Mobicast #347: Podcast cu dezbatere "Trendurile smartphone-urilor din 2021", lansare ASUS ROG Phone 5, Oppo Find X3 Pro, Xiaomi Mi 11 Unboxing

1.630 ori
<b>Mobicast #347: Podcast cu dezbatere "Trendurile smartphone-urilor din 2021", lansare ASUS ROG Phone 5, Oppo Find X3 Pro, Xiaomi Mi 11 Unboxing</b>S-a mai dus o săptămână şi avem încă un podcast şi videocast pentru voi. Am ajuns la episodul #347, care include o dezbatere pe tema "Trendurile smartphone din 2021". Am asistat şi la debutul lui ASUS ROG Phone 5

S-a mai dus o săptămână şi avem încă un podcast şi videocast pentru voi. Am ajuns la episodul #347, care include o dezbatere pe tema "Trendurile smartphone din 2021". Am asistat şi la debutul lui ASUS ROG Phone 5 şi am realizat şi un unboxing, dar a debutat şi Oppo Find X3 Pro şi avem şi un debut local al lui Xiaomi Mi 11. Şi el a primit un unboxing de la noi.

OnePlus şi-a anunţat parteneriatul cu Hasselblad şi lansarea noilor telefoane pe 23 martie, în vreme ce Galaxy A52 şi A72 au tot avut scăpări. Au devenit oficiale şi Oppo Find X3, Find X3 Neo şi Find X3 Lite, iar Sonos a prezentat boxa Roam. A apărut şi un Xiaomi Mi 10S, iar noi am fost uimiţi să aflăm că Netflix nu va mai permite o partajare aşa uşoară de conturi cu prietenii şi familia pe viitor. Am răspuns apoi la întrebări şi la diverse v-am prezentat 3 jocuri încercate de mine recent.

Nu uitaţi că ne găsiţi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts.

Dezbatere:

De această dată am făcut o dezbatere atipică, fără aspecte PRO şi CONTRA. Pentru că au trecut deja 2 luni şi jumătate din 2021, am sesizat deja câteva trenduri care ar putea fi mari în zona smartphone în 2021, 2022, poate 2023. 5 ies în evidenţă şi vă invit şi pe voi să dezbateţi pe tema lor în comentarii pe YouTube. Iată ce trenduri mi se pare că vor domina în 2021:

  • telefoane rulabile (Oppo X 2021 va deveni din concept produs real prin vară, iar rivalii vor da răspunsul cu terminale similare) 
  • camera microscop  (Oppo Find X3 Pro a inaugurat trendul, iar Redmi deja a anunţat că pregăteşte un produs rival similar)  
  • încărcare la 120W (Mi 10 Ultra a dat tonul şi vedem tot mai des această funcţie, inclusiv pe Nubia Red Magic 6 Pro. Huawei are la rândul său o tehnologie de 200W deja) 
  • fără port (tot scapă iPhone 13 cu design fără port jos. Dacă se concretizează sigur va fi copiat de rivali şi trecem complet la wireless, încărcare şi sincronizare. Poate apare şi AirPower) 
  • zoom peste 120X sau cameră peste 108 MP (Zoom 120X a fost împins în faţă de Xiaomi, iar scăpările ne tot duc şi spre senzori de 150 sau 200 MP la camere) 

Vă aştept şi pe voi cu un trend care vi se pare că nu e inclus aici sau cu argumente legate de ce trend va domina anul curent.

Iată ce am mai postat pe YouTube în ultima săptămână:

  • ASUS ROG Phone 5 Unboxing

  • Xiaomi Mi 11 Unboxing

  • Accesorii ROG Phone 5 Unboxing

  • Motorola Moto G30 Review

Iată şi ştirile săptămânii:

1. OnePlus şi Hasselblad au anunţat un parteneriat pe termen lung, care aduce tehnologia suedezilor pe OnePlus 9 Pro. A fost confirmată şi data de lansare de 23 martie pentru noile telefoane. 

2. OnePlus a dezvăluit şi 4 tehnologii noi pentru fotografia pe mobil, inaugurate de aceelasi modele. Avem inclusiv captura cu distorsionare redusă la ultrawide, dar şi o captură la 140 de grade. 

3. Xiaomi a fost scoasă de pe lista neagră SUA, după ce s-a judecat cu americanii. Avem şi declaraţii oficiale. 

4. Sonos a dezvăluit boxa portabilă Roam, care oferă acustică de top, trecere între Bluetooth şi WiFi, suport pentru 100 de servicii de streaming. 

5. Xiaomi Mi 10S a devenit oficial, dând senzaţia de hibrid între Mi 10 şi Mi 11.

6. ASUS ROG Phone 5 este şi el oficial, cu ecran de 144 Hz, procesor Snapdragon 888, baterie de 6000 mAh, WiFi 6E şi o zonă Armoury mai bine organizată. Are şi un design mai elegant, mai discret. 

