Recomandări Mobilissimo de Crăciun #3: produse AIOT Xiaomi pe care le-am testat şi le recomandăm (aspiratoare robot, purificatoare)

2.665 ori
<b>Recomandări Mobilissimo de Crăciun #3: produse AIOT Xiaomi pe care le-am testat şi le recomandăm (aspiratoare robot, purificatoare)</b>Am început săptămâna trecută o serie de articole cu recomandări de Crăciun, cu o serie de smartphone-uri Xiaomi pe care le-am testat. Acum revenim cu episodul 3, de această dată menit pentru a vă face casa mai inteligentă, mai curată

Am început săptămâna trecută o serie de articole cu recomandări de Crăciun, cu o serie de smartphone-uri Xiaomi pe care le-am testat. Acum revenim cu episodul 3, de această dată menit pentru a vă face casa mai inteligentă, mai curată şi mai bine ventilata şi igienizată… plus extra fitness pentru obiceiurile zilnice. Aţi ghicit, e vorba despre produse Xiaomi AIOT, de la purificatoare de aer la aspiratoare sau Mi Band-uri. Şi nu vorbim din auzite! Chiar le-am testat şi aflaţi ce le face speciale mai jos, mai ales acolo unde avem şi oferte şi preţuri reduse în această perioadă.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Lansat la început de an, aspiratorul robot Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro are dublu rol, de aspirare şi spălare simultană. Are putere de aspirare de 3000 de Pa şi acest micuţ se orientează bine în apartament, având funcţie de mapare a mai multor etaje şi sistem de navigaţie LDS. Pentru că m-am jucat cu un astfel de aspirator câteva zile, pot spune că este bun pentru locuinţele cu spaţiu între 50 şi 100 de metri pătraţi.

E bun pentru cei cu trafic mare în casă, cu multe seturi de cizmuliţe care tot intră şi ies din casă, o familie de 3-4 persoane să zicem. Se orientează folosind senzori de proximitate şi coliziune, în vreme ce sus se găseşte domul LIDAR (zis şi senzor LDS de către Xiaomi). Tehnologia asta se găseşte şi pe maşinile Tesla şi pe iPhone-uri. Partea bună e că funcționează și pe întuneric, deci robotul îşi poate face treaba şi în întunecatele zile de decembrie. 

Se controlează de pe smartphone, după ce roboţelul a cartografiat apartamentul tău. E capabil să îşi dea seama şi că are de curăţat etaje. Din aplicaţie vei putea vedea cum evoluează curăţarea. Poate realiza şi curăţare uscată şi umedă, aspirare şi dat cu mopul şi are zero probleme cu covoare groase, praguri, mănunchiuri de cabluri sau chiar suporturi de veioze înalte. Oferă cam 2 ore, poate chiar 2 ore şi jumătate de curăţare cu o încărcare completă. Costă 1249 lei

Pentru cine vrea o versiune mai light avem Mi Robot Vacuum-Mop 2, care pierde senzorii LIDAR şi are doar 8.1 cm grosime, putând să se strecoare sub mobila. Are spălare cu presiune şi perii laterale hexagonale, foarte eficiente pentru colţuri şi pereţi. Se orientează cu senzori VSLAM şi costă 999 lei

Mai există şi varianta Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite, pentru cine vrea să cheltuiască suma minimă (729 lei) şi să obţină spălare şi aspirare simutana. Poate urca obstacole de 20 mm, se poate controla de pe smartphone, are rol de aspirator, mătură şi mop şi se poate seta pe mod silenţios. Se orientează cu giroscop şi camera. 

Xiaomi Air Purifier 4 Pro

Eu locuiesc la marginea Bucureştiului, lângă vreo 3-4 fabrici de medicamente şi foarte aproape de Glina şi Dobroeşti, unde se ard gunoaie pe bandă rulantă. Un purificator de aer e ceva musai de avut în locuinţă, mai ales pentru serile în care aerul e împânzit de particule poluante şi mirosuri pestilenţiale. Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro aş zice că e un soi de flagship din tot ce a lansat Xiaomi în 2022 pe partea de purificare a aerului.

