Am tras cortina peste încă o săptămână şi asta înseamnă că e momentul pentru un nou Mobicast. Am ajuns la episodul #319 din podcastul şi videocastul săptămânal şi cred că e prima oară când avem zero telefoane importante lansate. Nu e bai totuşi, că vine o săptămână cu lansări de ROG Phone III şi Legion Phone, iar apoi Note 20 and co. Între timp am avut cel mai mare hack de Twitter din istorie, dar şi un unboxing de telefon robust C T şi am publicat recenzia lui Moto Edge+.
Xiaomi a adus în România noi telefoane, trotinete, brăţări de fitness şi chiar monitoare de gaming şi stick de streaming. Avem şi review la căşti Huawei, teasere noi OnePlus Nord şi vă invităm la o dezbatere despre încărcarea prea rapidă a telefoanelor. Asta pentru că Vivo şi Oppo au prezentat încărcare la 120W+, iar Honor pregăteşte o alimentare la 200W.
Apoi răspundem la întrebări şi la Diverse vorbim despre filme, jocuri şi muzica autohtonă. Nu uitaţi că ne găsiţi şi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcasts.
Iată dezbaterea săptămânii:
Având în vedere că noua modă este să anunţi încărcătoare şi tehnologii de încărcare de 100W, 120W şi 125W, am decis să tragem linie şi să recapitulăm aspectele Pro şi Contra acestei tehnologii. Ea ar putea deveni normă în următorii ani şi am încercat să ne punem în pielea fiecărei tabere.
Iată argumentele:
Pro:
- câştigi timp cu încărcarea rapidă
- împingi în față tot segmentul încărcării, ajută şi la automobile electrice
- poţi încărca oriunde fără să deranjezi, la restaurant de exemplu
- cu un încărcător încarci rapid tot, laptop, telefon, tabletă, poate şi trotinetă
- forţează şi evoluţia bateriilor dincolo de litiu polimer/Litiu ion, pentru a evita problemele cu uzura şi supraîncălzirea
Contra:
- uzura bateriei
- supraîncălzire + pericol de explozie
- o nouă generaţie de fake-uri care imită încărcătoarele fast charge şi sunt şi mai periculoase
- încărcătoare uriaşe imposibil de luat cu tine în buzunar sau bagaj
- preţuri mai mari la încărcătoare dacă lipsa lor din ambalaj devine norma
Vă las pe voi să daţi şi alte argumente pe YouTube şi în comentarii sau pe Forum!
Iată ştirile săptămânii:
1. Am finalizat recenzia lui Motorola Edge+, primul flagship Motorola după 4 ani, de la Moto Z încoace. Sunt câteva plusuri, trase în jos rău de o cameră selfie slabă.
2. V-am prezentat şi căştile Huawei FreeBuds 3i, alături de aplicaţia AI Life, care va permite să faceţi update de firmware, plus să personalizaţi gesturile de control.
3. Şi încă o prezentare mai inedită, de această dată un software de editare video, numit EaseUS Video Editor. E înlocuitor bun de Edius şi Sony Vegas şi chiar şi varianta trial e atractivă.
4. Am publicat şi un video cu comparaţia dintre LG Velvet şi Samsung Galaxy S10+, asta ca să aveţi în faţa ochilor mai bine ilustrat cum stau cele două telefoane la foto, video, baterie, performanța şi altele. Un material foarte reuşit la nivel cinematic.
5. Aici găsiţi o colecţie cu ştirile legate de încărcarea rapidă propusă de Vivo, Oppo, Honor în ultima săptămână.
- Vivo și Oppo anunță noi tehnologii de încărcare super rapidă pentru smartphone-uri, la 120W, respectiv 125W
- Încărcarea la 200W devine realitate printr-o tehnologie Honor, care va fi anunţată în curând; Vine pe laptop-uri de gaming
- Oppo anunță oficial tehnologia de încărcare ultra-rapidă la 125W care va alimenta complet o baterie de 4000 mAh în 20 de minute
- Oppo lansează tehnologia de încărcare wireless AirVooc 65W și adaptoare mini de 50W, respectiv 110W
6. OnePlus Nord a fost prezentat de cofondatorul OnePlus, Carl Pei într-un videoclip Q&A cu Marques Brownlee. Am văzut şi câteva prototipuri interesante.
7. Xiaomi a adus în România telefoanele Redmi 9C, 9A, un stick de streaming, brăţara fitness Mi Smart Band 5, dar şi trotinete electrice şi un monitor curbat de gaming. Avem şi preţuri şi perioade de lansare.
8. Cel mai mare hack Twitter din istorie a preluat control asupra unor conturi ale celebrităţilor, de la Elon Musk la Kanye şi de la Bill Gates la Obama. Toţi au postat adrese Bitcoin la care să trimiţi bani pentru a fi dublaţi. Aparent e un "inside job"...
