Nu în fiecare zi primeşti o invitaţie acasă sub forma unei... cagule. Orange România ne-a trimis aşa ceva cu câteva zile în urmă şi nu, nu era pentru spart bănci, ci pentru a ne da cu o maşină de rally WRC. Ideea era de a simţi ce simt piloţii şi copiloţii din competiţiile WRC, care sunt disponibile exclusiv în grila Orange Sport. Cum a fost totul aflaţi mai jos, alături de impresii şi detalii despre ce a pregătit Orange.
Cum a fost experienţa?
Am fost la Academia Titi Aur din Crevedia, la 30 kilometri de Bucureşti pentru a experimenta senzaţia de a fi copilot într-o maşină WRC. Era o Skoda care cu toată prepararea necesară ajungea la 300.000 de euro. La volan a fost Alex Flip, campion national 2WD, care m-a dat două ture pe circuitul de la Academie.
A fost o experienţă intensă, am avut şi două sărituri de 7 metri, în condiţiile în care în WRC se sare şi 50-60 metri distanţă. Vibraţiile sunt intense, ai casca fixată pe scaun cu un mecanism special (un soi de inel metalic/schelet vertical în forma literei T) şi centura se prinde între picioare. În postura de copilot trebuie să dai indicaţii pilotului despre ceea ce urmează în faţă şi cum să abordeze viraje, sărituri sau altele de gen.
Am avut cagula şi casca şi mi s-a recomandat să mă încordez înainte de săritură. Nu de alta, dar pilotul a făcut o hernice cervicală când a uitat să se încordeze la o săritură de 30 de metri. Nu a fost cazul aici. G-urile te lipesc de scaun, maşina vibrează şi vibrează, motorul e nervos şi da, au fost şi multe drifturi şi pietriş şi praf aruncate în aer.
Intens, dar mai puţin înspăimântător decât mă aşteptam şi la final mai doream o tură. Adrenalina provoacă dependenţă. Am rulat pe pista de macadam apropo şi am avut senzaţia de 3-4 ori că ne vom lovi de parapeţi sau cauciucuri, dar a fost doar o senzaţie. Pilotul Alex Filip a virat la timp şi a avut reflexe fantastice.
Orange Sport România şi WRC
Am înţeles ce simte un copilot din WRC şi asta a vrut Orange să ne arate. Nu de alta, dar Orange Sport transmite competiţiile World Rally Championship (WRC) şi asta în exclusivitate. După turul cu Alex Filip ne-am odihnit şi ne-am uitat la etapa Super Specială din WRC din Estonia. Am făcut şi predicţii cu privire la cine va câştiga şi deşi am fost tentat să mizez pe un estonian, am ales un finlandez, pe Kalle Rovanpera.
Băiatul ăsta de 22 de ani e o senzaţie. A semnat cu Skoda Motorsport în 2018 şi a condus o Fabia R5 în WRC2. E cel mai tânăr câştigător de curse WRC şi acum e la echipa Toyota Gazoo Racing WRT. El este campionul mondial actual WRC.
Ei bine estonianul Ott Tanak l-a învins la el acasă, cu aproximativ 6-7 sutimi. Personal nu ştiam că Skoda e o forţă aşa mare în WRC şi văd au rămas doar Skoda, Ford şi Toyota în concurs. Mă întreb ce e cu Renault, Peugeot, Citroen, Nissan? S-au schimbat lucrurile de pe vremea când mă uitam eu la rally-uri şi Sebastian Loeb era Dumnezeu, câştigând campionatul mondial de 9 ori la rând.
Era să uit, am avut companie selectă, pe Cătălin Oprișan mereu cu anecdote şi glume, pe Dan Cadar cu experienţă în ale zonei auto şi tech, Mircea Meşter cu experienţă în curse şi tenis, Vlad Petreanu, Cosmin Tudoran, Andreea Balaban şi Darius Pană de la Gadget.ro.
A fost o cursă contra timp în Estonia, fiecare pilot rula pe rând tururile sale şi încerca să scoată cel mai bun timp. Pentru a evita "tăierea" virajelor, cei din Estonia au pus bolovani din loc în loc, care au şi fost loviţi de câţiva piloţi.
Ce mai transmite Orange Sport
Tot Orange Sport mai transmite şi alte competiţii importante, în exclusivitate, precum European Rally Championship (ERC), NBA şi Turneul Celor Şase Naţiuni. Pe Orange Sport poţi urmări UEFA Champions League, campionatul naţional Superliga, dar şi Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1.
Este şi handbal (EHF Champions League, European Cup feminin şi masculin), dar şi Marele Circ, adică Formula 1, care ne face weekend-urile mai palpitante.
Cum ai acces la Orange Sport?
Orange este reţeaua numărul 1 de fibră şi mobil 5G+, conform certificărilor Ookla şi măsurătorilor ANCOM, iar canalele sale Orange Sport sunt disponibile împreună cu pachetele Orange Love pentru TV şi Internet. Aflaţi că în anumite localităţi clienţii de voce mobilă Orange pot beneficia de oferte locale cu preţuri promoţionale (fibra + TV Premium care include acces la toate canalele Orange Sport la 26 de lei pe lună spre exemplu).
Da, doar 26 lei şi ai toate competiţiile preferate. Cine are abonament Orange de voce mobilă primeşte şi bonusuri de vechime/fidelitate apropo, cu 5, 10 sau 15 euro pe an de vechime. Ei pot activa un pachet nou de servicii cu fibră şi TV prin cablu, beneficiind de un bonus de vechime de până la 300 de euro, folosiţi ca reducere la achiziţia de telefoane, tablete, laptop sau smart TV.
Concluzii
A fost o experienţă intensă pe care sunt tentat să o repet, la Academia Titi Aur sau în alte asemenea locuri şi chiar sunt curios ce se va alege de tânăra speranță finlandeză din WRC, Rovanpera. Putem afla asta împreună pe Orange Sport odată cu transmisiunle sale de curse de rally.