A mai trecut o săptămână din 2018 şi iată-ne cu un nou podcast şi videocast săptămânal. Am ajuns la ediţia 202 de această dată, axată pe lansări puţine de telefoane şi mai mult pe scăpări şi confirmări de device-uri ce vor sosi la MWC 2018. Pe lista se află evenimente Sony, Samsung şi Xiaomi, dar şi multe altele. Am văzut noi telefoane Motorola scăpând, un flagship Sony, a venit Galaxy A8 (2018) în teste şi l-am scos din cutie deja, plus am văzut şi ceva FAIL-uri la LG. Discutăm despre acestea, răspundem la întrebări şi vedem ce mai e nou în lumea filmelor, muzicii şi jocurilor în rândurile următoare.
Să vedem întâi cum stăm cu ştirile săptămânii:
1. HTC U11 EYEs a devenit oficial, drept un phablet cu ecran 18:9 de 6 inch, cu camera duala selfie şi procesor Snapdragon 652. Aduce cu un HTC U11 Plus, doar că pariază mai mult pe selfie, cu o cameră duala frontală cu senzori de 5 MP.
2. Probleme mari la LG, după ce echipa care se ocupă cu LG G7 a fost trimisă să refacă produsul. Astfel, terminalul nu va ajunge la MWC 2018 şi ar mai putea întârzia mult în acest an.
3.Sony Xperia XZ Pro ar putea sosi la MWC 2018, etalând un ecran OLED 4K şi o cameră duală în spate. Evident are procesor Snapdragon 845 şi cea mai nouă optică de la Sony. Nu ştim sigur dacă schimbă şi abordarea de design.
4. Samsung Galaxy S9 a primit atât dată de anunţare, 26 februarie, cât şi dată de lansare în magazine, 16 martie. Rămâne acum doar să aflăm preţul...
5. Motorola Moto X5 a început să apară deja în randări, cu o cameră duală în spate, cameră duală şi în faţă şi un design mai sexy, cu muchii mai înguste.
6. Cavalcada de scăpări Moto a ajuns până la Moto Z3 şi Moto Z3 Play, care s-au afişat în randări cu iz oficial. Aparent au şi 5G la bord, după cum arată un accesoriu cu această inscripţie (Moto Mod). Camerele duale şi AI-ul joacă un mare rol aici.
7. Şi tot Motorola a mai pricinuit o scăpare, cea a modelelor Moto G6, Moto G6 Plus şi Moto G6 Play. Sunt exact cum ne aşteptam, cu ecrane 18:9, camere duale, procesoare Snapdragon 4xx şi 6xx şi gravitând în jurul a 200 sau 300 de dolari
8. Meizu M6s a devenit oficial, drept un telefon care iese în evidenţă prin procesorul Exynos 7872, ecranul 18:9 şi bateria de 3000 mAh. Dotările sunt mai degrabă modeste totuşi, iar handset-ul porneşte de la 155 dolari.
9. Sony a anunţat o conferinţă în aceeaşi zi cu Samsung, pe 26 februarie. Acolo vor sosi flagshipurile Xperia cele noi, în cadrul MWC 2018.
10. Xiaomi confirmă la rândul său prezenţa la MWC 2018 şi ar putea prezenta flagship-ul Mi7 acolo. Ar trebui să aibă procesor Snapdragon 845, AI într-o formă sau alta şi posibil chiar un rival pentru Face ID.
11. O aplicaţie Google pentru turul muzeelor şi al operelor de artă, Arts & Culture a devenit virală când s-a aflat că dacă îţi faci un selfie cu ea, ţi se afişează cu ce pictură celebră semeni. Merge şi în România cu VPN.
12. Asistentul vocal AVI a primit o actualizare importantă, cu o schimbare de UI, funcţionare mai fluidă şi mult mai multe comenzi suportate.
13. Alcatel 3C devine oficial, drept un telefon cu 1 GB RAM, ecran de 6 inch 18:9 şi preţ de doar 130 de euro
14. Samsung tot brevetează propuneri de design-uri pentru telefoane ce vor rivaliza cu iPhone X, dar o vor face fără breton. Se propun orificii în panoul de display şi alternative diferite la breton.