9. Încă un test premieră la Mobilissimo.ro: am testat placa de captură Razer Ripsaw HD, cu care am făcut capturi de jocuri pe canalul meu secundar de gaming, Firstplay.ro. E un salt de la placa Avermedia folosită de mine până acum.
10. Avem şi noi scăpări legate de ASUS ROG Phone III, precum prima imagine oficială a sa. Vine pe 22 iulie.
11. Avem şi unboxing pentru un telefon robust, CAT S42, primul care se poate spăla cu apă şi săpun, dar şi dezinfectant.
Întrebări:
Am ajuns şi la întrebări şi am avut utilizatori care ne-au întrebat dacă noile abonamente Orange cu Internet nelimitat la 15 euro chiar oferă Internet nelimitat. Un alt utilizator şi-a dorit să fie interzis TikTok, iar cineva a fost curios dacă merită luat un iPad mai vechi sau mai bine e aşteptat un model cu ecran mai bun şi procesor mai bun. Am avut şi o persoană curioasă dacă am văzut filmul Contagion şi apropo de ultima dezbatere, mai toţi cititorii care au postat pe YouTube au părut să fie Contra vânzării de telefoane fără accesorii în cutie.
Extrem de puţini (aproape nici unul) nu vor acest lucru. Au fost şi glume legate de vânzarea telefonului fără cutie sau de lipsa de baterie. Am fost şi întrebat ce predicţii am eu pentru iPhone 12 Pro Max şi dacă recomand Huawei P40 Lite sau nu. Am făcut şi recomandări de laptop pentru un student pe final.
Diverse:
La secţiunea Diverse avem documentare, filme, jocuri şi muzică.
1. Am vizionat documentarul "Down to Earth" cu Zac Efron, actorul de la Hollywood din "Bad Grandpa", "High School Musical" şi "Baywatch" cel nou. Zac a călătorit în toată lumea pentru a arăta cum se folosesc sursele eco friendly de energie (Islanda şi Puerto Rico după devastarea cauzată de 2 uragane), dar am aflat şi cum de trăiesc oamenii din Sardinia 100 de ani în număr atât de mare.
Se discută despre fructe şi mâncarea din Peru, despre stil de viaţă, despre puritatea apei pariziene, despre soluţiile de reducere a poluării din Londra şi pădurea amazoniană şi turismul ayahuasca. 8 episoade care merită vizionate.
2. Am descoperit comediantul Jim Jefferies cu noul său standup special "Intolerant". Totul e centrat în jurul păţaniilor sale de la restaurant şi după, el fiind intolerant la lactoză. Cam în 40 minute după o îngheţată sau ceva cu lapte îl apucă cufureala. E un australian cam arogant şi cinic, dar al naibii de haios şi cu o privire unică asupra vieţii. Faţă de precedentele special-ul e mult mai cizelat acum şi mai puţin ADHD. E şi mai stilat şi rafinat.
3. Am văzut filmul "Midsommar", o creaţie a lui Ari Aster, cel care a regizat "Hereditary". E un film thriller psihologic care te epuizează psihic. Avem o tânără din SUA, căreia tocmai i-au murit sora şi părinţii şi care merge în tabără în Suedia cu iubitul şi prietenii. În Suedia dau peste o zonă în care e mereu soare şi locuieşte o sectă zen de oameni ciudaţi şi obsedaţi de rune, mediu rural, coroniţe de flori şi... ciclul vieţii.
Ce urmează este la nivel de Lars Von Trier şi David Lynch. Zgomote infernale, tensiune uriaşă, mereu ceva neaşteptat, ritualuri fără cap şi coadă... poate cel mai ciudat film din ultimii 10 ani. Foarte apăsător, cu imagini care îţi rămân în creier ani buni.
4. A scos şi trupa Vama a lui Tudor Chirilă o melodie nouă, alături de Omu Gnom. Se numeşte "Pandemie" şi e foarte ciudată în peisajul autohton. Combina rock alternativ cu rap şi are elemente de Rage Against the Machine şi Prodigy. Vocea se joacă în stil Queen şi Mara Volta. Recomand!
5. A apărut şi un nou joc pe PS4, Ghost of Tsushima, care spune povestea unui samurai care se lupta cu invazia imperiului mongol în Japonia feudală. Avem peisaje superbe, filtru Kurosawa, muzica tradiţională, onoare şi practic jucăm ce citeam în "Shogun". Voi face rost de joc şi revin cu impresii!
Acesta a fost Mobicast #319 şi ne reauzim (şi vedem) la cel cu număr rotund, 320.