Are setări simple şi practice, afişează temperatura şi umiditatea şi se poate configura din aplicaţie pentru a porni singur când detectează un anumit nivel de particule. Funcţia de curăţare a aerului cu ioni negativi face aerul din casă aşa pur, că zici că eşti la munte. Poate acoperi un spaţiu de până la 60 de metri pătraţi, suficient pentru un apartament de 2 camere, poate chiar 3 camere, dacă nu sunt foarte mari.

Are filtru HEPA şi mi se pare destul de silenţios. Bine, eu nu am o problemă cu asta, chiar caut nişte "white noise", să dorm mai bine pe el. În mod Sleep atinge vreo 15 decibeli, iar în general pe la un 30, maxim 40 decibeli. După o oră de rulare a înlăturat 96% din particulele de aer din sufragerie. A trecut de la un index PM 2.5 de 100 la un 12. Xiaomi chiar a fost generoasă cu filtrele aici: HEPA, pre-filtru, carbon şi ioni negativi. Poate capta particule de 0.3 microni. Protecţia pentru copii este o idee bună şi mă refer la blocare touchscreen pentru cei mici. 

Dacă vi se pare prea mare, înalt şi greu de mutat prin casă modelul Pro, îl aveţi pe Smart Air Purifier 4, cu filtru Hepa, preţ mai redus şi cu promisiunea de purificare a aerului dintr-o cameră de 20 de metri pătraţi în 10 minute. Foloseşte cărbune activat de înaltă calitate şi vă scapă şi de mirosurile neplăcute, util dacă găteşti mult şi ai animale de companie. 

Există şi varianta Xiaomi Air Purifier 4 Lite, pentru garsoniere sau camere mai mici. El e cel mai silenţios şi e gândit să vă scape de părul animale de companie, praf, tutun, polen, fum. Bun pentru alergici, cei sensibili la păr de animale, ambrozie. Toate cele 3 modele suportă şi comandă vocală. 

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Cred că am mai scris în câteva articole faptul că anul trecut de Crăciun le-am oferit cadou părinţilor mei câte un Mi Band 6. După pandemie am devenit îngrijorat cu privire la saturaţia lor de oxigen şi mai ales despre monitorizarea respiraţiei în timpul somnului. În 2022 a apărut Xiaomi Smart Band 7 Pro, pe care l-am testat în această toamnă. El e deja altceva, nu mai e brăţară de fitness, e de-a dreptul ceas de fitness. Pare gândit să se bată concurența, având ecran AMOLED de 1.64 inch, foarte luminos şi vine cu certificare 5 ATM, deci poţi face scuba diving cu el.

Are şi Always On Display şi GNSS dual band. Această din urmă funcţie poate salva vieţi, astfel că dacă eşti într-o drumeţie te va ghida înapoi pe ruta pe care ai venit, dacă te rătăceşti. Oferă lejer peste 10 zile de autonomie şi îţi permite să schimbi look-ul sau cu peste 150 de watch face-uri. Pe lângă cele 110 moduri sport ai şi cursuri de alergare, cu ghid, în cazul în care te pregăteşti de maraton.

Monitorizarea pulsului 24 din 24 e utilă dacă te ştii cu probleme cardiace, iar tracking-ul de SpO2 se face şi el continuu. Monitorizează somnul şi stresul şi totul e sincronizat pe telefonul tău. Faţă de precedentele Band-uri, acesta aduce o lăţime crescută a ecranului, deci poţi citi mai clar notificările. Conexiunea la GPS e foarte precisă şi rapidă, nu mai am probleme cu calibrarea ca la alte brăţări. Şi acest model şi cel de mai jos sunt gata să afișeze alerte pentru saturație de oxigen prea redusă, probleme cu ritmul cardiac şi alerte anti sedentarism. 

Există şi varianta Xiaomi Smart Band 7, dacă vreţi 80% din aceste funcţii, într-un corp mai compact, dar fără funcţia GNSS. Este evident mai ieftin şi aduce ca plus faţă de predecesor Always On Display, autonomie de până la 14 zile şi un design blând şi cu pielea sensibilă, chiar şi când transpiri la sport. Şi el poate monitoriza continuu SpO2 şi un număr uriaş de activităţi sport disponibile: 120 faţă de 30 de pe predecesor. 

Îţi poţi analiza somnul pe ambele Band-uri împărţit pe stagii, somn uşor, somn adânc, REM, plus sfaturi pentru odihnă completă.  

Ofertel magazinului oficial Xiaomi Mi Home pot fi accesate de aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×