Iată-ne ajunşi şi la secţiunea FAIL şi WIN:
FAIL: LG V30 cu siguranţă nu se mai lansează în România, iar LG G7 nu mai ajunge la MWC 2018. Avem confirmarea oficială de la LG din păcate şi lucrurile nu arata roz pentru sud coreeni. Ca o consolare există un zvon că un LG V30 îmbunătăţit cu AI ar venit totuşi la MWC...
WIN: Apple va oferi o actualizare iOS în martie care ne va permite să dezactivăm funcţia Power Management, care încetinea iPhone-urile cu baterie uzată. În sfârşit o veste bună în tot acest scandal, iar utilizatorii iPhone 6S şi iPhone 7 îşi vor recâştiga puterea device-ului.
Întrebări:
Am trecut şi la întrebări şi m-am bucurat să văd reactivaţi pe Forum. M-aţi întrebat în mai multe rânduri dacă vine GTA 5 sau GTA 4 pe mobil, ceea ce e puţin probabil, pentru că pur şi simplu ocupă mult prea mult loc. Un utilizator a vrut să ştie de ce îi apar preţurile în dolari în Play Store şi cum de îi apare disponibilă închirierea de filme.
M-aţi mai întrebat de ce se dezactivează din senin Bluetooth-ul pe un LG G4 şi ce telefon recomand la 1300 de lei. Aţi vrut să aflaţi dacă plănuiesc să fac un upgrade de terminal în acest an, dacă am văzut filmul "6 Gloanţe" şi dacă recomand folia clasică sau folia de sticlă. Am făcut şi o anti recomandare pentru PS4 Pro, am discutat despre PUBG pe mobil şi de ce nu se vinde bine seria Galaxy C la noi. Am ales între nişte device-uri last gen, am recomandat un telefon sub 2000 de lei, dar şi un Moto sub 600 lei.
Diverse:
Am ajuns şi la secţiunea mea preferată, Diverse, unde am început cu vestea tristă a încetării din viaţa a solistei The Cranberries, Dolores O'Riordan. La 46 de ani ne-a părăsit, într-o cameră de hotel, din cauze necunoscute. The Cranberries ne-au fermecat cu piese ca "Zombie", "Animal Instinct" şi "Free to Decide". Un moment trist pentru muzică şi mai ales pentru muzica irlandeză, al cărei exponent era Dolores.
Au fost multe lansări de muzică în ultima vreme, precum albumul nou Fall Out Boy, "M NIA", care include colaborări cu Jaden Smith, fiul lui Will Smith, cel puţin în videoclipuri. Este un album mai mult pop decât rock şi are videoclipuri foarte ciudate pentru piese. "Champion" e probabil cea mai bună piesă şi cea mai catchy.
Am vorbit şi despre artistul Borns, un soi de Lana Del Rey la masculin, care a scos noul album "Blue Madonna". La capitolul filme, am discutat despre "Downsizing", cu Matt Damon, o satiră socială despre oamenii care se mută în colonii miniaturale. S-a descoperit o tehnologie care te micșorează şi te face de 10 centimetri, inzecindu-ţi averea precedentă. Multă lume se mută acolo şi apar şi probleme pentru protagonistul nostru. Joacă şi Cristoph Waltz din Inglorious Bastards.
Am mai văzut şi un film clasic, din 1985, "Death of a Salesman", cu John Malkovich şi Dustin Hoffman. Este realizat după o piesă celebră a lui Arthur Miller, care descrie descompunerea unui cap de familie, care şi-a împins în față fiii toată viaţa şi a creat o lume fantastică de minciuni şi prefăcătorii. Totul se destramă pe ecran. Am încheiat cu 3 noi jocuri de mobil:
- World of Warships Blitz, un soi de World of Tanks pe apă, cu control mai bun decât alte jocuri navale de război
- First Strike: simulator strategic de atacuri nucleare, gratuit şi foarte complex şi provocator de dependenţă
- Star Wars Rivals: cover shooter cu grafică bună, o grămadă de lasere. Nu e lansat încă, dar îl obţineţi dacă vă înscrieţi aici.