7. ASUS a prezentat şi 3 noi căşti de gaming, inclusiv un model on ear şi două in ear. 

8. Avem aici un articol cu primele impresii despre accesoriile lui ASUS ROG Phone 5, inclusiv un demo cu Asphalt 9 pentru Kunai 3 (Controller)

9. Evident am realizat şi un unboxing pentru ASUS ROG Phone 5.

10. Samsung a confirmat un eveniment Unpacked pentru data de 17 martie, unde ar putea sosi Galaxy A52 şi A72.

11. Xiaomi Mi 11 a debutat pe plan local printr-un eveniment transmis prin live stream, ocazie cu care s-a pus mare accent pe funcţiile sale de filmare cinematică.

12. Xiaomi Mi 11 a primit şi un unboxing de la noi şi un video cu primele impresii.  

13. Xiaomi Mi 11 vine şi cu un ceas cadou Mi Watch în România la operatori şi retaileri.

14. A văzut lumina zilei şi Oppo Find X3 Pro, cu afişaj cu rezoluţie mare, 1 miliard de culori, camera Microscop şi design "crater". 

15. Au debutat şi variantele Find X3 Neo şi Find X3 Lite, care sunt versiuni de Oppo Reno5 rebranduite.  

16. Oppo Find X3 este şi el oficial şi e fix Find X3 Pro cu procesor Snapdragon 870. Rămâne doar în China.

17. Netflix face teste în UK, ce indică faptul că nu ar mai permite împărţirea contului cu rudele sau prietenii

Întrebări:

Din păcate văd că nu aţi mai pus întrebări pe Forum, deşi acolo aveţi prioritate la răspunsuri, faţă de cele puse pe YouTube. Pe YouTube m-aţi întrebat la podcastul trecut legat de ce e mai bun pentru Office, un laptop cu CPU Intel sau AMD Ryzen. Mulţi şi-au exprimat teamă de a fi controlaţi de AI, subiectul dezbaterii trecute, dar am avut şi câţiva dispuşi la o asemenea simbioză. Am fost întrebat şi dacă îmi plac filmele Avengers şi ce căşti recomand la momentul actual.

Diverse:

1. Jetpack Joyride 2

Aşa cum aţi remarcat şi la final de recenzie Moto G30, am jucat încă nelansatul Jetpack Joyride 2, un platformer clar inspirat de Mega Man. Parcă nu mă impresionează aşa mult ca primul şi are mai degrabă upgrade-uri grafice şi cam atât. Devine grindy rapid.

2. Ride Out Heroes

Ei bine asta chiar e interesant! E un battle royale cu tentă medievală, aduce cu un Fortnite combinat cu World of Warcraft. Pe lângă arme de foc, ai şi suliţe, săbii, arcuri şi altele de gen. Ba chiar şi vrăji, artefacte şi temple. Nu s-a lansat încă, dar beta-ul e promiţător. Aici nu construieşti şi nu ai vehicule, ci ai mount-uri, precum nişte dinozauri de călărit. 

3. Nier Reincarnation

Sigur aţi auzit de jocul Nier Automata şi acum avem şi un Nier pe mobil. E Nier Reincarnation şi e foarte ciudat, în ideea că l-am jucat în japoneză cu Google Translate în mână şi... se cam joacă singur. Totul e abstract şi filozofic, avem filmuleţe lungi, în lupte poţi controla doar atacurile speciale şi flashback-urile stil western nu au prea mare sens. Ca atmosferă, artwork şi coloană sonoră e un triumf, dar ca pachet complet.. e bizar rău. 

4.  Chapelle’s Show 

Am văzut şi eu în sfârşit show-ul de sketch-uri al lui Dave Chapelle, "Chapelle's Show", care are doar 2 sezoane şi se află pe Netflix de câteva zile. Nişte glume şi situaţii geniale, axate mult pe trenduri ca Big Brother, rasismul din SUA, condiţia omului de culoare, artişti şi vedete care devin caricaturi prin gesturi bizare. De la R Kelly la Rick James, jucători de baschet şi altele. Nici un sketch nu e Politically Correct, multe ar fi interzise azi. 

5. Happyfish

Prima televiziune online din România, Happyfish a revenit la început de an 2020 şi îmi plac maxim podcasturile sale postate pe YouTube. DJ Gojira i-a avut invitaţi pe Shelly, Smiley, Micutzu, Dan Bittman, Codin Maticiuc şi au vorbit despre filme, muzică, societate pe un ton relaxat şi cu insight-uri foarte bune. E şi un podcast săptămânal cu Bogdan Mălaele, stand up comedian şi fiul lui Horaţiu Malaele, în care se discută despre filme şi conspiraţii.  

Acesta a fost Mobicast 347 şi ne auzim la ediţia viitoare, când probabil o să avem şi un telefon rulabil testat deja.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×