OnePlus 9 Unboxing și primele impresii: un locotenent ceva mai competent pentru flagship

1.935 ori
<b>OnePlus 9 Unboxing și primele impresii: un locotenent ceva mai competent pentru flagship</b>A venit ziua cea mare în care OnePlus şi-a asumat haina mare pe care o poartă acum, cea a unei companii cu 8 ani de experienţă în spate. Este şi o companie cu locuri pe podium, ba chiar locuri întâi în unele ţări de pe glob

A venit ziua cea mare în care OnePlus şi-a asumat haina mare pe care o poartă acum, cea a unei companii cu 8 ani de experienţă în spate. Este şi o companie cu locuri pe podium, ba chiar locuri întâi în unele ţări de pe glob, când vine vorba de smartphone-uri premium. Lumea s-a strâns în jurul OnePlus pentru comunitate, update-uri rapide, feedback obsesiv pe forumuri şi un design atractiv. Performanţa garantată, ecrane de calitate, dar cumva camera nu a fost niciodată la înălţimea rivalilor. 

De fapt OnePlus 7 Pro a scos capul ceva mai mult şi l-am reţinut că un telefon cu zoom optic 3X excelent, ceva ce paradoxal seria Galaxy S21 nu are în afară de modelul Ultra. Era şi un telefon cu filmare de calitate. Suntem în 2021, OnePlus 9 şi OnePlus 9 Pro tocmai au debutat şi au făcut-o cu Hasselbladalături. În acest material scoatem din cutie OnePlus 9 şi aflaţi şi primele impresii mai jos.

Media Kit

Aceasta este varianta "mai Lite" de OnePlus 9 Pro şi scriu "Lite" cu inima îndoită, putând exista şi un OnePlus 9 Lite/9R/9E pe viitor. Ce e clar e că avem un produs cu preţ de 3599 de lei la eMAG sau 719 euro pe OnePlus.com și vine cu o pereche de căști Buds Z cadou la precomandă, în mod inedit fix acelaşi preţ ca Xiaomi Mi 11 în acest moment. Noi l-am primit într-o unitate media kit pentru presă, care avea extra huse, OnePlus 9 Pro inclus şi un încărcător wireless la 50W. Avem şi o fotografie legendara realizată pe Lună cu o cameră Hasselblad, iar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre companie, avem un editorial aici.

OnePlus 9 este un telefon cu ecran de 6.55 inch, încărcare rapidă, procesor Snapdragon 888 şi cameră triplă cu tehnologie Hasselblad. Acesta este rezumatul său... Mai pe larg avem detalii mai jos.

Unboxing

OnePlus 9

În cutie se află un încărcător de 65W cu conector USB-C, cablu de la USB-C la USB-C, manual, garanţie, cheiţa metalia şi o husă. Cred că ar fi şi nişte stickere, dar eu nu le-am găsit. Cutia a rămas acelaşi paralelpiped roşu foarte lung şi voluminos, iar roşul domina culoarea accesoriilor.

Impresii şi design

Telefonul este un finisaj lucios, tip oglindă, iar spatele e de culoare violet. Avem protecţie de ecran deja aplicată, iar terminalul are o particularitate: are o talie de 8.7 mm la noi în Europa şi de 8.1 mm în China. La noi cântăreşte 192 de grame şi în China 183 de grame. Probabil diferenţe la nivel de antene/modemuri, altfel nu îmi explic.

OnePlus 9

Faţă de OnePlus 9 Pro aici avem o ramă din polimer combinat cu fibră de sticlă şi nu metal. Spatele e totuşi acoperit cu sticlă şi avem şi în față sticlă. Nuanţele pe care se găseşte telefonul sunt Winter Mist, Arctic Sky şi Astral Black. Noi îl avem în prima versiune. Este un telefon fără certificarea IP68 a modelului Pro, dar e manevrabil, ergonomic, comod, bine construit şi atrage oarece amprente pe spate.

