hype-ul strâns până acum sau nu. Vă reamintesc că Switch este un soi de hibrid între consolă de sufragerie şi tabletă.

La bază se află un soi de phablet cu ecran de 6.2 inch, căruia i se ataşează lateral două Joy Cons, practic jumătăţi de controller cu butoane de acţiune şi stick-uri analogice. Produsul costă 1.479 lei pe eMAG şi reţineţi că nu vine cu nici un demo sau joc la pachet, deci automat mai daţi bani şi pe jocuri. La lansare am văzut în acţiune Zelda Breath of the Wild, dar şi 1-2 Switch, o colecţie de mini game-uri tipice pentru un Wii aş zice.

Zelda Breath of the Wild

Prima impresie despre Switch? Ceva mai gros decât mă aşteptam şi total inestetic fără Joy Cons ataşate. Apropo de ataşare, mă aşteptam la un gest intuitiv, ceva gen Moto Z, dar nu e chiar aşa. Trebuie să ai grijă să şi apeşi pe un buton şi să şi glisezi Joy Con-ul pe nişte şine metalice pentru a ataşa/detaşa accesoriul. Veţi putea şi cuplă Joy Con-urile pe un schelet din plastic cu rol de joystick, dar există şi un joystick în stil clasic Nintendo de vânzare separat.

Consola oferă şi gameplay multiplayer local, astfel că fiecare gamer pune mâna pe un Joy Con şi începe "lupta". Trebuie să recunosc că m-am amuzat văzând cum sunt jucate mini game-urile din 1-2 Switch. Cei doi gameri puteau mulge o vacă în mod competitiv, să tragă cu arma precum cowboy la duel (cine trage primul câştiga), să se lupte cu săbiile, să facă yoga şi să joace ping-pong.

Nintendo Switch

E foarte bizar că la multe jocuri de acest gen trebuie să fii mai degrabă cu ochii pe mână sau ochii adversarului, decât pe ecran sau joystick. Apropo de joystick, am avut senzaţia că Joy-Con-urile au butoane cam prea mici pentru a fi comode, iar joystick-ul e îngust (cel format din cele două accesorii).

Cât despre Zelda, el are o grafică mai degrabă de PlayStation 2, deşi felul în care e randat Link, focul sau cerul arată excelent, dar când treci prin vegetaţie se văd pixelii plantelor. Ca de obicei pentru Nintendo, ei pun accentul mai mult pe atmosferă şi divertisment, decât pe grafică. Am apreciat felul în care arata Zelda pe ecranul HD de 6.2 inch şi difuzoarele stereo ale consolei au făcut şi ele o treabă bună.

Nintendo Switch

Recunosc că deşi m-am plâns de grosime, greutatea consolei şi joystick-ului e mult mai scăzută decât mă aşteptam. Şi spaţierea acestui terminal, care pare lung la prima vedere e excelentă. Vei ajunge cu mâinile la fix la butoane şi vei cuprinde consola perfect cu ambele mâini. Dar din nou, butoanele sunt cam mici, cel puţin faţă de ce vedem la Xbox, PlayStation sau chiar Nvidia Shield.

Switch are la interior 4 GB RAM, procesor Nvidia Tegra X1, 32 GB stocare, slot microSD şi foloseşte un format special în stil card SD pentru jocuri, introduse într-un slot special. Reţineţi şi că ecranul e touch, are luminozitate bună din ce am văzut şi la capitolul lipsuri punem următoarele lucruri: web browser, streaming video, multiplayer online (cel puţin la prima vedere) şi o cameră, mai ales având în vedere popularitatea AR şi VR.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

Există şi un magazin de aplicaţii şi jocuri, dar nu am avut acces la el în prima fază. Până acum am vorbit despre portabilitate, dar dacă luăm consolă şi o punem în docul sau conectat la TV, avem parte de grafică Full HD şi tranziţia între modurile de gaming se face fără lag şi fără vreun delay. Zelda trece imediat de la gameplay pe ecran de 6.2 inch la gameplay pe un panou 55 inch fără probleme.

Nintendo Switch

Divertismentul e cu siguranţă confirmat aici şi chiar dacă nu sunt cel mai mare fan al designului consolei, văd un potenţial destul de bun pentru ea. Cât despre butoanele cele mici, rămâne de văzut dacă ne vom obişnui noi cu ele de-a lungul timpului sau vom învăţa să cumpărăm alt joystick şi să trăim cu asta. După cum am spus şi la finalul materialului video hands on, dacă aş avea de ales între un Nintendo Switch şi un iPad Air 2, aş merge parcă totuşi pe varianta 2, de dragul cantităţii mai mari de funcţii. Puteți cumpăra Nintendo Switch de aici.

Prezentare Nintendo Switch

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×