Am remarcat că zonă de jos a spatelui e oglinda pură şi zona de sus e mai "aburită"/frosted.

Dotări

Telefonul vine cu un ecran AMOLED de 6.55 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz şi calibrare sRGB/P3. La interior se află un procesor Qualcomm Snapdragon 888, alături de 8 sau 12 GB RAM LPDDR5 şi 128 sau 256 GB stocare UFS 3.1. Primim şi baterie de 4500 mAh, cu încărcare la 65W, dar dispunem şi de încărcare wireless la 15W.

OnePlus 9

Există şi difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Atmos, iar la lipsuri punem jack audio şi slot microSD. Revin puţin la ecran pentru a spune că pe hârtie promite 1100 de nits de luminozitate şi aduce suport HDR10+. Acelaşi ecran este plat şi are muchiile ceva mai groase decât la OnePlus 9 Pro. Gamerii au parte de 3 funcţii utile:

  • un nou motoraş haptic pentru feedback
  • vapor camber
  • Pro Gaming Mode

În ecran se află cititorul de amprente optic, care deja mi se pare precis şi rapid. În rest ştiţi reţeta la conectivitate: 5G, WiFi 6, GPS dual band, USB-C, tot tacâmul, minus infraroşu.

Cameră

La camere se complică treaba! Începem cu un senzor frontal Sony IMX471 de 16 megapixeli, cu stabilizare electronică şi cu focalizare fixă. Camera e decupată într-un orificiu în ecran, iar în spate găsim un setup triplu, având ca vedetă camera ultrawide. Senzorul principal este un Sony IMX689 de 48 de megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi stabilizare doar electronică atenţie, nu şi optică precum OP9 Pro. Apoi vine vedeta, senzorul Sony IMX766 de 50 MP cu o lentilă ultrawide (Freeform Lens). Aceasta poate realiza şi captură Macro la 4 cm, iar Freeform Lens înseamnă că are o curbură unică, care scade distorsionare faţă de clasicul 10-20% cum au alte telefoane la doar 1%.

OnePlus 9

A treia cameră este cea de 2 MP Monocromă. Această cameră triplă oferă suport pentru autofocalizare multiplă, dar şi filmare 8K la 30 FPS. Hasselblad s-a ocupat cu calibrarea culorilor în cel mai natural mod posibil. Ei au ajutat la realizarea de captură 12 bit RAW şi sunt răspunzători cu captura din modul Pro. Avem parte şi de suport Dual Native ISO şi un mod Tilt Shift, care face ca obiectele să fie mai scoase în evidenţă, cu un efect de miniatură.

O noutate este şi modul Nightscape Video 2.0, care îţi permite să filmezi noaptea fără cusur, chiar şi din mers şi din ce am înţeles folosind în special camera ultrawide. Camera principală de 48 MP de pe OnePlus 9 are un senzor custom Sony de 1/1.43 inch şi vine cu tehnologie 2X2 on Chip lens (OCL), dar şi 3-HDR şi de 64 ori mai multă informaţie legate de culoare decât un senzor 10 bit.

Software şi concluzii

OxygenOS 11 mi se pare în mare cum l-am lăsat anul trecut pe OnePlus 8T, primind doar TurboBoost 3.0 pentru optimizarea consumului de memorie, dar şi funcţia de gaming Pro Gaming Mode, care blochează notificări de la aplicaţii şi creşte imersivitatea.

Mi se pare că primim un telefon aici ale cărui compromisuri nu sunt deal breakere majore faţă de versiunea cu Pro. Asta dacă nu vrei musai să ai şi un zoom la nivel ceva mai avansat. Ar putea fi ales de gameri, de cei care nu vor să urce peste 4000 de lei pentru un telefon şi de cei care au tot stat în ecosistemul OxygenOS în ultimii ani. Ecranul şi camera ultrawide vând singure produsul.

OnePlus 9, prețuri actualizate:

OnePlus 9 Unboxing:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×